Oj jakos juz tu dawno nikt nic nie napisał, czyżby wszystkie ptaki wywiało...
ja dodam, że 04.01.07 na wysokiści kolektora bielańskiego z ciekawszych ptaków była para bielików.
a i jakiś czas temu listopad/grudzień też przy kolektorze o dziwo spotkałem chlopaka z jakiejś białoruskiej organizacji ornitologicznej...
a co tam, jak sie podobały to jeszcze dwie fotki tych bielików z początku stycznia niestety robiąć zdjecia przez lunete bieliki wyszły jako dwie rozmazane plamy.. i pozostaje tylko wierzyć w możliwości samego aparatu
Śliczności! Zaczął się remont estakady i trzeba uważać żeby na głowę nic nie spadło Ale panowie robotnicy bardzo mili. Podeszli, zapytali co robię, zadali kilka pytań o to jakie ptaki można spotkać nad Wisłą... a następnego dnia... Jak byłam w tym samym miejscu jeden podszedł z... lornetką w dłoni Powiedział, że z rana z kolegami obserwowali ale chyba nie widzieli bielików. Jak zobaczył lecące kaczki to rozpoznał co to! Powiedział też że szukał w interneci informacji o bielikach i podał mi całe wymiary naszego narodowego ptaszka
Kami, masz po prostu niesamowite sukcesy w propagowaniu ornitologii Niemniej ciekaw jestem czy gdybym poszedł tam np ja, odniósłbym podobny wynik
Tak trzymać
corelli, z tego co pamiętam to widać ją z kolektora bielańskiego. Byłam tam dziś z Qbusiem więc nie było to typowo ptasie wyjście ale widzieliśmy dorosłego bielika.
Błotniak to dopiero ciekawostka! Gratulacje dla obserwatorów
Wychuchol, będą tam jeszcze przez dwa lata więc będzie dużo czasu na edukowanie, haha
Ale panowie robotnicy bardzo mili. Podeszli, zapytali co robię,
My dzisiaj jak byliśmy to też pytali czy orły są
Nie wiedziałem, że osiągnęli już pierwszy stopień wtajemniczenia
Kamikazi napisał/a:
Błotniak to dopiero ciekawostka! Gratulacje dla obserwatorów
Dzięki Kami tylko przeszliśmy przez ulicę i samczyk nam przed oczami przeleciał. Chłopaki mieli lornetki pod ręką to udało im się nawet przez szkło pooglądać zbożaka
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
My dzisiaj jak byliśmy to też pytali czy orły są
Nie wiedziałem, że osiągnęli już pierwszy stopień wtajemniczenia
O rany hahaha Pięknie. Przespaceruję się tam w jutro albo pojutrze i może uda się im pokazać jakiegoś orła Właśnie wróciłam z Ławic Kiełpińskich. Wieczorkiem zamieszczę obserwcje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum