A tymczasem wynków liczenia derkaczy 2005 nadal nie ma. Penie należy się ich spodziewać 9 czerwca 2006. Wyniki liczena z 2004 roku mieszczono dopiero 1 czerwca 2005.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Cytat:
Liczenia derkaczy na Bagnie Całowanie – Stowarzyszenie Chrońmy Mokradła zaprasza 10 czerwca (sobota) wieczorem na Bagno Całowanie na liczenia derkaczy i innych nocnych marków. Termin został wybrany optymalnie i jeśli tylko pogoda dopisze to całkiem spora gromadka derkaczy powinna odzywać się w najlepsze.
Spotkanie 10 czerwca (sobota) o godzinie 19.00 w szkole w Podbieli, gm. Celestynów. Planowane jest krótkie szkolenie z głosów ptasich (Marek Jobda) i płazich (Krzysztof Klimaszewski) a następnie same liczenia zakończone późnonocnym/wczesno rannym ogniskiem.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych - zarówno amatorów jak i wytrawnych ornitologów.
Aby ogarnąć rosnącą w popularność imprezę w tym roku prosimy o wypełnienie FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO i przesłanie go do 4 czerwca na adres reksious@yahoo.com
bylby ktos zainteresowany?????? ja bym pojechala ale potrzebuje osoby ktora by mnie zawiozla i odwiozla, mieszkam po drodze bo w falenicy
Wyniki liczenia derkaczy umieścili w ostatniej chwili i na liście uczestników nie ma lidera OTOPu. Zapomnieli o Tobie Tony :-( a Ty zawaliłeś dla nich nockę.
O kurka, to jutro sobie z Markiem pogadam
Sprawdziłem pociągi do Celestynowa - z Warszawy Śródmieście odjeżdżają w sobotę o 17.15 i 18.15 - w Celestynowie się odpowiednio o 18.23 i 19.23
Jednocześnie ze smutkiem zawiadamiam, że jednak nie będzie mnie na tegorocznym liczeniu (i nie ma to żadnego związku z nie wymienieniem mojej skromnej osoby na liście uczestników z zeszłego roku, choć niektórzy mogą tak twierdzić Pozostaje mi życzyć Wam udanego liczenia.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
A ja mam pytanie, czy ktos bedzie jechal samochodem i wracal,w nocy i nie zostawal do konca? Bo ja nie moge zostac do rana i z checia sie bym zabral z kims z powrotem, jesli bedzie mial miejsce. Mieszkam w Warszawie, na Saskiej Kepie, wiec jesli ktos bedzie jechal z Warszawy i potem wracal przed rankiem, to ja bardzo chetnie, Dawid
ps. mail: dawidoo@gazeta.pl, z góry dzieki
Mogę podać ze swojej powierzchni. Mieliśmy 5 czy 6 derkaczy (nie pamiętam już, była półmoc jak wróciliśmy), 6 świerszczaków, strumieniówkę i przepiórkę( tylko RAZ zrobiła pit-pilit i zamilkła - dobrze, że usłyszałem). A powierzchnia była jedną z najmniejszych jakie były robione. Do tego była piękna noc przy pełni księżyca. Mgły nad wodami i szczekania kozoiłków saren. Ech. Wracam na Całowanie jak tylko będę mógł.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum