Przepraszam że tak późno piszę, nie miałm do tego wczoraj głowy.
Sytuacja wygląda tak, że lekcja odbędzie się 1 czerwca między 9.30 a 10.30. Szkoła znajduje się przy ulicy Hieronima na Bródnie.
W planie nie ma wycieczki niestety. Moze innym razem.
Pani wychowawczyni jest bardzo zinteresowana i tą lekcję traktujemy jako powiedzmy test. Jeśli się spodoba to pewnie od września będą chętni do dalszej współpracy. Zawiozę ze sobą na pewno materiały z programu edukacyjnego i mam nadzieję że jakieś gażety.
Jak ktoś moze wybrać ię ze mną to bardzo będzie mi miło.
I tu prośba do Tony'ego. Poratuj materiałami.
Jeśli ktoś się chce podzielić jakimiś radami czy sugestiami to będą one mile widziane.
Jak by co można dzwonić do mnie 602-870-845
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Mineło ponad pół miesiaca a ja nie napisał nic o tym jak wypadała ta lekcja nie mówiąc o jej konsekwencjach (pozytywnych) na przyszłość.
Sprawa wygląda następująco.
Pani Elżbieta Maj jest swego rodzaju koordynatorem nauczanie ekologicznego (czy jakoś tak ale nie wnikajmy w szczegóły chyba rozumiecie o co chodzi) w dzielnicy. Bardzo chętnie na spotkaniu we wrześniu przedstawi nasze propozycje lekcji swoim kolego i koleżankom.
Jeżeli ktoś by chciał brać w zajęciach udział to szukamy z Tonym wolontariuszy.
Jeżeli macie jakieś pomysły o czym mówić - chętnie przyjmę.
Jeżeli macie materiały pomocne w zajęciach to podzielcie się.
Postaramy się dotrzeć do dzieciaków ze szkół podstawowych i gimnazjów. Możemy też na pewno liczyć na kontakt ze szkołąmi ponadgimnzjalnymi ale mnie ta grupa wiekowa przeraża. Zobaczymy.
Mam nadzieję że moze uda się z tego pomysłu zrobić jakiś oficjalny projekt i zdobyć pieniądze ale to na chwilę obecną jest sfera marzeń. Do tematu wróce pewnie w lipcu mam wtedy zamiar zająć się tym i od strony merytorycznej czyli przygotować program zająć i formalnej czyli rozpytać sie czy ktoś czego podobnego nie planuje w tym temacie. Może warto było by połączyć wtedy siły.
Zapraszam wszystkich chętnych do współpracy bo odzew po tej jednej lekcji był bardzo pozytywny więc warto wykorzystać pozyskany kontakt.
A co do samej lekcji to powiem krótko - to wyjątkowa szkoła i dzieci i było naprawdę super.
Na koniec z góry przepraszam ale nie mam czasu na forum ostatnio więc moge bardzo spóźniać się z ewentualnymi odpowiedziami. Wróce do świata żywych w lipcu i liczę na współpracę całej naszej grupy.
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Jak wspomniałem kiedyś w rozmowie z Egrettą, na pewno osobą, z którą się będzie trzeba skontaktować, będzie Michał Książek, który ma w dziedzinie organizowania lekcji o ptakach kilkuletnie doświadczenie.
Niewątpliwie, jeżeli uda nam się z tymi zajęciami ruszyć, będziemy za to brali jakieś pieniądze (a więc słowo wolontariusz nie do końca tu pasuje), bo wiadomo, że trzeba się do zajeć przygotować, a potem poświęcić swój czas na ich przeprowadzenie.
Jestem w podobnym stanie jak Egretta, więc również pewnie powrócę do tematu w lipcu (po 10, bo wtedy wracam z Jeziorska, gdzie będę się napawał ptaszorami i relaksował po sesji)
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Miejmy nadzieję, że od października będziemy prowadzić lekcje w szkołach na terenie Bródna (mniej więcej). Jest rownież zainteresowanie ze strony osób z innych dzielnic ale na chwilę obecną brak szczegółów. W związku z tym szukamy z Tonym osób chętnych do pomocy przy prowadzeniu zajęć. Mamy opracowany plan ogólny, szczegółny natomiast dopracujemy w momencie gdy znany będzie wiek dzieciaków, z którymi będziemy pracować.
Na zachętę dodam, że to nie wolontaiat. Lekcje są płatne, a ponieważ przewidujemy, że prowadzone będą w dwie osoby, to do podziału będzie 40 złotych. Ta wiadomosć choś jest w podforum GWOTOP kierowana jest do wszystkich zainteresowanych, niekoniecznie z OTOP.
Załączam ofertę jaką wysłałam do zainteresowanych. Jeżeli więc znacie kogoś kto byłby zainteresowany takimi zajęciami przekażcie mu ten plik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum