Wrzuce tu pytanko do osob dzialajacy w sekcji. Akademiki przy WL sa ocieplane, co jak widze jest polaczone z zakratkowaniem otworow wentylacyjnych (tych pod dachem). Do tej pory gniezdzily sie tam pustulki (w co niektorych tylko oczywiscie). Jak zaslepia wszyskie to pustuki pojda won... Moze cos dzialaliscie w tej sprawie? Moze dalo by sie powiesic jakies budki dla nich przy okazji tego remontu???
Jest pomysł (i już niebawem się zacznie przezadzać w działanie...) żeby chronić oazowo-merkurowo-czwórkowe jerzyki. Można na samym szczycie budynku powiesić budki, bo teraz biedaki będą miały gorzej...:/
Postaram się w przyszłym tygodniu coś z tym zdziałać (czwartek/piątek) i powiem którym oknem mnie wyrzucili a którym wróciłam;) . Zorientuję się też w sprawach mieszkaniowych pustułek... Zacznę od 7p.
Jak napisałam tak zrobiłam. Udałam się na 7p. Nie do tej katedry do której wszyscy ostatnimi czasy chodzą...
Dowiedziałam się że: sprawa sie już dzieje i ma sie dobrze. Jest zgoda szefostwa akademika (akademików?), sprawa finansowania budek dla jerzyków też jest w toku...
Budka dla pustułki jest (tylko trzeba ją powiesić). W skrócie to tyle...Pierze będzie miało gdzie mieszkać:)
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
akurat w temacie - Logan, jak Ci prześle nagranie AMR (z telefonu) bębnienia dzięcioła to oznaczysz? właśnie taki werbel byl jak trójpalczak/białogrzbiet i nie wiem
swoją droga - szkoda ze nie mogłem byc
ale w Beskidzie Niskim dziś dziczyłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum