Tworzymy z kolegami stronę o przyrodzie Tatr, także o turystyce przyrodniczej. Adres: www.poznajtatry.pl Będę wdzięczny za wszelkie uwagi na jej temat
Mi się strasznie podoba, to dla mnie kopalnia informacji, których od dawna poszukiwałem - mówię o aktualnej sytuacji fauny tatrzańskiej. Pytanie mam - czy wiadomo, kiedy możemy się spodziewać kolejnego artykułu z cyklu "Z życia zwierząt"?
Acha, i jeszcze jedno pytanie - jeśli Ty nie wiesz, to pewnie któryś spośród Twoich kolegów zorientowanych w stanie awifauny Tatr będzie wiedział - jaki jest w Tatrach status dziwonii carpodacus erythrinus, czy często jest stwierdzana? Pytam, bo się strasznie zdziwiłem (nie wiem czy słusznie), gdy ją w tym roku usłyszałem na Polanie Jaworzynka.
Mikus.zet dziwonia jest lęgowa w TPN Zresztą ten PN obfituje w o wiele ciekawsze stwierdzenia, że wymienie tylko niektóre z nich: nura czarnoszyjego, edredona, mewę żółtonogą, rybitwe wielkodziobą
Kolejny artykuł "z życia zwierząt" wkleimy za trzy miesiące, będzie go można przeczytać wcześniej w kwartalniku "Tatry" - stąd to opóźnienie. A co do dziwonii - skonsultuję się i dam odpowiedź.
Dziwonia jest na ogół rzadka w Tatrach, ale każdego roku spotyka się ją w
Kuźnicach. Wg obserwacji Włodka Cichockiego z Muzeum Tatrzańskiego w tym
roku rzeczywiście jest jej jakby więcej.
Jesli wytrzymacie troche zdjęć z przejscia zielonym na 5 stawów, potem troche czarnym i powrót zielonym.
Shot with DMC-FZ20 at 2007-07-27
Ale jutro więcej bo coś mi sie linki plączą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum