_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Z tego co się orientuję reportaż był na Moście Świętokrzyskim, gdzie był m.in. Lanius, który będzie jutro przewodnikiem na rejsach po Porcie Czerniakowskim. Wycieczka do Parku Skaryszewskiego również odbędzie sie bez zmian.
W czasie gdy na moście byli dziennikarze, Lanius wraz z dwoma przewodnikami i bandą dzieciaków obserwował dwa płaskonosy i czaplę siwą. Tak niestety wyszło, że dziennikarze przybyli jak się grupa podzieliła i nieco rozlazła...Zawsze przychodzą nie w porę.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
W Wilanowie 12 osób, z czego 5 to członkowie OTOP. Z najciekawszych gatunków wymienić można sosnówkę, perkozka, pustułkę i dzięcioła średniego.
Zdjęcia moje - http://www.flickr.com/pho...57594317074596/
Czekamy na zdjęcia autorstwa lata.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
Zgadzam sie z Tristanem
Brakuje mi na stronie erkao uporządkowanych abstraktów z prezentacji w Reytanie.
Dodatkowo chciałbym aby w takim streszczeniu był na przykład link do blogu Marcina Sidelnia o Siemnianówce. Przede wszystkim chciałbym aby przy streszczeniu prezentacji SISKOMu był link do ich strony z alternatywnym projektem trasy przez Rospudę.
Czy może wiadomo kiedy będą znane oficjalne wyniki liczenia derkaczy na Całowaniu?
Amikosik. co dokładnie rozumiesz przez "abstrakty" - mi się kojarzą tylko z abstrakcją. Link do bloga Marcina mogę zamieścić, natomiast nie wiem, jaki jest pełny adres do tego alternatywnego planu obwodnicy Augustowa (nie wiem, kto wziął wizytówkę, na której adres ten był zapisany).
Lato - a nie masz jeszcze jakiś zdjęć ptaków?
Zgadzam sie z Tristanem
wiesz... krzyżówkom, łyskom i wróblowatym fotek nie robiłem, a temu co chciałem - wyszło jak zawsze i nie zabardzo chce forum zaśmiecać
ps: ale jeśli chodzi np. o łabędzie to wrzuciłem do tematu "pisklaki 2006"
... nie wiem, jaki jest pełny adres do tego alternatywnego planu obwodnicy Augustowa (nie wiem, kto wziął wizytówkę, na której adres ten był zapisany).
To sobie wygoogluj Wizytówkę zabrała dziweczyna, która prowdziła dyskusję z Anią na temat zasadności akcji z pociągiem do Augustowa. Ona zresztą o tej akcji mówiła. Przypuszczam, że wizytówka przepadła i będzie trzeba od Janka Jakiela pobrać kolejną..
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Przede wszystkim chciałbym aby przy streszczeniu prezentacji SISKOMu był link do ich strony z alternatywnym projektem trasy przez Rospudę.
Niedługo cała dokumentacja związana z realizacją budowy alternatywnego przebiegu obwodnicy Augustowa omijającą Dolinę Rospudy będzie dostępna na stronie SISKOMU: www.siskom.waw.pl
Mamy już wyniki Europejskich Dni Ptaków. W czasie największego ptasiego święta 43 408 osób z 34 krajów Europy widziało 2 204 949 ptaków!
Tak jak w ubiegłym roku był to bardzo udany ptasi weekend. Organizatorzy Dni Ptaków - partnerzy BirdLife International w krajach Europy - starali sie przygotować, jak najwięcej wydarzeń, które pozwoliłyby zwrócić uwagę na ptaki jak największej liczbie osób. Sukces był ogromny, pomimo nienajlepszej pogody.
Liczby mówią za siebie:
* Najwiekszą liczbę wydarzeń poświęconych Europejskim Dniom Ptaków przygotowano w Polsce - 182
* Najwiekszą liczbę uczestników przyciagnęły wydarzenia w Hiszpani - 25 000 osób
* Największą liczbę ptaków obserwowano na Litwie - 813 945
* Najbardziej różnorodna była lista obserwowanych ptaków w Rumunii, gdzie widziano ptaki spośród 200 gatunków.
Polska rulez!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum