tak jest firma nazywa sie graff
oferte mozna znalezc pod www.graff.cil.pl
moze i czesc rzeczy jest droga, ale sprzet turystyczny tez, za to te rzeczy sa na lata
mi akurat nie trzeba jej reklamować, bo robi ciuchy dla wędkarzy(i nie tylko), głównie "kamzelki"(choć nie tylko) i jedn? tak? posiadam.....od 6 lat i prawie ladu po niej nie znać(uprzedzaj?c docinki, powiem że zabieram j? na prawie każde rybaczenie)..
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
Chcialbym polecic cos dla zmarzluchow. Jesli ktos ma dobra kurtke letnia a nie chce wydawac na nowa kurtke zimowa to polecam zakup niby-kurtki puchowej (mozna znalezc np.w alpinusach), ktora tak naprawde zaklada sie pod kurtke wierzchnia (przeciwdeszczowa i nieprzewiewna, ktora powinna byc odpowiednio troche wieksza) - jest to bardzo cieple a jednoczesnie lekkie i mozna taka podkurtke skompresowac w mala paczuszke wiec nie ma problemu gdy zrobi sie cieplej
Ostatnio testuje tez zastosowanie spodni narciarskich w gorskim lazikowaniu w sniegu - sprawdzaja sie dobrze, tylko niestety troche szeleszcza
Pytanie z innej beczki;) Poprzepalałem tropik w namiocie Hannah Troll-s...Wie ktoś może jak i czym to naprawić? Narazie mój jedyny pomysł to gruba taśma izolująca...
Hej
Chodzi(l) ktos w skorzanych butach ktore maja w srodku goretex (albo inny tex) Dobre toto Osobiscie nie lubie butow materialowych z texami i mam buty wylacznie skorzane (ktore zurzyly sie po 6 latach ekstremalnego chodzenia ), ale moze taki mix jest dobry
Dzieki za rady
rada: nie kupujcie sprzetu turystycznego w sklepach harcerskich (zwlaszcza w tym krakowskim przy rondzie Grzegorzeckim) - w sobote bylem po raz pierwszy z nowymi kijkami, u 1 kijka ulamal sie pierscien na dole, a w drugim cos sie obluzowalo w srodku i irytujaco dzwoni przy kazdym podparciu
w skladnicy harcesrskiej to sobie mozna kupowac chusty albo niezbedniki
Chodzi(l) ktos w skorzanych butach ktore maja w srodku goretex (albo inny tex) Dobre toto Osobiscie nie lubie butow materialowych z texami i mam buty wylacznie skorzane (ktore zurzyly sie po 6 latach ekstremalnego chodzenia ), ale moze taki mix jest dobry
Czy ktoś wie jakiej firmy upić kije trekingowe do ok 100 zł.
zadne bo szybko sie zepsuja
polecam kijki Leki, mam juz ponad 2 lata uzywane w roznych warunkach i dotad sprawne (komplet ok. 200zl), kupilem tez jakies kijki w sklepie harcerskim (komplet za 80zl) i przy 1 wyjsciu zlamal sie 1 pierscien oraz zaczely odkrecac sie srobki w srodku kijka, do tego niewygodne uchwyty
jezeli chodzi o sprzet turystyczny to sprawdza sie zasada ze im tansze tym gorsze i warto odlozyc by kupic lepszy sprzet ktory bedzie sie uzywac duzo dluzej (albo kupowac co roku nowe tansze )
o Milo nie mam najlepszego zdania, np. zamek w ochraniaczach tej firmy rozpadl sie po kilkukrotnym uzyciu, a material zastosowany do ochrony przed wilgocia powodowal jej gromadzenie sie wewnatrz
z kolei plecaki Milo maja za sztywny system nosny i "skrzypia" na poczatku uzytkowania
kijkow Milo nie mialem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum