Ze zwieńczonej sukcesem dziesiejszej akcji de-sowizacji kawiarni na 30 piętrze pałacu Kultury
Fajnie, fajnie ale oosochozi
Rozumiem, że tam wleciała przez jakie okno ??
Jakiś czas temu były fotki uszatki z na zewnątrz wysokiego okna w centralnym wawskim wieżowcu... te otusy chyba coś w wawskich wieżowcach upatrują przyciągającego
Dokładnie to była fotka ze złotych tarasów. Nie wiem czy upatrują, po prostu migrują na zimę i trafiają w różne miejsca. Często rozbijają się też o szyby i już dalej nie lecą.
Kamery ochrony nie zarejestrowały jak uszatka dostała sie do kawiarni . A tak na serio zapewne przez okno. Czasami ptaki jak napisał amikosik rozbijaja się o PKiN, były też przypadki że rozbiły się uszatki, które teraz podobno migrują.
Wczoraj dostałem wieczorem informację od znajomego, że widział przy Moście Śląsko-Dąbrowskim ohara lecącego z prawego brzegu na lewy wzdłuż mostu
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
ten sam artykuł czytałem wczoraj na forum lotnictwa:)
Bywam często w okolicach lotniska i widuje te sokoły. Ciekawe są też głośne głosy sokołów odtwarzane z taśmy przed startem czy lądowaniem samolotów. Podobno w tym roku na lotnisku, nieopodal pasa startowego zamieszkała lisia rodzinka...chyba już je wyłapano wraz z młodymi i przeniesiono.
Ja też znalazlem ten artykuł na forum spotterskim. Lisa biegającego pomiędzy pasami startowymi widziałem na Okęciu w listopadzie. Może tą lisią rodznę usuneli ale lisów wkoło jest tak dużo, że zawsze jakiś będzie się włóczył po lotnisku. Odgłosy drapoli nadawanie bez przerwy koło OBI nie robią na prelatujących ptakach jakiegoś specjalnego wrażenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum