Wysłany: 2006-08-20, 13:21 Seminarium "Nasza Wisła"
Z racji tego, że to już niedługo i mamy chyba najbliżej, chciałbym zapytać kto jedzie na Seminarium "Nasza Wisła" w Nowym Dworze? Kto nie wie o co chodzi, ogłoszenie znajdzie w dziale "Ochrona Przyrody". A kto wie tego pytam: kto jedzie z Warszawy? Ja będę wiedział na 100% pewnie jutro, bo muszę dostać urlop, ale nie wszyscy mają takie błachostki jak ja na głowie. Umówimy się i pojedziemy razem, jako "silna grupa pod wezwaniem"
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
hej:) ja sie wybieram, a ze mną Antek i Adrian, ja planuję jechać pksem do NDM z pod dworca centralnego (okolice przystanku Polskiego Expresu), autobus jest o 7.35, na miejscu jesteśmy o 8.33. mamy jeszcze pks o 8, ale wtedy to pewnie bysmy sie spoznili bo dojezdza na 8.52 do dworca w NDM a z tamtąd trzeba jeszcze kawałeczek przejsc. mamy sie dzis po poludniu z Antkiem umowić to jakby coś sie zmieniło to dam znać:)
pzdr
B
PKSem? A ja z Reyem wymyśliliśmy pociąg do Działdowa (nie mylić z dziadowem ). Z Centralnego odjeżdża o 6.55 Jedzie z zachodniej przez wschodnią. Na miejscu (NDM) o 8.04 SzczegółyTUTAJ
Co wy na to?
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
ja wiem jak te pociagi jadą, w sumie chyba troszke bedzie taniej pociagiem, ale pks wyrusza pol godz pozniej - wiecej spania:) i mamy pol godz czekania do 9 a nie całą godzinę od 8 do 9, z tego co wiem to ten pociag jedzie przez dworzec wawa gdanska, jak komus jest po drodze to moze tam wsiąść, ale ja tam chyba wole autobusem. pogadamy z antkiem dzis po poludniu, moze on wybierze pociąg.
oj, jednak ten pociag nie jedzie przez gdańską, kiedyś jezdził, moja pomyłka...
Co do mnie, to w tym tygodniu wstaję do roboty o 4.15 więc pospanie do 5 to dla mnie luksus..
Ja bym wolał pociąg, bo tam mam jeszcze zniżkę a wszędzie indziej nie. No ale poczekam na werdykt rezty grupy.
PS A tą godzinkę poczekać możemy szukając ptaków
Antek jednak zmienił zdanie i jedzie pks -em - luksus dłuższego spania przechylił szalę
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Mam pytanie, moze wiecie czy po Seminarium "Nasza Wisła", bedą gdzieś dostepne materiały Drukowane, czy może gdzieś na stronach www np. KP Mi czas niestety nie pozwolił tam się zjawić a może choć skromna relacja
Nie wiem, czy Ci to pomoże, ale PK Wisły Środkowej dotyczy jeden z tematów w dziale Ochrona Przyrody. Tam co prawda nie ma relacji z seminarium, ale są jakieś w miarę aktualne informacje.
Ja ze swojej strony mogę krótko podsumować seminarium, pominąwszy opisywanie kolejnych punktów programu. Konkluzja jest taka, że wszyscy chcą coś zrobić i nawet chcą to zrobić wspólnie. Jest pomysł na centrum edukacyjno-przyrodnicze, ochronę nektórych miejsc na terenie przyszłego parku itp. ale wszystko chwilowo stanęło w oczekiwaniu na wybory. Mam nadzieję, że nie skończy się na gadaniu, tylko na faktycznej owocnej współpracy NGOsów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum