FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Biwaki, rezerwaty, Parki Narodowe itp
Autor Wiadomość
grzegorzb 

Wysłany: 2004-08-26, 14:00   

Nie wiem kiedy jest międzynarodowy ale czemu nie :)

Rey 
moderator

Wysłany: 2004-08-26, 15:03   

grzegorzb napisał/a:
Nie wiem kiedy jest międzynarodowy ale czemu nie :)

W tym roku międzynarodowe Dni Ptaków przypadaj? na 2 i 3 paĽdziernika czyli tradycyjnie w pierwszy weekend paĽdziernika.

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2004-08-26, 15:21   

Rey napisał/a:

W tym roku międzynarodowe Dni Ptaków przypadaj? na 2 i 3 paĽdziernika czyli tradycyjnie w pierwszy weekend paĽdziernika.
ło ... nawet nie wiedzialem ze wybieram sie do Akcjii w Międzynarodowe Dni Ptaków ... (2-giego paĽdziernika) :oops:

PS... od kiedy takowe dni istniej? ?

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

Anem 
moderator

Wysłany: 2004-08-28, 10:52   

Cytat:
Prezes Wojnar z Stowarzyszenia Przyjazne Miasto - organizacji ekologicznej (dla tych co z poza Warszawy) zarz?dał od inwestora 5 mln złotych - oficjalnie. W zamian za to miał odstępić od protestu inwestycji wartej 300mln - tzw Złotych Tarasów.

Kiedy ja miałem na studiach postępowanie administaracyjne czyli niecały rok temu, to wpraowadzono zmianę, według której niedopuszczalny był udział organizacji społecznych w postępowaniu administracyjnym w sprawach pozwoleń na budowę (albo wszystkich sprawach wynikaj?cych z ustawy - prawo budowlane - nie pamiętam już :oops: ). Wprowadzono to włanie aby unikn?ć takich sytuacji jak? opisał grzegorzb. Nie wiem jak to jest obecnie. Grzegorzu wiesz co o tym?

grzegorzb 

Wysłany: 2004-08-30, 07:57   

Nic o tym nie wiem. Nawet gdyby co takiego by było to musiałyby nast?pić zmiany w KPA - kodeks postępowania admnistracyjnego. A takich brak. Za KPA zapewnia udział w postepowaniu administracyjnym organizacj? społecznym na prawach strony. Czyli nawet jeli organizacja może byc wykluczona jak ekologiczna to może występować jako społeczna!!! Wiesz może który to był dziennik z tymi zmianami?
P.S a nie pomyliło się koledze z tzw. spec ustaw? o budowi autostrag gdzie na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę rzeczywici jest bardzo ograniczony udział stron - w tym organizacji ekologicznych?

Odpowiedz do tematu