Cytat:
Przesylam do wiadomosci list Zastepcy Burmistrza Dobczyc w sprawie budek
Pozdrawiam
Michal
Czesc, przepraszam, ze odpowiadam dzisiaj. Inicjatywa jest fajna i chetnie się właczymy, także z promocją na stronie. Chciałbym także włączyć w to naszą lokalną społeczność nie wiem jeszcze w jakiej formie, ale najlepiej by było z jakąś szkołą. Sprzedam sprawe do gimnazjum, bo to trochę starsza młodzież. Jeśli chodzi o właścicieli zadrzewień, to spróbujemy w pierwszej kolejności zidentyfikować to co jest publiczne, gminne, albo MPWIK. Na pewno można zacząć od zamku – chodzi o wydźwięk medialny, i na zamku skończyć ogniskiem – to jest do załatwienia. W Brzączowicach zgłosimy się do Apipolu, tam sa stare drzewa, pozostałość po dworze. W okolicach wieży możemy się poruszać w strefie bezpośredniej administrowanej przez MPWiK. Trzeba będzie wypisać jakiś papier, żeby mieć formalną zgodę na wejście w strefe. To tez jest do załatwienia. Postaram się na początku tygodnia przesłać mapkę z zaznaczonymi miejscami. Organizacja niech napisze do MPWiK w sprawie wejścia w strefę, z załaczona mapką.
Pozdrawiam
Paweł
Pytanie czy nie za duże
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
no to się nazywa gmina - czyli co - będziemy mieć wykaz miejsc "gminnych", gdzie bez przeszkód będzie można budy powiesić ; martwi mnie tylko to gimnazjum...tego to nam chyba na razie nie trzeba , za to wizja ogniska... no no; tak - ja bede w Krakowie wolny jutro po 15, jakby jakie ustalenia bezpośrednie - może wartoby się wybrać osobiście(niekoniecznie jutro) do gminy
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Z nowości:
Napisana krótka Aktualność na stronę Bocianową
Przedstawienie projektu i chęci do dalszych działań - "Turystycznej Podkowie"
Szybkie myśli co dalej I tu możemy się wykazać, jakie projekty chcielibyśmy robić.
LOGAN, daj znać że żyjesz....
I tu możemy się wykazać, jakie projekty chcielibyśmy robić.
LOGAN, daj znać że żyjesz....
Logan - mów co chcesz robić i co dostać (w granicach rozsądku) bo pojawiła sie wielka szansa byś to dostał!!
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
W południowo-wschodniej Polsce gniazdował jedynie sporadycznie w dolinach Sanu, Tanwi, Wisłoki i Wisły, mocna populacja tego gatunku zaczęła się za to rozwijać nad środkową Rabą. Raba jest rzeką *****. W jej dolinie stwierdzony został po raz pierwszy w 1999 r., kiedy to widziano samicę z pisklętami poniżej Zbiornika Dobczyckiego (P. Kołodziejczyk)
swoją drogą co miało się tam znaleźć za tymi gwiazdkami
no i dla Goblina za wypasione zdjęcie tracza
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
swoją drogą co miało się tam znaleźć za tymi gwiazdkami
Krot, czepiasz sie , co nieładne gwiazdki?
Pelek...czy z powodu tego zdjęcia tracza zostałam obudzona ciemną nocą?!?!
nie wnikam...
ParusAter napisał/a:
Ludzie! Kto może niech w góry jedzie! W Gorcach piękna złota jesień pełna dzięciołów
w górki zawsze, ale teraz w głowach nam wody raczej
a tak btw - kolejne wiadomości poszły w eter i...
rozpędziła się machina...teraz nic jej nie zatrzyma
ParusAter, Nie Maryś, to nie byłą taka całkiem ciemna noc A obudzona zostałaś, bo już spałaś Gdybyś nie spała to byś nie była Będziesz mi to teraz wypominać?
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum