Pełku Twaja raptowność mnie zadziwia
Wyjaśnij mi dlaczego to Ty, a nie pomysłodawcy projektu (SO KPStUJ i for) rozpoczęli wątek na forum?
Po drugie miejsce jest absulutnie złe. Nikt z Sekcji nie ma nic wspólnego z Bocianem.
Wygląda to tak trochę na zawłaszczenie, jakkolwiek tym nie jest i nikt na to nie pozwoli.
Milo, że włączasz się w działania, bardzo miło, ale planowanie zostaw organizatorom.
Kasia się trochę na Ciebie zeźliła i nie tylko ona, uspokuj się proszę.
Żądam zmiany lokalizacji wątaku.
Przepraszam, że mój pierwszy post w tym temacie, będzie trochę ostry, ale jedna rzecz mnie zdenerwowała... Kieruję te słowa do Pełka. Wiem, że kolega jest czasem nadgorliwy i chcę być pierwszy w informowaniu ludzi, ale może poczekałby z utworzeniem tematu albo wręcz nie tworzył go, dając pierwszeństwo ludziom którzy zajmują się sprawą i nie wprowadzał zamieszania, podając złe informacje na dany temat. Ponieważ nie jesteś organizatorem projektu i dowiedziałeś się o nim zapewne dopiero wczoraj, pozwól tym, którzy się nim zajmują, przedstawić po kolei, o co w projekcie chodzi, bo swoim pierwszym postem wprowadziłeś tylko zamieszanie i gdybym ja, szary człowieczek wchodzący pierwszy raz w ten temat, zaczęła czytać po kolei posty, nie bardzo wiedziałabym, o co w tym wchodzi. Teraz jest po prostu jeden wielki chaos. Może zamiast wyrywać się z czymś takim pogadałbyś z forem albo ze mną o utworzeniu tematu i opisaniu w sposób zwięzły i zrozumiały szczegółów projektu. Cieszę się, że jesteś zainteresowany i chcesz pomóc, ale mam prośbę - jeśli nie jesteś pewien informacji, które podajesz, po prostu nie pisz. To tyle z mojej strony...
Tamto było pisane trochę w nerwach.... Teraz już spokojniej:
Logan, dzięki za wskazówki doświadczonego wabiacza sów, na pewno z nich skorzystamy
Bardzo się cieszę, że tyle osób wyraziło chęć wzięcia udziału w naszym wspólnym projekcie. Oby zapał nie zgasł, żeby te wszystkie nasze cele zostały zrealizowane!
Szczerze pisząc...to mnie też zdziwił post Pełka i przyznaję rację "bodziszkowi" i katarzynce...
Niech sie sprawą zajmą osoby własciwe, które mają jakiś konkretny obmyślony plan, zarys, cel i niech One mówią co, gdzie i kiedy robić. Osoby, które wymyśliły cały program, metodykę i które ewentualnie mogą zaprosić kogoś do współdzialania, do pracy.
A jeśli ktoś chce sobie pojechać posowić ot tak, sam z siebie to niech jedzie (chętnie się dołączę ) bo to miłe i ciekawe zajęcie.
katarzynka, to ja pędzę się wytłumaczyć by uniknąć ocen....
Po 1 - czemu już napisałem, dokonałem tego może faktycznie trochę z rozpędu ale wynikało to z faktu iż wiedziałem już że Paweł coś tam działa w sprawie zezwoleń i kiedyś wcześniej wcześniej mówił mi o tym pomyśle, ale nie wiedziałem (tu przyznaje się) czyja dokładnie była inicjatywa
Po 2 - czemu w temacie małopolskiego TP"B" - wynikało to z faktu, że większość działań terenowych z udziałem ZJPK jest prowadzonych w tym dziale, aby nie powodować chaosu.
Po 3 - chyle czoła i przepraszam za nadgorliwość
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
Po drugie miejsce jest absulutnie złe. Nikt z Sekcji nie ma nic wspólnego z Bocianem.
Wygląda to tak trochę na zawłaszczenie, jakkolwiek tym nie jest i nikt na to nie pozwoli.
Ja też się z tym zgadzam. Nikt z Sekcji nie należy do Bociana, a for robi ten projekt z ramienia ZJPK, a nie Towarzystwa. Nazwa Bociana padła tylko w kwestii zdobycia ulotek informacyjnych o sowach. A że w tej kwestii z tego, co widziałam było jakieś "ale" ze strony TP, to dla mnie sprawa jasna...
Trochę to może czepialswto, głupstwo, bo chodzi tylko o umiejscowienie tematu, ale nie chcę, żeby ludzie byli wprowadzani w błąd, że jest to akcja prowadzona przez kogoś, kto nie ma z tym nic wspólnego. O ile for może nie miałby nic przeciwko temu, bo w końcu działa w Bocianie, tak my, Sekcja Ornito, możemy czuć się troszkę poszkodowani, bo jesteśmy współautorami projektu, a tak jakby nas nie było tam uwzględnionych.
Pełek napisał/a:
Po 1 - czemu już napisałem, dokonałem tego może faktycznie trochę z rozpędu ale wynikało to z faktu iż wiedziałem już że Paweł coś tam działa w sprawie zezwoleń i kiedyś wcześniej wcześniej mówił mi o tym pomyśle, ale nie wiedziałem (tu przyznaje się) czyja dokładnie była inicjatywa
katarzynka, skoro to Wasza inicjatywa to czekam na propozycje czy temat przenieść (jeśli tak to gdzie?), czy ten zamknąć i stworzycie nowy?
co do Bociana to typowe dla zarządu a szczególnie prezesunia - znam to z autopsji niestety... o ile w Kołach terenowych są najczęściej fajni ludzie (może czasem trochę nadgorliwi ) to góra tylko myśli o reklamie samych siebie (stąd to łubu-dubu ) nie dając w zamian NIC - dlatego zanim się dobrze rozkręciło to już powstało owo "ale"
Dzięki mopek:)
Uzgodniliśmy z katarzynką, a for chyba si e zgodzi, by utworzyć nowy temat.
Najodpowiedniejsze miejsce to Fuana: Ptaki
Temat: Inwentaryzacja płomykówki i pojdźki w powiecie krakowskim i na terenie Zespołu Jurajskich PK.
Jak tylko będzie to możliwe pojawi sie pierwszy post z opisem przedsięwzięcia.
Jest mi przykro, że przy tym trzeba kogoś karcić, ale nie było wyboru.
Koniec tych nieporozumień, false start wychwycony, zaczynamy od nowa:)
pozdrawiay i zapraszamy
_________________ "Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
Richard Dawkins
hej, to ja przy okazji tej dyskusji zadam pytanie - moze by tak na forum zalozyc jakis dzial dla dzialan malopolskich - ptasich, chociaz nie tylko takich
i nie musi to byc pod jakas organizacja (chyba ze SO UJ chcialaby miec dzial na forum ale zdaje sie macie swoja liste d.)
slazaki, warszawiaki maja swoje osobne pogaduszki a my nie
przy okazji w taki dzial wrzucilbym inne tematy porozrzucane tu i tam
Gwoli scislosci ja nie stworzylem tego posta ino wydzielilem go z postu o obozach MKTPB, poniewaz uznalem to za stosowne w zwiazku z projektem.
Nie czuje się szefem - jak juz na poczatku wspomnialem - szefową jest Kaśka i bodziszek. Co do działań to tylko połączylismy siły we wspolnym celu. Dla mnie nie jest wazne pod jakim sztandarem bede to robił - oczywiście zawodowo oraz jako członek TPB (jak i wiele osob ktore wezma udzial w projekcie).
Kasiu otwórz ten temat w dziale ptaki.
sorka a tak z innej beczki - droga Kasiu i Bodzishku - utwórzcie sobie temat odrebny o inwentaryzacji plomyka i pójdzi w powiecie krakowskim a w tym temacie bedziemy pisac i sowach na jurze - to w niczym nie przeszkadza.
pozdrowienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum