Na weekendzie (pewnikiem w sobotę) zamierzam wyskoczyć gdzieś w górki - może nawet w Wyspowy. Ktoś chętny?
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Popatrzcie no....takie buty... Na górki to szef sekcji czas znajduje,a dle wiernych forumowiczów to już niebardzo i kręci nosem.... no pięknie....siłą rzeczy chyba ze stołka GP spadniesz sam na to pracujesz
_________________ L-Sz.F.P.
"Żyj krótko, zaśnij szybko, pozostaw po sobie cudowne wspomnienia..."
wiernych forumowiczów?? dla których wystarczy , że raz nie było się na spotkaniu i już chcą ze stołka zrzucać?? dobre sobie.... ...no jeśli tak wygląda wierność w Twoim rozumieniu to powinszować
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Hmmm...primo-stanowisko zobowiązuje....
secundo-wypowiadam sie nie tylko za siebie-tym samym zarzucasz brak wierności nie tylko mnie,ale także innym forumowiczom<o dłuższym stażu>--->ja osobiście nie wysuwałabym tak ostrych sformułowań do licznego grona,bo zawsze znajdzie sie ktoś,kto będzie miał w zanadrzu asa i odpowie ile jeszcze razy cię zabrakło
_________________ L-Sz.F.P.
"Żyj krótko, zaśnij szybko, pozostaw po sobie cudowne wspomnienia..."
Na weekendzie (pewnikiem w sobotę) zamierzam wyskoczyć gdzieś w górki - może nawet w Wyspowy. Ktoś chętny?
no kurcze, w moj teren sie wybieracie i mnie nie powiadamiacie ?? skandal tym bardziej ze planuje wyskoczyc na Lopien lub Mogielice potropic i podenerwowac jakies soweczki czy dziecioly
i niby co z tego? dobra koniec OT w tym temacie - od bełkotania o detronizacjach i inszych bredniach jest inny temat! tam sobie możecie poużywać, o Wierni!...tutaj natomiast piszmy o przyrodzie!
No to ja tak niesmiało zacznę od historii- przeszło rok temu Pelek z koleżanką (której imienia i gabarytów niestety nie pamiętam, wybaczcie) przybył do CICu celem zapytania czy mogliby wziąść czynny udział w liczeniach DSNowskich. Prof. skierował ich do mnie- 3 kroki dalej- i po szybkiej wymianie zdań okazało się, że jesteśmy uczestnikami tego samego forum itd itd... . W każdym razie z zaproszenia na coroczną wycieczkę ze studentami z naszego kursu do J.Nietoperzowej nie skorzystali.
W związku z tym zapraszam na liczenia zimowe nietoperzy nie w Beskidy, a w Pieniny w najbliższą sobotę. W planie stare sztolnie, bez większych trudności technicznych, do których uczęszczam od jakiegoś czasu. Dojazd do Szczawnicy potem do Szlachtowej, dojscie w śneigu, ciuchy do przebrania konieczne plus światło. Z atrakcji - bliskie spotkanie z hibernującymi nietoperzami (mam nadzieję, że przynajmniej dwóch gatunków), trochę mojego gadania o obiektach, okolicy i tych zwierzętach, mam nadzieję, że będą też moje hibernujące salamandry (rzadki forma barwna).
Szczegóły po dalszych ustaleniach (lub u mnie w pokoju 715a:)) coś nam net padł rano)
edit: WJG
aha, zapraszam nie tylko Pełka i koleżankę:)), wszystkich zainteresowanych KM
Ostatnio zmieniony przez WJG 2007-12-06, 16:43, w całości zmieniany 1 raz
pod małym znakiem zapytania muszę postawić wyjazd sobotni - jutro bowiem pojadę zapewne do Nowego Targu na Konferencje poświęconą dużym drapieżnikom w obszarze transgranicznym Małopolski - IOP PAN. Być może zostanę do soboty, a być może nie
hehe, no ja bym bardzo chętnie, ale cóż - inne plany, następnym razem się piszę
jutro jadę na konferencję „Gospodarowanie populacjami dużych ssaków drapieżnych w regionie transgranicznym Małopolski PL/SK” w Nowym Targu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum