po pierwsze ten post nie pasuje chyba do tego tematu
po drugie - nie popieram sowienia "dla zabawy"
po trzecie w okolicach Krynicy masz szansê na w³ochatkê (wybierz siê w okolice Wojkowej)
po czwarte na Bubo bubo chyba ju¿ za pó¼no (kto go niby widzia³?)
po pi±te wabisz od sów najmniejszych
po szóste wabisz do kiedy s± aktywne (zwykle po pó³nocy maj± sjestê, potem przed ¶witem)
po siódme - jedziesz na HODOWLE, na nic innego NIE BÊDZIESZ MIA£A CZASU
no! mi³ego jaworzenia!
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem le¶nik musi mieæ tak¿e i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieæ równie¿ na wzglêdzie warto¶æ materialnie niewymiern±, jak± jest piêkno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
-Nie bardzo wiedzia³am, gdzie go wrzuciæ bo "sowy w Ma³opolsce s± zamkniête"
-To nie bêdzie sowienie dla zabawy
-O Bubo bubo pytam, bo w zesz³e terenówki by³ w okolicach "naszej górki" widziany
-Jadê na HL i na nasionka... dam radê;) GP wierz we mnie !
Jak co¶ wyptasiê to napiszê.
jak juz ten watek sie uaktywnil to CZY, KIEDY i KTO sie wybierze na kontrole budek dla traczy??!! wisza, teraz trzeba je sprawdzic
oczywi¶cie, ja ju¿ jestem wolny (sic!) w zwi±zku z czym w ka¿dej chwili mogê siê wybraæ (poza jutrem, bo biegam w kwestiach jerzykowych). Problemem jest, ¿e nie mam w tym momencie w Krakowie auta, a bez niego (i GPSu) odnalezienie i sprawdzenie wszystkich skrzynek mo¿e byæ k³opotliwe.
"Poza gospodarczym wyrachowaniem le¶nik musi mieæ tak¿e i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieæ równie¿ na wzglêdzie warto¶æ materialnie niewymiern±, jak± jest piêkno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
w zesz³e terenówki by³ w okolicach "naszej górki" widziany
¶miem poddawaæ w w±tpliwo¶æ te obserwacjê, nie odpowiedzia³a¶ kto go widzia³...
auta, a bez niego (i GPSu) odnalezienie i sprawdzenie wszystkich skrzynek mo¿e byæ k³opotliwe.
auto jest ale tylko w weekendy i to raczej w niedziele
zartujesz z tym odnalezieniem budek? co z Wasza orientacja lesna? ja znajde je z zawiazanymi oczami sadze ze trzeba w 1 kolejnosci sprawdzic te budki na cyplu i w zatoce bo sa w najlepszych miejscach i tam gdzie juz nurogesi byly legowe
ja sie pisze byleby nie w ten weekend - wsio zalezy od jegomoscia pelka bo ona ma baze wypadowa
ja nie dam rady na caly weekend, mozemy sie podzielic, ja z GP zrobimy czesc budek w ten albo przyszly weekend, a Pelek, for i in. reszte
sadze ze za 1 razem wystaczy popatrzec czy tracze kreca sie gdzies w okolicy budek, wlatuja do lasu, najlepiej jakby wlecial jakis do budki
dodam, ze tracze moga olac te budki bo ekspansji c.d. tzn. widzialem pary juz w calym dorzeczu Raby na rzeczkach 1,5 m szerokosci a takze na Lososinie, wiec maja gdzie gniazdowac, ale moze jakies pary skusza sie na zbiornik i budki
ja z GP zrobimy czesc budek w ten albo przyszly weekend
ok, tak w³a¶nie zrobimy, dogadamy siê tylko w który
Logan napisa³/a:
najlepiej jakby wlecial jakis do budki
o ile trafi w...rurê...
To jak ju¿ bêdziecie kontrolowaæ na Dobczycach to skoczcie na Balnicê zobaczyæ jak siê maj± w³ochatki, sóweczki, urale w tych sylwestrowych budkach
Fooor...kiedy sie pilchy obudz±? Obieca³eeeee¶...
Dobra ludziska. Koñczê i mykam do Krynicy! 3majta siê!
To jak ju¿ bêdziecie kontrolowaæ na Dobczycach to skoczcie na Balnicê zobaczyæ jak siê maj± w³ochatki, sóweczki, urale w tych sylwestrowych budkach
??
akurat do Balnicy to Ty masz du¿o bli¿ej z Krynicy; chcia³a¶ sobie "posowiæ" to jak znalaz³ po³±czysz przyjemne z po¿ytecznym!
spoko GP, ustawi sie lunete na Jalowcowej G. i zobaczymy co tam hula na Balnicy
luzz sprawdzi siê, a przy okazji (bo przecie¿ po drodze mamy) sprawdzimy jeszcze budki z popielicami w Puszczy Bukowej pod Szczecinem!
Dajcie mi 1 wolny weekend a chêtniê pojadê Tylko 1 nawet 1 dzieñ!! ten w S±deckim, nastepny w pieninach, nastêpny w magurskim grrr.... pierwszy weekend maja tak ko³o 12 ? wtedy mogê i chcê byæ na dzia³ce mogê trochê skontrolowaæ jaka forma kontroli ? ps. przenie¶ to Logan do Traczowania
A nie wiecie czy pewien Marcin K. nie jedzie w majowy do Balnicy?!
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
no jak to jaka? idziesz pod budke i wolasz: "Traczy traczy wystaw dziob"
jak nie poskutkuje mozesz kopnac w pien
gapimy sie z dystansu na te budki ktore sa dobrze widoczne z oddali czyli glownie cypel i zatoka
jezeli jakies tracze czy gagoly beda krecic sie w okolicy to juz dobry znak bedzie
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum