Łukasz L., ale na kartę taką Euro<26 jest zniżka ponoć.... inna sprawa że mało kto sprawdza te opłaty...
tak poza tym płacimy na środowisko i także na ochronę tego w podatku, czemu drugi raz płacimy za wejście na wydzielony teren RP? przecież ten teren nie jest własnością prywatną tylko państwową, czyli każdego z nas razem i z osobna? ja wiem że źródło finansowania, ale.... co TPN robi z tak gigantyczną kasą?! 10 000 wejść do Kościeliskiej w ciągu dnia w okresie letnim + pewnie z 3 tysiące przez Chochołowską = 13 tys. x 3 zł (średnia cena normalny/ulgowy) = 40 tyś złotych dziennie!!! sezon letni to +/- miesiąc taki optymalny = 40 000 x 30 = 1,2mln złotych !! a wiadomo że w pozostałych okresach też ludzie chodzą! moim zdaniem z biletów +2,5 mln złotych park dostaje. Gdzie te pieniądze idą? zabezpiecznie szlaków? brak. Kosze na śmieci czyszczone - brak, tablice informacyjne w liczbie dużej - brak, itd. itd. gdzie te pieniądze?!?!?!
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
jezeli ktos idzie do PN w celach przyrodniczych (zeby poogladac przyrode ZE SZLAKU) to powinien sie udac przed pospolitym ruszeniem pseudoturystow, szczegolnie w sezonie urlopowym, a wiec o 4-6h RANO... a wtedy w budkach nikt nie siedzi i nie pobiera myta
i co z tego ja tez mam.... mam nawet legitymacje sluzb ochrony przyrody i wcale nie mam zniżek
ja tam jestem nawet za oplatami do rezerwatu i parku narodowego - nieduzymi ale za.
placimy np do muzeum coby poogladac historie itp. - w obszarach chronionych widzimy muzeum przyrodnicze - a kasa chocby statystyczna zlotowka pojdzie na ochrone przyrody i zagospodarowanie turystyczne, na wywozke smieci itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum