FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Wejścia do PN
Autor Wiadomość
Łukasz L. 

Wysłany: 2008-04-15, 15:10   Wejścia do PN

Będę wyjeżdżał do Tatrzańskiego PN w maju i mam pytanie, bo kartę PTTK posiadam opłaconą, a czy zniżki na wejścia są ?

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2008-04-16, 08:04   

legitymacja PTTK nie uprawnia do znizek w PN jedynie w schroniskach PTTK.

Kess a jednak ural istnieje :]

Łukasz L. 

Wysłany: 2008-04-16, 16:56   

No to szkoda :/

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2008-04-18, 10:56   

Łukasz L., ale na kartę taką Euro<26 jest zniżka ;) ponoć.... ;) inna sprawa że mało kto sprawdza te opłaty...

tak poza tym płacimy na środowisko i także na ochronę tego w podatku, czemu drugi raz płacimy za wejście na wydzielony teren RP? przecież ten teren nie jest własnością prywatną tylko państwową, czyli każdego z nas razem i z osobna? ja wiem że źródło finansowania, ale.... co TPN robi z tak gigantyczną kasą?! 10 000 wejść do Kościeliskiej w ciągu dnia w okresie letnim + pewnie z 3 tysiące przez Chochołowską = 13 tys. x 3 zł (średnia cena normalny/ulgowy) = 40 tyś złotych dziennie!!! sezon letni to +/- miesiąc taki optymalny = 40 000 x 30 = 1,2mln złotych !! a wiadomo że w pozostałych okresach też ludzie chodzą! moim zdaniem z biletów +2,5 mln złotych park dostaje. Gdzie te pieniądze idą? zabezpiecznie szlaków? brak. Kosze na śmieci czyszczone - brak, tablice informacyjne w liczbie dużej - brak, itd. itd. gdzie te pieniądze?!?!?!

Przewodnik Beskidzki

Logan 
moderator

Wysłany: 2008-04-18, 18:20   

Pełek napisał/a:
gdzie te pieniądze?!?!?!

swistaki przepijaja pewnie :roll: (i dlatego tyle spia)

jezeli ktos idzie do PN w celach przyrodniczych (zeby poogladac przyrode ZE SZLAKU) to powinien sie udac przed pospolitym ruszeniem pseudoturystow, szczegolnie w sezonie urlopowym, a wiec o 4-6h RANO... a wtedy w budkach nikt nie siedzi i nie pobiera myta :]

Masiet 

Wysłany: 2008-04-20, 09:29   

A czy legitymacje Ligi Ochrony Przyrody pozwalają otrzymać zniżkę na wejście do PN??

Łukasz L. 

Wysłany: 2008-04-20, 15:03   

Dobre pytanie, bo ja mam nawet odznaczenie LOP :twisted:

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2008-04-21, 07:39   

i co z tego ja tez mam.... mam nawet legitymacje sluzb ochrony przyrody i wcale nie mam zniżek :]
ja tam jestem nawet za oplatami do rezerwatu i parku narodowego - nieduzymi ale za.
placimy np do muzeum coby poogladac historie itp. - w obszarach chronionych widzimy muzeum przyrodnicze - a kasa chocby statystyczna zlotowka pojdzie na ochrone przyrody i zagospodarowanie turystyczne, na wywozke smieci itp :>

Kess a jednak ural istnieje :]

maciek 

Wysłany: 2008-04-30, 13:16   

kiedys bez problemu wchodziliśmy do TPN-u na tekst: "Czy to prawda że studenci lesnictwa nie płacą biletów?" :twisted:

Odpowiedz do tematu