Witam!
jestem instruktorem Nordic Walking i szukam ciekawych miejsc na zorganizowanie zajęć. Pomyślałam że Lasek Wolski będzie do tego odpowiedni. Napiszcie proszę czy są tam jakieś interesujące zjawiska przyrodnicze, okazy fauny i flory, którymi mogłabym zainteresować kursantów.
masz 3 rezerwaty przyrody (poruszac sie trzeba oczywiscie po oznakowanych szlakach), ZOO , buczyny, grady, murawy kserotermiczne, pelno ptaków, na murawach pelno motyli no i zajace sarny dziki itd
To żeby uprawiać nordic walking trzeba się szkolić z instruktorem?
For Ty się pilnuj! Pamiętasz tego Pana w Puszczy Niepołomickiej, którego kląłeś i wyzywałeś od najgorszych bo kijaszkami hałasował i "sowy płoszył"? To właśnie był typowy nordic walking'owiec
Nie, w Lasku Wolskim nie ma nic ciekawego, same krzaki, chaszcze - tylko kontuzji można się nabawić. A... no i można w najlepszym razie "usłyszeć" parę słów od przyrodnika, któremu przeszkadza się w obserwacjach:)
Lepiej w Lasku Wolskim, niż w terenach, gdzie ludzi jest mniej.
To sie nazywa skanalizowanie ruchu turystycznego:)
L.W. jak najbardziej się nadaje, teren ciekowy krajobrazowo, urozmaicone ukszt. terenu- góreczek nie brak- jestem za
_________________ "Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
Richard Dawkins
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum