Dzisiaj także w powyższym miejscu przebywał śliczny samczyk rożeńca. Z wartych uwagi ptaków wymienić można jeszcze 2 kokoszki wodne ( także 2 kokoszki przebywają w parku Arkadia).
Dzisiaj także w powyższym miejscu przebywał śliczny samczyk rożeńca. Z wartych uwagi ptaków wymienić można jeszcze 2 kokoszki wodne ( także 2 kokoszki przebywają w parku Arkadia).
Mała korekta samczyk rożeńca na kanałku królewskim, dopiero przepłoszony poleciał nad jezioro, a kokoszki były na powsinowskim.. mostek jest granicą
Ja mam do Ciebie wielką prośbę, czy mogłabyś w przyszłości pisać mniej więcej w której części jeziora co widziałaś.. Wiesz od tego zalezy od której strony mamy je atakować, gdy jest mało czasu
Na www.erkao.prv.pl można przeczytać relację z wczorajszej wycieczki WG OTOP do Powsina.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
krzyżówka 2 Rudawka
gęś białoczelna 20 klucz nad lasem
żuraw 1 nad ul. Podleśną
grzywacz 1
dzięcioł czarny 2 pary
dzięcioł duży 1
dzięcioł średni 1
rudzik 3
śpiewak 3 śpiewające samce
kos 2 pary
bogatka 2
modraszka 2
kowalik 6
sójka 2
wrona 4
szpak 4
zięba kilkanaście śpiewających samców
Czekamy na obserwacje Kami z drugiego spaceru. Ten odbył się jako przyrodnicza wycieczka zorganizowana przez Ruch Ekologiczny św. Franicszka, CMOK i WG OTOP w ramach akcji Zielonego Mazowsza na rzecz nie wjeżdżania do lasu samochodami.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
czy ktoś tu jeszcze zagląda nikt nic nie widzi czy o co cho
to ja podam 13.04. na kanałku piaseczyńskim (czy jak on sie tam zwie przy legii);
nurogęś - 3 (a tylko jedna samica )
mandarynka - 1
a w łazienkach jeszcze dwa samce nurogęsi
Wczoraj (15 IV) po południu nad Jez. Czerniakowskim m.in.:
potrzos 3,
remiz 3, kręciły się w pobliżu dwóch gniazd (jedno niedokończone),
perkoz dwuczuby 1, 1, 1,
łyska co najmniej 10,
krzyżówka co najmniej 15,
łabędź niemy 1,
śmieszka co najmniej 5,
mewa pospolita 2,
piegża 1,
brzęczka 1 głos dochodzący z trzcinowiska,
kapturka 1 słyszany śpiewający samiec.
zagląda i widzi, tylko jakoś czasu nie znajduje żeby cosik skrobnąć, ale to sie nadrobi
heheh u mnie odwrotnie.. czasu nie mam by coś ogądać ALE;
16.04 (z ciekawszych) w ogrodzie botanicznym w Powsinie;
ridzik - 1
pliszka siwa - 2
dzwoniec - 2
16.04 jeziorko wilanowskie;
a właściwie j. powsinowskie.. z mostku widać gołym okiem łabędzia na gnieździe - i jeśli dobrze podglądałem jedno jajko juz jest..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum