Wysłany: 2006-06-06, 18:05 Big Jump - połowa lipca
Po raz drugi w Warszawie odbywac się będzie w tym roku Big Jump, czyli Skok do Wisły. Pierwsze skrzypce bedzie grała oczywiście Fundacja Ja Wisła Przemka Paska, ale i dla nas znajdzie się jakiś kącik. Impreza odbędzie się pewnie w sobotę koło 15 lipca (jeszcze napiszę do Przemka). Czy jest ktoś, kto poza mną bedzie wtedy w Warszawie i będzie chciał pomóc mi poprowadzić nasze stoisko? Ptasiej gry migracyjnej nie przewiduję (ile można ? ), ale np.zostało mi z zeszłego roku sporo kolorowanek z wiślanymi ptakami.
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
jeśli nic nie wskoczy w planach innego, to moze ja do Wawy przyjade
od razu zastrzegam, ze nie byłem na Big Jumpie vol 1 więc doświadczenie w prowadzeniu stoiska - nikłe/żadne
ps Tony, co tam by trzeba było robic? co to za impra w ogole?
Impreza polega na tym, że na brzeg warszawskiej Wisły przychodzą ludzie i oglądają przygotowane wystawy, biora udział w konkursach, a w kulimnacyjnym momencie wszyscy chętni wbiegają do wody.
Na razie z pomysłów mam takie:
- rozdawanie ulotek
- przygotowanie i prowadzenie stoiska dla dzieci (kolorowanki)
- może ustawimy na brzegu lunetę i będziemy ludziom pokazywać ptaki (rybitwy będą na pewno, rok temu kręciła się rodzina nurogęsi)
- możnaby zrobić konkurs o Wiśle i ptakach przy niej mieszkających
Może ktoś tez ma jakiś pomysł i by się nim podzielił ?
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
Zgadzam sie z Tristanem
Zgadzam sie z Tristanem
Wracam z sesyjnych zaświatów. Oczywiście na mnie tez możesz liczyć. Nie przewiduję wyjazdów w tym czasie zresztą to wiesz już. Daj znać jak będą szczególy to może wszyscy chetni się spotkają i coś przygotujemy.
_________________ Ania
Zamiast narzekać że jest ciemno, spróbuj zapalić choć jedną świeczkę...
Dużo nie będzie trzeba przygotowywać, bo okazało się, że Przemek nie dostał w tym roku pieniedzy od miasta na organizację Big Jumpa i będzie to raczejk taki otwarty piknik nad Wisłą, na który "Ja Wisła" chce zaprosić warszawiaków.
Zgadzam sie z Tristanem
...Przemek nie dostał w tym roku pieniedzy od miasta na organizację Big Jumpa...
Dobra. Czegoś nie łapię. Niedawno usłyszałem, że urzędnicy będą promować Wisłę i chcą wspierać akcje nad nią. Już im się odmieniło, czy Przemek czymś podpadł?
_________________ Chcąc chronić przyrodę pamiętaj, że odpowiadasz nie tylko za swoje błędy, ale i za opinię jaką wystawisz swoim kolegom "ekologom".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum