ja ci dam....
w ³ykend nie bylo w sobote pogody na sowy wiec poszlismy wczoraj z jahod na sowy bosniackie ...
jahod przespala 2 uszatki...ale przynajmniej puszczyka zobaczyla i uslyszala 40 minut koncertowal
Hajmik zapraszam z Krotomem na czele
przywioze je¶li zostanie po dzisiejszej imprezie. 19 flaszek na 20 osób (pare osób nie pije, jest 6 facetów, reszta to kobiety )
[ Komentarz dodany przez: for: 2007-02-14, 12:12 ] to moze lepiej wypijcie
w sk³adzie:
Kalina, Logan, Green power, Alcedo i Pe³q oraz ja zwabili¶my w nocy z soboty na niedziele 2 puszczyki uralskie oraz puszczyka w Puszczy Niepolomickiej.
Ostatni huk urala to godzina 5 55
Dodatkowe wrazenia to to ze moja Sonia zwiala i przez godzine ja szuka³em bo polecia³a za zwierzem. No i jak huknalem uralem to ponoc spad³ z drzewa
08.04.07 - by³i¶my na sowach w Niepo³omickiej Puszczy w sk³adzie:
ja felix i Krzy¶ (nieforumowicz).
Zrobili¶my kilkana¶cie kilometrow w lesie co zaowocowa³o 5 uralami (3 samce i 2 samice).
Najpierw s³yszeli¶my z bardzo daleka jednego samca, pó¼niej samca i samicê w odleglo¶ci kilkunastu metrów, pó¼niej samca z kilkuset metrów a na koniec samicê , któr± felix zwabi³ na sosnê przy samej drodze. Obserwowalismy j± kilka minut tu¿ nad nami kilka metrów nad ziemi±. Niestety próby zwabienia w³ochatki spe³z³y na niczym. Ale i tak wypad by³ bardzo udany
wczoraj o 20 20 slyszalem uszatkê w poblizu cmentarza bochenskiego.
dawaja glosnym hu hu... jak samiec w okresie legowym ino w wyzszej tonacji.
Nigdy o tej porze roku nie mialem takiej obserwacji - czy ktos mial z forumowiczów podobn±?
Nigdzie siê nie wybieram, jutro z rana mam terenówki z mikologii, a co najgorsze jestem chora....:(
_________________ Jak tu wyraziæ moc uczuæ, które wezbra³y tak potê¿nie, ¿e s± niewypowiedziane?...Wieki d³ugie ¶piewaj± i bêd± ¶piewa³y wiecznie now± pie¶ñ mi³o¶ci.
[ Komentarz dodany przez: for: 2007-10-04, 11:18 ]
hehe sprawdzajac uszatke na cmentarzu bosniackim po raz 2 spisaly mnie gliny
Wszystkie przyjemnosci wiaza sie z jakowyms ryzykiem
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum