FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Tony
2006-04-08, 19:49
Warszawiacy! Ujcie Wisły czeka na nas!
Autor Wiadomość
refleksja 

Wysłany: 2005-11-07, 10:38   

Hm? Można i odwiedzic Mikoszewo i ?wibno, nie s? to przecież b. dalekie odległoci ;) a mylę że i tak zejdzie się cały dzień.

Co do zmiennika. Moja koleżanka która z Nami/Wami jedzie się reflektuje. Tylko 1 warunek: kto będzie musiał J? pilotowac ;)

Rey 

Wysłany: 2005-11-07, 17:46   

refleksja napisał/a:
Hm? Można i odwiedzic Mikoszewo i ?wibno, nie s? to przecież b. dalekie odległoci ;) a mylę że i tak zejdzie się cały dzień.

Jasne że można zrobić na raz Ujcie i od strony Mikoszewa i ?wibna :D , tylko w tym wariancie nie zd?żymy raczej zrobić Ptasiego Raju tego samego dnia.

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2005-11-07, 22:32   

Witam,

w tej chwili z forum na licie wyjazdowiczów s?:
1. refleksja
2. znajoma refleksji
3. i 4. amikosiki
5. kb
6. Namor
7. Hubert
8. Piotr
9. Rey
10. Maciek G
11. xhardcorex
12. ja

Jeli kogo przeoczyłem dajcie znać.
Poza tym zgłosiło się, jak na razie, 7 osób spoza forum.
Obsada samochodowa wygl?da w tej chwili następuj?co:
a) Kejbi, Diafora, Namor Hubert
b) Amikosik, Ania Amikosikowa, ja, 1 miejsce wolne (przy czymn jechać będziemy rano 19)
c) Piotr i trzy miejsca wolne.

Mamy więc ł?cznie miejsc dla 12 osób - potrzebujemy jeszcze dla 7, czyli dwóch aut.

Mam tylko jedn? probę - proszę pamiętać, że nam mog? tych pieniędzy po prostu nie przyznać, i wtedy nasze plany bior? w łeb :(

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2005-11-07, 22:35   

Antek, nie lepiej żeby ty jako organizator zabrał się z kim w pi?tek?

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2005-11-07, 23:12   

Może być -wtedy u amikosików byłyby dwa wolne miejsca na sobotni ranek.

refleksja 

Wysłany: 2005-11-07, 23:14   

Jeli Piotr się zdecyduje to moja koleżanka i ja jedziemy z Nim [jeli będzie chciał takiego zmiennika ;) i jeli w ogole z Wami będę się zabierac]. W drogę powrotna nalezy odliczyc mnie, bo ja nie wracam, więc macie +1 miejsce ;)

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2005-11-07, 23:40   

Hej wszystkim,

szukałem dla nas noclegu i na szybko mogę powiedzieć, że jest orodek Fala na Wyspie Sobieszewskiej, gdzie doba w pokoju z łazienk? na korytarzu kosztuje 20 zł. Jutro będę dalej szukał, bo sytuacja pokojowa wygl?da tam tak, że maj? 4 pokoje 4-osobowe, 1 dwuosobowy i 1 jednoosobowy o takim standardzie, więc może nie wystarczyć. Większoć pokoi (18) to dwuosobówki z łazienk?, ale za nocleg w takim luksusie trzeba zapłacić o 10 zł więcej. Na miejscu istnieje możliwoć wykupienia posiłków (niadanie+obiadokolacja) za 25 zł/os/dzień.
Jutro znajdę może jeszcze co innego - wniosek o dofinansowanie już wysłałem, więc trzymajcie kciuki - ogłoszenie wyników w najbliższy czwartek!

Rey 

Wysłany: 2005-11-07, 23:49   

Tony napisał/a:
Obsada samochodowa wygl?da w tej chwili następuj?co:

Ano włanie u kogo jest miejsce w samochodzie, z którego mógłbym skorzystać :] :?:

refleksja 

Wysłany: 2005-11-07, 23:52   

Rey chodĽ do Piotra żeby nie był sam wród bab :P

petrelos 

Wysłany: 2005-11-08, 16:33   

Tony napisał/a:
Jeli kogo przeoczyłem dajcie znać.

I ja :)

Tutaj mozesz zobaczyc prawdzıwa ı jedyna dzıka Turcje

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2005-11-08, 18:41   

Rey napisał/a:
To którędy proponujesz trase na Ujcie :?: Od strony ?wibna czy Mikoszewa :?:

Jak ja byłam w PR to było tam tylko trochę łabędzi i kaczek. Co prawda nie miałam lunety i nie doszłam nad morze, ale przez lornetkę nie było nawet plamek mog?cych dawać podejrzenie o jakie większe bogactwo gatunkowe. Na Karasiu nie siedział nawet jeden ptak, a na Ptasim Raju w sumie może z 500, no do 800 osobników max licz?c wszystko. Natomiast jeli chodzi o samo morze, to podobno cypelek od strony ?wibna jest najlepszy na przepatrywanie horyzontu, poza tym s? tam łachy na których siedziało sporo różnego ptactwa oraz zatoczka, po której pływały szlachary i perkozy rogate (luneta!). Ponadto, możecie połazić po krzakach za wróblakami (tam był proregulus! i czeczotki :mrgreen: ) a w PR ze szlaku... no nie powinno się schodzić :twisted: Chyba, że wolicie (w?tpię :P ) zapolować na migruj?ce myszaki, ale tu akurat trzeba siedzieć w miejscu na pętli przy PR i patrzeć - jeli w ogóle będ? jeszcze lecieć. Ogólnie - ja bym polecała UW (?wibno).

Powodzenia!

[i] Winer [i]
Smoki hoduję.

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2005-11-08, 18:41   

Diafora, Namor&Hubi - czy obrazilibycie się, gdybym w pi?tek 18 listopada
"przej?ł" Was nie w Wawie, lecz z PKP - np.z Olsztyna, Malborka czy Tczewa ? Bardzo by mi pasiło, bym w pi?tek do wczesnych godzin popoł. grasował jeszcze w pracy na Mazurach..

Mylę, że koszty biletu PKP "Tony" spokojnie pokryje, benzyna byłaby więc do sfinansowania przez Organizację od PKP do UW i z powrotem...

Rey 

Wysłany: 2005-11-08, 19:39   

kessy napisał/a:
Natomiast jeli chodzi o samo morze, to podobno cypelek od strony ?wibna jest najlepszy na przepatrywanie horyzontu, poza tym s? tam łachy na których siedziało sporo różnego ptactwa oraz zatoczka, po której pływały szlachary i perkozy rogate (luneta!).

Od strony Mikoszewa także przy samym Ujciu jest piękny cypel, wychodz?cy daleko w morze. Poza tym id?c nad Ujcie od strony Mikoszewa można zawsze zajrzeć na Jezioro Mikoszewskie, będ?ce zupełnie niedawno zatok? morsk?, która została odcięta. Z ciekawostek mogę dodać że latem na tym jeziorze gniazduj? mewy pospolite, które sytuuj? gniazda na palach stercz?cych z jeziora.

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2005-11-08, 21:24   

Kejbii napisał/a:
Mylę, że koszty biletu PKP "Tony" spokojnie pokryje

Nie za bardzo rozumiem, KB. Mogę się rzecz jasna spytać Izy, czy istnieje możliwoć dofinansowania również biletów PKP, ale ja ze swoich pieniędzy na pewno nikomu kosztów nie pokryje, bo pieniędzy na to po prostu nie mam.

Kejbii napisał/a:
benzyna byłaby więc do sfinansowania przez Organizację od PKP do UW i z powrotem

Czyli co - z PKP np. w Olsztynie i potem wracacie znowu do Olsztyna? Jaki zagadkowy jeste KB. :D

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2005-11-08, 21:43   

Tony napisał/a:
ja ze swoich pieniędzy na pewno nikomu kosztów nie pokryje, bo pieniędzy na to po prostu nie mam.

KB użył skrótu mylowego, Tony=OTOP :D

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi