Ostatnio niewiele było czasu żeby się zainteresować tym ale chyba czas najwyższy dlatego mam do was pytanie... gdzie najlepiej się udać w celu interwencji o przycięcie tych gałęzi, żeby boćki miały dobry dolot do gniazda bo trochę im zarosło a z każdym sezonem będzie gorzej a w końcu bocianie gniazdo na drzewie w Warszawie to nie taka pospolitość...
_________________ "Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka"
dzięki lookhasz za informację, czasem się kręcę w tamtych rejonach, więc w sezonie zajrzę
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
to jak już zajrzysz to daj znać co tam wymyśliłeś bo trzeba będzie zrobić z tym porządek tylko narazie nie mam pojęcia gdzie się z tym udać ale jak będzie więcej czasu to trzeba pomyśleć i sie tym zająć pozdrawiam
_________________ "Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka"
skontaktowałem się w tej sprawie z Adamem Tarłowskim z warszawskiego oddziału TP "Bocian" - wiem, że oni mają doświadczenie w pracach związanych z oczyszczaniem gniazd z obrastających je gałęzi. Bocianowcy zajmą się tym gniazdem, w porozumieniu z urzędem dzielnicy Wilanów.
Pozdrawiam
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
zamieszczam wyniki inwentaryzacji gniazd w sezonie 2008 dla gminy Konstancin-Jeziorna oraz wsi Powsin m.st. Warszawy.
1.-wieś Opacz (gniazdo na kominie kotłowni)
2.-wieś Dębówka (gniazdo na słupie z platformą)
3.-wieś Bielawa (gniazdo przeniesione na slup z platformą)
4.-Powsin (gniazdo na platformie na topoli czarnej)
Liczba młodych które opuściły gniazdo:
1. 3
2. 4
3. 4
4. 2
Pozostałe miejsca nie zajęte
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum