Wysłany: 2006-05-23, 18:28 Wycieczka do Raszyna - 27.05
W sobotę 27 maja zapraszamy serdecznie na wycieczkę GW OTOP na Stawy Raszyńskie. Zbiórka o 8.30 na pętli autobusowej Okęcie, skąd o 8.45 odjeżdża autobus linii 706 do Raszyna. Trzeba mieć ze sobą bilet ważny w strefie podmiejskiej. Szczegóły na www.erkao.prv.pl
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Alcedo, baw się dobrze! Stasiek w Borach też! (tylko szybko przyjeżdżaj, bo będziemy mieć sporo roboty z projektem tureckim).
Co do lunet - mam nadzieję, że Krystian coś weźmie z OTOPu. Dzisiaj nie udało mi się wpaść do dra Kellera - spróbuję jutro go zapytać o to, czy jest jakaś wolna luneta.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
Zgadzam sie z Tristanem
Belgowie nam nie straszni
Co do lunet - Jacek Betleja ma nam przesłać przez kuriera lunetę Opticrona. Będziemy mogli sobie przez nią pooglądać na stawach ptaszory i zdecydować, czy coś takiego nas interesuje.
Przydałby się dodatkowy statyw - a mogę wziąć ten mój z gibniętą nóżką, choć wolałbym jakiś stabilniejszy (no a poza tym użycie gibniętego do Opticrona eliminuje Bressera).
Zgadzam sie z Tristanem
O rany Dawid, to już? Już jest? Ja cię kręcę...
Wycieczkę przewiduję do ok. 13.30
To widzimy się jutro!
Zgadzam sie z Tristanem
A na wycieczce obserwowaliśmy z ciekawszych gatunków m.in. pierwsze perkozy zauszniki z pisklakami, kormorany czarne ( 10, w tym dorosłe w kolonii lęgowej czapli siwych), krakwę, cyranki (5), płaskonosy (1-2), krogulca, kobuzy (1-2), rycyki (2), kwokacza i brodźca krwawodziobego.
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum