FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Tony
2006-09-30, 17:48
Popowo Kościelne - 1.04.2006
Autor Wiadomość
Kamikazi 
moderator

Wysłany: 2006-03-29, 21:44   

Do Popowa jadę z Wami :)

.

[Ptasi Azyl] [STOP] [Galeria zdjęć] [Galeria rysunków] [Niecodziennik]

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-03-30, 12:36   

Niesamowite jaka nastapiła zmiana, w zeszłym roku jeździło max 5 osób.

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

amikosik 

Wysłany: 2006-03-30, 13:19   

Ale w zeszłym roku Antek nie był LIDEREM ! ;)

petrelos 

Wysłany: 2006-03-30, 14:24   

Hubert napisał/a:

też to zauważyłem, a dwa lata temu były wycieczki po 2,3 osoby (i to całkiem często). A nie jak ostatnio nad kolektorem (pewnie podeszło pod 30, co Tony?), czy teraz w Dębe to było 15. Już się boje mysleć co bedzie w Popowie ;-)

Tutaj mozesz zobaczyc prawdzıwa ı jedyna dzıka Turcje

xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2006-03-30, 14:46   

Hubert napisał/a:
w zeszłym roku jeździło max 5 osób
w zeszłym roku to się poznawaliśmy dopier, a teraz już łatwiej nam się dogadać i zorganizować grupę na wycieczkę, a co dopiero za rok :?:

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-03-30, 15:11   

Te wycieczki to właściwie mają popularyzować bird watching i ogólnie ptaki i OTOP, ale ja osobiście wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.

browsehappy.pl

petrelos 

Wysłany: 2006-03-30, 16:05   

Hubert napisał/a:
wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.

ja również , szczególnie wtedy gdy jest deficyt lunet

Tutaj mozesz zobaczyc prawdzıwa ı jedyna dzıka Turcje

xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2006-03-30, 18:11   

Hubert napisał/a:
wycieczki to właściwie mają popularyzować bird watching i ogólnie ptaki i OTOP
a co z naszym forum :?: :twisted:
Hubert napisał/a:
ale ja osobiście wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.
ostrożnie z wyrażaniem preferencji co dol liczby osób, bo z popularyzowania bird watchingu będą nici :sad:

DominikS 

Wysłany: 2006-03-30, 19:30   

Hubert napisał/a:
Te wycieczki to właściwie mają popularyzować bird watching i ogólnie ptaki i OTOP, ale ja osobiście wole wycieczki po 2~3 osoby, tak do 5 max.

Hubert, trojkami, to wiesz, do nieba szli zolnierze z Westerplatte :cry: Walimy do Popowa masa, moze osiagniemy rozmiary jak ta zgraja na zdjeciu ze Szkocji, ktore kiedys Tony zamiescil. Kupa mosci Panowie, kupa! :lol:
Ja w kazdym razie jestem wdzieczny, ze macie taka prezna grupe w Warszawie. Dzieki Wam poznam Swoj Kraj! Do soboty!!! :tup:

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-03-30, 19:54   

Ludki ;-) , przecież to moja osobista opinia, a nie stanowisko grupy. Każdy wie, że duża grupa mimo wszystko płoszy ptaki dużo bardziej. Raz na birdforum.net ludki wyraźili podobną opinię, ale mimo to chodzili na "masowe" wycieczki, tak jak ja :] .

browsehappy.pl

Rey 
moderator

Wysłany: 2006-03-30, 21:33   

Wycieczka już niedługo, informowano że łabędzie małe ( i inne równie ciekawe gatunki) przebywają w samym Popowie i okolicach, więc będzie duża szansa aby je zobaczyć :!:

Zapraszamy więc serdecznie wszystkich, którzy chcą popatrzeć na rozlewiska Bugu, przyjrzeć się ciekawym gatunkom ptaków i poobserwować je w miłym towarzystwie :!:

PS. A co do liczny osób, to im więcej tym lepiej :!: Zawsze więcej par oczu wypatrzy więcej ptaków i zmniejsza się wówczas szansa przegapienia czegoś interesującego :!: :]

Egretta 

Wysłany: 2006-03-31, 09:44   

W ostateczności jak chętnych będzie bardzo dużo, to w tym samym czasie będzie można organizować kilka wycieczek, tak aby nie wypłoszyć sobie wszystkiego. Ale myślę, że to w dalszej przyszłości, jak będziemy mieli więcej lunet i na tyle dużo ludzi regularnie będzie jeździło, że będziemy się zadeptywać. :tup:

Ponadto ostatnia wycieczka pokazała, że pozornie duża grupa często mocno się dzieliła, na zespoły ok 5 osobowe, a tym samym nie byliśmy tacy głośni i wypatrywaliśmy z lepszymi efektami. :mrgreen:

Do zobaczenia jutro na Gdańskim :roll: ;-)

Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...

R_Michal 
Riot!

Wysłany: 2006-03-31, 10:11   

Mi niestety nie uda sie wybrac z Wami w te sobote - czego po mojej pierwszej wspolnej wycieczce na Debe - bardzo zaluje :|
Mam nadzieje, ze zobaczycie cala mase rarytasow :oki:

Lanius 

Wysłany: 2006-03-31, 13:49   

P
Cytat:
onadto ostatnia wycieczka pokazała, że pozornie duża grupa często mocno się dzieliła, na zespoły ok 5 osobowe, a tym samym nie byliśmy tacy głośni i wypatrywaliśmy z lepszymi efektami.

Z wyjątkiem tych sytuacji, gdy ktoś (czyli ja) darł się: DUUUDEEEK!!!! ściągając cały tłum gapiów w jedno miejsce i gdy cała banda luda gapiła się na jedną biedną sieweczkę rzeczną :mrgreen: Co do wypatrywania to sie zgadzam. ;-)

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2006-03-31, 17:53   

Hubert napisał/a:

Ale w zeszłym roku to nie były wycieczki GW OTOP, tylko takie umówione z kilkoma osobami wypady

DominikS napisał/a:
Hubert napisał/a:

Hubert, trojkami, to wiesz, do nieba szli zolnierze z Westerplatte :cry: Walimy do Popowa masa, moze osiagniemy rozmiary jak ta zgraja na zdjeciu ze Szkocji, ktore kiedys Tony zamiescil. Kupa mosci Panowie, kupa! :lol:
Ja w kazdym razie jestem wdzieczny, ze macie taka prezna grupe w Warszawie. Dzieki Wam poznam Swoj Kraj! Do soboty!!! :tup:

Żołnierze szli czwórkami :/
Wg mnie wycieczki OTOP służą temu, by ludzie się poznali, zżyli i razem zobaczyli fajne ptaki i fajne miejsca. Potem, żeby sobie gdzieś pojechać, nie będą musieli czekać, aż ktoś zorganizuje wypad w teren, tylko będą mogli się sami skrzyknąć w kilka osób i pojechać. A grupowe wycieczki zawsze będą potrzebne i myślę że dobrze, że je robimy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi