Sudety be? Nie no Sudety Gut to Tatry Be A co tam lubię oba górotwory tyle że z Sudetami jestem związany emocjonalnie: Kaczawy, Rudawy, Izery, Góry Krucze, Białe, Ołowiane..... dużo tego, a wszędzie coś ciekawego.
Polecam nocowanie w Chatce Górzystów na Hali Izerskiej - kochane miejsce...
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Wiem Rey, że to łamanie prawa, ale niekoniecznie niszczenie przyrody Jedno nie musi wiązać sie z drugim... A po drugie nie ma dla mnie lepszej przygody niż takie spanie na dziko, po kolebach...Potem jeszcze coś skrobnę bo nie mam teraz czasu...
Wiem Rey, że to łamanie prawa, ale niekoniecznie niszczenie przyrody Jedno nie musi wiązać sie z drugim...
Nie musi, ale może. A że są miejsca do spania bardziej odpowiednie to i trzeba z nich korzystać. Masz pojęcie co by się działo w PN gdyby każdy mógł spać tam gdzie mu się podoba
Jurgens napisał/a:
A po drugie nie ma dla mnie lepszej przygody niż takie spanie na dziko, po kolebach
Proszę bardzo, ale niech to się odbywa poza miejscami prawnie chronionymi.
a przy okazji kimanka mozna cos ciekawego uslyszec (pare lat temu spiac na Mostownicy slyszalem krotko tokujacego cietrzewia - jak sie wczoraj dowiedzialem, byla to chyba ostatnia obs. w Gorcach bo teraz ich juz nie widuja - pewnie wysniosly sie w Wyspowy )
a przy okazji kimanka mozna cos ciekawego uslyszec
dokładnie...Ja co prawda cietrzewia nie słyszałem, za to słyszałem rykowisko jeleni, które z początku wraz z kolegami wzieliśmy za ryczenie miśka Strachu się trochę najedliśmy, dopiero po kilku ładnych minutach przypomnieliśmy sobie że jest wrzesień i to jelenie ryczą.... Byki podchodziły do nas dosłownie na parę metrów...Przeżycie niesamowite
Ehhh.... w poniedziałek skoro świt ruszam w Góry Bardzkie... oj będzie się działo... o ile w ogóle będę widział światło dzienne gdyż wyprawa będzie raczej chiroptero niż ornito, a o roślinkach mogę zapomnieć na razie
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
- popieram
ja dorzucę jeszcze Gorgany na Ukrainie (Gorgan, Sywula, Przełęcz Legionów, Chomiak Siniak) - jakies 1,5 tyg. plus Połonina Borżawa - to bedzie jakies razem 2 tygodnie dziczenia.
Logan napisał/a:
O nie, Sudety sa beeeee
no nie do konca zgadzam sie z tym...uwielbiam Masyw Śnieżnika i Stołowe Góry...
Cytat:
Rey a jak byliśmy w Pieninach to w Wąwozie Homole i Białej Wodzie chodziłeś tylko po szlakach
no prosze Reyu - a jednak kolega chodził poza szlakami - ja chodziłem ale z WKP coby wyhaczyć niepylaki...ale po koledze tego sie nie spodziewałem
Logan napisał/a:
pare lat temu spiac na Mostownicy slyszalem krotko tokujacego cietrzewia
a mnie Mostownica kojarzy się z zasnują wysokogórską i suchymi świerkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum