FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
MAPA
Autor Wiadomość
Ptyś 

Wysłany: 2007-10-30, 22:19   

Takem rachował :idea: :> wiec to są takie teoretyczne dywagacje z których nic nie wynika i jak przychodzi co do czego ostaje sie nam ino poczciwa mapa topograficzna i to o ile jest :idea: ;-)

ParusAter 

Wysłany: 2007-10-31, 09:00   

Dla Ptysi teoretyczne, dla ParusAter praktyczne ;) choć w ograniczonym zakresie...
Ale fakt faktem dobra mapa topograficzna i trochę zmysłu orientacji to jest to czego turyście w terenie nie może zabraknąć... (choć też mapa mapie nie równa)
Popularnym odbiornikom GPS bym nie ufała w 100%

Ptyś 

Wysłany: 2007-10-31, 14:33   

Ja nie ufam bo nie mam :idea: ;-) ja jestem ze szkoły kompas +mapa ,w wypadku marszu przez las mam odchylenie do 50 m na 10 km :idea: wiec nie jest tak źle :idea: ;-)

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2007-11-10, 18:11   

Ja dziś znalazłem fajne ortofotomapy,widać wszystkie szczegóły-to co lubię najbardziej :> :]
a sa one tu
:arrow: http://www.geoserwer.pl/
i tu
:arrow: www.geoportal.gov.pl (trzeba wziąc ortofotomapę i mocno przybliżć)

Łukasz L. 

Wysłany: 2007-11-20, 16:47   

Jeżdżę prawie co tydzień z p. Markiem Stajszczykiem na Stawy w Bielicach. Ciekawe miejsce dla ornitologów. Jest to kompleks stawów hodowlanych, jednak trzeba najpierw porozmawiać z ich właściecielami :|

maciek 

Wysłany: 2007-11-20, 17:28   

Ptyś napisał/a:
Ja nie ufam bo nie mam ja jestem ze szkoły kompas +mapa ,w wypadku marszu przez las mam odchylenie do 50 m na 10 km wiec nie jest tak źle

jeśli dane nam będzie się spotkać w terenie na miechowszczyźnie to wezmę ze sobą GPSa z mapką nadleśnictwa :>
Sprawdzimy sobie w terenie ak to działa..

Łukasz L. 

Wysłany: 2007-11-20, 20:48   

Mój tato pracuje w BULiGL więc ja mam mapy od prawie tak :tup:

maciek 

Wysłany: 2007-11-21, 07:19   

Łukasz L. napisał/a:
Mój tato pracuje w BULiGL więc ja mam mapy od prawie tak

;-) Pozdrawiam tym bardziej ;-)

Ptyś 

Wysłany: 2007-11-21, 17:33   

Niestety z tego co jest w sieci to wynika ze u mnie psy ogonami szczekają :idea: :? kupa terenu jest całkiem nieopracowana :? nawet rozsądnej mapy 1:10 000 nie ma :/ ale co za tym idzie jest duża szansa coby coś znaleźć fajowego,muszę znaleźć pare osób chętnych na mapowanie gatunków :idea: :tup:

Łukasz L. 

Wysłany: 2007-11-22, 22:06   

Szkoda że nie jesteś z opolskiego, bo bym mógł skombinować mapę jaką chcę.
Nawiąż miły i serdeczny kontakt z nadlesnictwem :oki: Zawsze owocuje!! :mrgreen:

Jestem ciekaw twojego gatunkowania po mapie :cool:

Ptyś 

Wysłany: 2007-11-23, 00:04   

2 stanowiska obuwika i jedno pluskwicy znalazłem już w tym roku a to dopiero rozruch był :idea: :> A jak znajdę w przyszłym roku to co zamiaruję to chyba sie rozpęknę ze szczęścia :idea: :tup: miejsce mam b.dobre tylko coby zdrowie dopisało bo zdrowo po pagórkach bedę musiał "pogibać"

Łukasz L. 

Wysłany: 2007-11-23, 19:30   

Ponidzie jest bardzo ciekawe, ja na swoim koncie mam juz nowe stanowisko Arum maculatum Obrazków plamistych, dwa osobniki.

Ptyś 

Wysłany: 2007-11-24, 01:50   

szukaj wiecej 2 osobniki to zbyt malo by populacja mogla sama sie reprodukować z powodzeniem skoro sa te 2 to powinno być wiecej :idea: no chyba ze to są 2 ostatnie sztuki z jakiejś wiekszej populacji która w wyniku zmian w środowisku uległa zanikowi

Ptyś 

Wysłany: 2008-01-22, 21:50   

Nie chcę zawracać glowy ale na Google Earth dokladniejsze zdjątka niektórych terenów są :idea: np stawy w Górkach są ładniutkie

lagopus 

Wysłany: 2008-01-22, 22:20   

ale jakość tych mapek jest raczej beznadziejna :/ kiedyś natknąłem się na bardzo dobre jakościowo mapki satelitarne, ale nie pamiętam gdzie :/

Odpowiedz do tematu