Wysłany: 2006-04-02, 09:36 Długi weekend majowy - DGW, 29.04-3.05
Pozwolę sobie zacząć nowy temat. W sumie w chwili obecnej głównie do Tony'ego kieruje pytania - jedziemy czy nie na długi weekend? No i gdzie? Jeśli są jakieś plany a trzeba coś załatwić załatwić to ja mogę pomóc. Myślę, że reszta grupy też będzie zainteresowana planami.
Wiem, ze zostało jeszcze trochę czasu, ale zanim się obejrzymy to się kwiecień skończy i może być nie fajnie. Czekam więc niecierpliwie na wieści od lidera i reszty
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Sprawdzę koszta w najbliższych dniach i dam znać wszytskim grupowiczom i na forum. Jeśli się okaże, że zbierze się grupa, która będzie chciała pojechać, a cena będzie dostępna, to pojedziemy w Dolinę Górnej Wisły. Jeśli nie, przypuszczam że każdy będzie załatwiał soie wyjazd indywidualnie (przypominam, że np. w tym terminie w Kwiecewie k.Olsztyna Kuling ma obóz obrączkarski...)
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
przyznam szczerze że liczę bardzo na wspólny wyjazd
Ja również. Grupowo zawsze wychodzi taniej (i ciekawiej ) Proponuję żeby Tony podał orientacyjny koszt takiej wyprawy i wtedy każdy może sobie rozważyć, czy mu wystarczy mamony i będzie mógł zgłosić chęć uczestnictwa.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Sprawdzam w tej chwili opcję pociągowo- pksową (wynajęcie autobusu bez dofinansowania będzie dość drogie). Myślę, że moglibyśmy zrobić bazę wypadową w Oświęcimiu (choć to może źle brzmi) - stosunkowo niedaleko stąd na stawy w Zatorze i na Spytkowicach, jest też możliwość dojechania nad Zbiornik Goczałkowicki. Bilet grupowy do Czechowic Dziedzic to wydatek rzędu 40 zł w jedną stronę, z Czechowic do Oświęcimia - 5 zł. Znacie może jakiś tani nocleg w Oświęcimiu?
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
Zgadzam sie z Tristanem
Bilet grupowy do Czechowic Dziedzic to wydatek rzędu 40 zł w jedną stronę, z Czechowic do Oświęcimia - 5 zł.
Rozumiem, że 40zł (normalny, czy ulgowy?) to koszt biletu na całą grupę (ile osób?) a nie od osoby? Może to głupie pytanie, ale przy naszych kolejach...
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Niestety,od osoby. Cena podana to cena po odjęciu od ceny normalnego biletu 50% zniżki dla grupy. Za 40 zł to możemy się 5 osobową grupą przejechać do Popowa...
Zgadzam sie z Tristanem
Myślę że w grę wchodzą PKS-y i pociągi. To nie są duże odległości.
Zgadzam sie z Tristanem
Tylko wiesz Antek że to trzeba zdecydować w miare szybko: czy jedziemy a jezeli tak to na ile i w jakim terminie. BO o ile sie nie myle terminy przysyłania zgłoszeń na Kwiecewo mija 15 kwietnia
Termin wyjazdu: 29.04-3.05
Koszt: 180 zł (dojazd+nocleg)
Miejsce noclegu: schronisko szkolne w Grodzisku (6 km. od Zatora)
Miejsca do zwiedzenia: stawy w Zatorze i Spytkowicach, Zbiornik Goczałkowicki
Ptaki do zobaczenia (orientacyjnie) - ślepowron, czapla purpurowa, podgorzałka, hełmiatka, mewa czarnogłowa
Zgłoszenia: jak najszybiej. Liczba miejsc: 15 (pierwszeństwo mają członkowie GW OTOP)
Zgadzam sie z Tristanem
Aleś wielkie info walnął
Super że już wszystko załatwiłeś
Tylko powiedz co trzeba zabrać ze sprzętu po za lornetką i jak z wyżywieniem. Lecimy na chińskich zupkach czy mamy do dyspozycji coś w stylu kuchni
No i zapytam przed innymi jest szansa na lunetkę jakąś
Jak będę miała pytanka jakieś to niestety ale nie omieszkam ponownie zapytać
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum