Tak, tylko chciałam się podzielić moim uznaniem dla spodni z odpinanymi nogawkami (na suwaki), przekształcające się w szorty. Idealne zwłaszcza w góry, gdzie raz gorąco, raz zimno albo gdy nagle musimy wejść w krzaki czy pokrzywy..... U nas ta moda obejmuje kolejne osoby
To przy okazji mam pytanie
Gdzie kupić [i jak to się fachowo nazywa] taki coś na nogi, opaska której część mocuje się na górnej części buta a część do spodni... Ehhh wiem o co chodzi a nie umiem wytłumaczyć to taki jak by kołnierz ...
a sluży do tego żeby sie kupa badziewia do butów nie sypała ,w okresie zimowym do badziewia należy też śnieg jak laże po terenie to potem cały zielnik nasionek mam w bytach mimo dosyć starannego zasznurowania{włażą pod język}
A służą przede wszystkim do tego, żeby ci wody górą do buta nie naleciało
poprawka, jest o sprzęt wykorzytywany głównie przy trekingu zimowym w górach oraz przez alpinistów - nazwa po prostu ochraniacze śnieżne. Ważne jest aby miały dobrze zamocowany ściągacz górny, porządny suwak (najczęściej się psują - jak się chodzi w śniegu i mrozie to zamarza).
_________________ Najpiękniejsze są górskie roślinki... jak te Doronicum clusii..
Jadę nad morze, chcę sobie kupić ciepłą kurtałkę, bo tym razem nie zmarnę, na wszystkich bogów. Jakieś sugestie? Aha i nie mam za dużo pieniędzy powiedzmy 300 (równająć w dół raczej, bo na wypadzie muszę coś jeść )
Może też dodam, że mimo lichej postury nie jestem strasznym zmarzluchem i rzecz nie musi być hiper ciepła, wole nawet by mnie troszkę przegwizdało niż się spocić
_________________ N I E M A S P R A W I E D L I W O Ś C I
J E S T E M T Y L K O J A
ŚMIERĆ
Jadę nad morze, chcę sobie kupić ciepłą kurtałkę, bo tym razem nie zmarnę, na wszystkich bogów. Jakieś sugestie? Aha i nie mam za dużo pieniędzy powiedzmy 300 (równająć w dół raczej, bo na wypadzie muszę coś jeść )
Może też dodam, że mimo lichej postury nie jestem strasznym zmarzluchem i rzecz nie musi być hiper ciepła, wole nawet by mnie troszkę przegwizdało niż się spocić
Musisz poszukać jakiejś taniej puchowej kurtki - są lekkie i ciepłe i oddychają.
ten sztuczny jest wkładany zazwyczaj w cienkie kurtki i oczywiście jest wówczas mniej ciepły ale za to nie ma problemu z wysuszeniem przemoczonego puchu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum