Zbiórka najprawdopodobniej w piątek o 18.45 na parkingu przed Salą Konresową. Potwierdzenie jutro.
Cały czas trwają gorączkowe poszukiwania samochodu. Jutro rano będę wiedział, co się ostatecznie będzie działo. Nie jest niestety wykluczone, że dwie osoby będą musiały jechać w sobotę rano, np. do Oświęcimia, a stamtąd Michał je weźmie. Mam mimo wszystko nadzieję, że nie będzie to konieczne i wszystkim uda się zabrać w piątek.
Jeśli chodzi o jedzenie Egretta miała pomysł, by kupić jakiś makaron, kaszę, itp. w Warszawie i gotować sobie na miejscu. Potrzebny byłby ktoś do zrobienia przed wyjazdem większych zakupów w jakimś dużym sklepie - najlepiej kontaktować się z Anią (nie mam w tej chwili jej telefonu, można do mnie zaesemesować, to go prześlę).
Sprawa pokoi - dowiedziałem się (trochę późno), że pokoje są, ale raczej nie są to przytulne dwójki czy trójki, ale pokoje typowo schroniskowo-młodzieżowe, czyli takie, do których wchodzi ok.12 osób. Pościel jest, tak więc śpiworów nie trzeba będzie zabierać.
W sprawie wyjazdu można do mnie dzwonić - 022 851 20 15 lub 0 661 583 447
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
No to dorzucę mój nr 602 870 845. Kto chce zrzutkowe papu to info do jutra wieczorem najpóźniej!!!!!!!!!!! Z zakupami pewnie sobie jakoś poradzę sama no chyba że cała grupa nagle się zdeklaruje.
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Znaczy na miejscu może je zabrać a z Warszawy nie?
Dokładnie tak. Samochód jest dziewięciosobowy i niebezpiecznie jest jeździć po głównych drogach międzymiastowych (takich jak np. Warszawa-Kraków) z większą ilością pasażerów, bo na pewno policja będzie miała przy głównych drogach sporo patroli z okazji długiego weekendu. Po drogach regionalnych, takich jak np. Zator-Oświęcim, ryzyko jest znacznie mniejsze.
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
Zgadzam sie z Tristanem
Nie jest niestety wykluczone, że dwie osoby będą musiały jechać w sobotę rano, np. do Oświęcimia, a stamtąd Michał je weźmie.
Proponowałbym jednak aby nawet jeśli trzeba będzie jechać pociągiem wyruszyć już w piątek, tak aby cała sobota pozostała nam na obserwacje.
Pamiętajmy jednak, że wtedy trzeba samemu dotrzeć do Grodziska (Michał mógłby odbrać te osoby dopiero po naszym dotarciu na miejsce).
Egretta napisał/a:
Nie lepiej jechać Warszawa-Katowice?
Drożej i dalej od miejsca docelowego. Można zresztą kupić bilet weekendowy i z Katowic dojechać pociągiem do Oświęcimia, a stamtąd Michał by odebrał
Zgadzam sie z Tristanem
Ostatnio zmieniony przez Tony 2006-04-27, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
Egrettcie chodziło o jechanie samochodem, katowicką a nie na Kraków.
Druga sprawa to dwie informacje. Dobra i zła. Dobra jest taka, że zrobiłem lunetę . Zła jest taka, że Danka nie da mi na wyjazd dwóch lunet . OTOP organizuje w niedzielę wyjazd dla ok. 40 osób i zależy im na każdej optyce. I tak dobrze, że dali nam tą jedną.
Tony Weź od Staśka ten lżejszy statyw od którego mam szybkozłączkę (będzie wiedział który). Chyba, że będziesz miał jeszcze skądś lunetę bez statywu, to wtedy możesz zabrać oba.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Krtystian - brawo za lunetę. Ostatnio ciężko u mnie na uczelni dorwać obu ornitologów, ale jutro są zaliczenia z zoologii kręgowców, więc mam nadzieję, że któryś z nich będzie i będę mial możliwość wzięcia lunety. Będziemy więc mieli otopową, sggw, moją - nieźle jak na 10 osobową grupę.
Znajomi Michała Przybysza też jadą, ale dopiero w sobotę o 17. Jest u nich jedno wolne miejsce - mają samochód i wracają też trzeciego, więc nie będzie problemów z transportem w drodze powrotnej. Chcę wiedzieć, czy ktoś z własnej woli by się zgłosił, by jechać w sobotę, czy mam wylosować. Nie jest jeszcze wykluczone, że w sobotę jechałaby Anka Świdwińska, ale na razie nie odbiera telefonu. Gdyby ktoś ewentualnie mógł jechać w sobotę, proszę o sms-a.
Zgadzam sie z Tristanem
Tony Weź od Staśka ten lżejszy statyw od którego mam szybkozłączkę (będzie wiedział który). Chyba, że będziesz miał jeszcze skądś lunetę bez statywu, to wtedy możesz zabrać oba.
Krystian, ten lżejszy chodzi odrobine gorzej od tego cięższego, ale to już wasz wybór
Niestety nie bede z wami obserwował, ale życze wam samych KF-ów i sieweczek mongolskich
jak będzie coś fajnego to mozecie sms-a wysłać. Ja ze swojej strony moge poinformować jak coś ciekawego nam na Helu wpadnie
Jadą z nami łącznie dwie - sekcyjna odpadła. Na SGGW jest z tym bałagan i dwie osoby wzięły już lunety (starą i nową) nie patrząc na to, że ktoś (czyli ja) zapisał się wcześniej w tym terminie. Będziemy musieli sobie poradzić z Bresserem i Nikonem (może na Goczałkowicach Jacek będzie też coś miał no i liczyć na Pawła Malczyka).
Dla przypomnienia - dzisiaj o 18.30 zbiórka przed Salą Kongresową. Do zobaczenia!
Zgadzam sie z Tristanem
...Teraz będzie mniejszy tłok przy tych trzech które z nami jadą ...
Kochany! Jak wrócimy, mam nadzieję zabrać się za dwie pozostałe i dać Dance zlecenie na kupno statywów do wszystkich 3. Jak się uda, bedziemy mogli jeździć nawet z 4 lunetami.
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Wielkie dzięki wszystkim za bardzo mile spędzony długi weekend. Czekamy na pełne zestawienie Reya, ale ponoć wyszło coś koło stówy - całkiem ładnie, choć nie było dwóch zapowiadanych istot - podgorzałki i czapli purpurowej.
Za to dzisiaj w Modlinie czapla złotawa nadal!
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum