Może wystarczą ptaki? Bo ja tam nie wiem jakie oni mają do niego nastawienie .
Budujemy wspólną Europę ponad historycznymi podziałami
Hubert napisał/a:
Antek, czy przypadkiem nasz projekt nie powinien się pokrywać z ich projektem
Z maila opiekuna grupy tureckiej:
"The things written in the schedule may change. They are just the proposed
actions."
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Tony, a my będziemy mieć wgląd w ich program (czyli w to jak oni planują zaplanować nam czas)? Bo ja chętnie zrezygmowałbym z wszelkiego zwiedzania na rzecz ptaków . Nie wiem jak inni
Tak, ale na razie skupmy się na tym, co my mamy przygotować, a ich programem dla nas będziemy się potem martwić.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
Zgadzam sie z Tristanem
Czytajac Wasze przygotowania chce sie miec znow 20 lat i flirtowac z mlodymi tureckimi dziewczynami ornitologami .
Pozwolcie, ze sie w zwiazku z Waszymi planami troche wymadrze i jako byly organizator miedzynarodowych wymian przekaze Wam tu kilka, mam nadzieje konstruktywnych, sugestii.
Mam nadzieje, ze zalezy Wam ogolnie nie tylko na ogladaniu nowych gatunkow ptakow w Turcji i chwaleniu sie polskim zubrem a myslicie takze juz teraz strategicznie jako lobby ochrony przyrody . Dzieki Waszej wymianie, ktora jest jak najbardziej swietnym kapitalem mozecie pozniej zyc z odsetek! Te odsetki to po pierwsze wplyw na swiadomosc spoleczna a po drugie, co jest mniej abstrakcyjne, polepszenie ressourcow GW OTOPu. Konkrety:
1. Wasza wymiana jest juz takim wydarzeniem, ktore nie tylko nadaje sie jako swietna historia dla mediow. (Pierwszy raz slysze o wymianie mlodzierzy z EU z mlodymi Turkami. Piekna sprawa, szczegolnie wobec tla debat prowadzonych w EU, czy Turcja to Europa czy nie). Telewizja i NAJPOWAZNIEJSZA prasa powinny przynajmniej o tym wiedziec. Czy wyswietla i wydrukuja to juz inna sprawa. Ale z tego co zauwazylem juz macie kontakty przynajmniej z TV3 = bocianie gniazdo i wiecie jak sie z mediami obchodzic.
2. Nie ma w Polsce jakiegos waznego Turka, VIPa, ambasadora, ktory moglby i zechcialby byc patronem Waszej wymiany? Jego nazwisko i kontakty mogly by Wam pozniej pomoc w dofinansowaniu Waszej rewizyty w Turcji! I taka osobe powinniscie piescic np. zaproszeniem na... (Punkt 4)
3. To samo dotyczy jakis tureckich firm, tylko prosze nie budowlanych a takich, ktore bardziej pasuja do przyrody, n.p. tureckie biura podrozy...
4. W Waszym programie dla mlodych Turkow az sie prosi o punkt programu, w ktorym w ambasadzie tureckiej pokazujecie PP-Prezentacje o polskiej przyrodzie nie tylko grupie z Turcji ale i zapraszonym dzieciom dyplomatow i tureckich VIPow z Warszawy. To moglby byc punkt wstepny calego programu pod haslem: czego moga w Polsce oczekiwac albo punkt koncowy programu, gdzie w PPP z piekna przyroda wplatacie fotografie zrobione podczas wymiany i widzicie wlasne dzioby. Wiem, ze ogladanie fotek to katorga jesli na zewnatrz jest zlota polska jesien, ale mysle, ze warto sie poswiecic: Cala ta wymiana moze byc przeciez poczatkiem fajnego partnerstwa w polsko-tureckiej ochronie ptakow na dluzsza mete, a na to potzrebujecie dluzszych funduszy . Turcja to sciezka dla prawie wszystkich polskich ptakow wedrownych, ale komu ja to mowie
Duzo prozy, co? W kazdym razie zycze Wam dobrej zabawy!
Grüsse
Tony, przygotuj taki pakiecik informacyjny z linkiem do tego tematu a wysle powiadomienie na maile do wszystkich uzytkownikow forum - mysle, ze to moze pomoc - w koncu to ponad 1000 maili osób zainteresowanych przyrodą
1. Wasza wymiana jest juz takim wydarzeniem, ktore nie tylko nadaje sie jako swietna historia dla mediow. (Pierwszy raz slysze o wymianie mlodzierzy z EU z mlodymi Turkami. Piekna sprawa, szczegolnie wobec tla debat prowadzonych w EU, czy Turcja to Europa czy nie). Telewizja i NAJPOWAZNIEJSZA prasa powinny przynajmniej o tym wiedziec. Czy wyswietla i wydrukuja to juz inna sprawa. Ale z tego co zauwazylem juz macie kontakty przynajmniej z TV3 = bocianie gniazdo i wiecie jak sie z mediami obchodzic.
Myślę, że media powiadomimy, ale wtedy, kiedy będzie jasne, że nasz projekt przeszedł. Ogłaszając coś wcześniej i potem się wycofujac zrobilibyśmy duże głupstwo, którego potem pewnie byśmy żałowali.
DominikS napisał/a:
2. Nie ma w Polsce jakiegos waznego Turka, VIPa, ambasadora, ktory moglby i zechcialby byc patronem Waszej wymiany? Jego nazwisko i kontakty mogly by Wam pozniej pomoc w dofinansowaniu Waszej rewizyty w Turcji! I taka osobe powinniscie piescic np. zaproszeniem na... (Punkt 4)
4. W Waszym programie dla mlodych Turkow az sie prosi o punkt programu, w ktorym w ambasadzie tureckiej pokazujecie PP-Prezentacje o polskiej przyrodzie nie tylko grupie z Turcji ale i zapraszonym dzieciom dyplomatow i tureckich VIPow z Warszawy. To moglby byc punkt wstepny calego programu pod haslem: czego moga w Polsce oczekiwac albo punkt koncowy programu, gdzie w PPP z piekna przyroda wplatacie fotografie zrobione podczas wymiany i widzicie wlasne dzioby. Wiem, ze ogladanie fotek to katorga jesli na zewnatrz jest zlota polska jesien, ale mysle, ze warto sie poswiecic: Cala ta wymiana moze byc przeciez poczatkiem fajnego partnerstwa w polsko-tureckiej ochronie ptakow na dluzsza mete, a na to potzrebujecie dluzszych funduszy . Turcja to sciezka dla prawie wszystkich polskich ptakow wedrownych, ale komu ja to mowie
Myślałem o zrobieniu wystawy połączonej np. z konkursem wiedzy o przyrodzie Polski i Turcji. Pomysł z wciągnięciem w to ambasady jest jak najbardziej na miejscu i myślę, że postaramy się go wykorzystać
Zgadzam sie z Tristanem
Mysle,ze moglabym ewentualnie poswiecic pierwszy tydzien wrzesnia na wasz projekt - jestem studentka Biologii UW, angielski nienajgorszy, z gory mowie, ze moja znajomosc ptakow jest na pewno mniejsza niz wiekszosci czlonkow waszej organizacji - co nie znaczy, ze nie moge skorzytac na dodatkowej edukacji Polecam sie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum