Wysłany: 2007-01-10, 21:18 Tatrzański szlak - Czerwone Wierchy
Dla miłośników dzikiej przyrody i tych co lubią podziwiać górskie krajobrazy proponuje wyprawę wysokogórską szlakiem na Czerwone Wierchy w Tatrzańskim Parku Narodowym.
Z tego szlaku rozciągaja się widoki na Tatry Słowackie i na wysokogórskie, cudownie ukwiecone murawy zwane inaczej alpejskimi. Na ten szlak trzeba koniecznie wziąć ze sobą aparat fotograficzny. Dodam jeszcze, że jest to szlak bezpieczny i mogą nim wędrować i starsze osoby. Komfort takiej wyprawy poprawia duży zapas czasu na robienie zdjęć licznych roślin rosnących na podłożu granitowym i wapiennym.
Sporo zdjęć roślin z tej wysokogórskiej wyprawy zamieściłem na swojej witrynie przyrodniczej www.przyroda.tk , co - wydaje mi się - wielu zachęci do takiego spędzenia urlopu lub wakacji.
Zgadza się to jeden z ciekawszych florystycznie szlaków tatrzańskich (jeszcze drugi przez Boczań do Hali Gąsiennicowej jest podobny ale tam zdecydowanie więcej ceprów)
Z tym że dla mnie w Tatrach jest już zdecydowanie za dużo ludzi... Zwłaszcza latem. Jak pisałem tam magisterkę i miałem pozwolenie na poruszanie się poza szlakami to było dużo ciekawiej. Teraz już prawie tam nie jeżdże bo dość mam ruchu ulicznego w miastach
Ale nie zgodzę się że jest to bezpieczny szlak. Rejon Krzesanicy i Suchych Czub jest dość niebezpieczny (grań).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum