Niesamowite jaka nastapiła zmiana, w zeszłym roku jeździło max 5 osób.
też to zauważyłem, a dwa lata temu były wycieczki po 2,3 osoby (i to całkiem często). A nie jak ostatnio nad kolektorem (pewnie podeszło pod 30, co Tony?), czy teraz w Dębe to było 15. Już się boje mysleć co bedzie w Popowie
Te wycieczki to właściwie mają popularyzować bird watching i ogólnie ptaki i OTOP, ale ja osobiście wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.
Hubert, trojkami, to wiesz, do nieba szli zolnierze z Westerplatte Walimy do Popowa masa, moze osiagniemy rozmiary jak ta zgraja na zdjeciu ze Szkocji, ktore kiedys Tony zamiescil. Kupa mosci Panowie, kupa!
Ja w kazdym razie jestem wdzieczny, ze macie taka prezna grupe w Warszawie. Dzieki Wam poznam Swoj Kraj! Do soboty!!!
Ludki , przecież to moja osobista opinia, a nie stanowisko grupy. Każdy wie, że duża grupa mimo wszystko płoszy ptaki dużo bardziej. Raz na birdforum.net ludki wyraźili podobną opinię, ale mimo to chodzili na "masowe" wycieczki, tak jak ja .
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Wycieczka już niedługo, informowano że łabędzie małe ( i inne równie ciekawe gatunki) przebywają w samym Popowie i okolicach, więc będzie duża szansa aby je zobaczyć
Zapraszamy więc serdecznie wszystkich, którzy chcą popatrzeć na rozlewiska Bugu, przyjrzeć się ciekawym gatunkom ptaków i poobserwować je w miłym towarzystwie
PS. A co do liczny osób, to im więcej tym lepiej Zawsze więcej par oczu wypatrzy więcej ptaków i zmniejsza się wówczas szansa przegapienia czegoś interesującego
W ostateczności jak chętnych będzie bardzo dużo, to w tym samym czasie będzie można organizować kilka wycieczek, tak aby nie wypłoszyć sobie wszystkiego. Ale myślę, że to w dalszej przyszłości, jak będziemy mieli więcej lunet i na tyle dużo ludzi regularnie będzie jeździło, że będziemy się zadeptywać.
Ponadto ostatnia wycieczka pokazała, że pozornie duża grupa często mocno się dzieliła, na zespoły ok 5 osobowe, a tym samym nie byliśmy tacy głośni i wypatrywaliśmy z lepszymi efektami.
Do zobaczenia jutro na Gdańskim
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Mi niestety nie uda sie wybrac z Wami w te sobote - czego po mojej pierwszej wspolnej wycieczce na Debe - bardzo zaluje
Mam nadzieje, ze zobaczycie cala mase rarytasow
onadto ostatnia wycieczka pokazała, że pozornie duża grupa często mocno się dzieliła, na zespoły ok 5 osobowe, a tym samym nie byliśmy tacy głośni i wypatrywaliśmy z lepszymi efektami.
Z wyjątkiem tych sytuacji, gdy ktoś (czyli ja) darł się: DUUUDEEEK!!!! ściągając cały tłum gapiów w jedno miejsce i gdy cała banda luda gapiła się na jedną biedną sieweczkę rzeczną Co do wypatrywania to sie zgadzam.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Niesamowite jaka nastapiła zmiana, w zeszłym roku jeździło max 5 osób.
Ale w zeszłym roku to nie były wycieczki GW OTOP, tylko takie umówione z kilkoma osobami wypady
DominikS napisał/a:
Hubert napisał/a:
Te wycieczki to właściwie mają popularyzować bird watching i ogólnie ptaki i OTOP, ale ja osobiście wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.
Hubert, trojkami, to wiesz, do nieba szli zolnierze z Westerplatte Walimy do Popowa masa, moze osiagniemy rozmiary jak ta zgraja na zdjeciu ze Szkocji, ktore kiedys Tony zamiescil. Kupa mosci Panowie, kupa!
Ja w kazdym razie jestem wdzieczny, ze macie taka prezna grupe w Warszawie. Dzieki Wam poznam Swoj Kraj! Do soboty!!!
Żołnierze szli czwórkami
Wg mnie wycieczki OTOP służą temu, by ludzie się poznali, zżyli i razem zobaczyli fajne ptaki i fajne miejsca. Potem, żeby sobie gdzieś pojechać, nie będą musieli czekać, aż ktoś zorganizuje wypad w teren, tylko będą mogli się sami skrzyknąć w kilka osób i pojechać. A grupowe wycieczki zawsze będą potrzebne i myślę że dobrze, że je robimy.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum