FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Obozy i dzia³alno¶æ Ma³opolskiego Ko³a
Autor Wiadomo¶æ
green power 
autor 100000 posta

Sk±d: Radom
Wys³any: 2008-04-14, 20:56   

po pierwsze ten post nie pasuje chyba do tego tematu
po drugie - nie popieram sowienia "dla zabawy"
po trzecie w okolicach Krynicy masz szansê na w³ochatkê (wybierz siê w okolice Wojkowej)
po czwarte na Bubo bubo chyba ju¿ za pó¼no (kto go niby widzia³?)
po pi±te wabisz od sów najmniejszych
po szóste wabisz do kiedy s± aktywne (zwykle po pó³nocy maj± sjestê, potem przed ¶witem)
po siódme - jedziesz na HODOWLE, na nic innego NIE BÊDZIESZ MIA£A CZASU
no! mi³ego jaworzenia!

"Poza gospodarczym wyrachowaniem le¶nik musi mieæ tak¿e i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieæ równie¿ na wzglêdzie warto¶æ materialnie niewymiern±, jak± jest piêkno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

ParusAter 

Sk±d: Krk
Wys³any: 2008-04-15, 07:25   

-Nie bardzo wiedzia³am, gdzie go wrzuciæ bo "sowy w Ma³opolsce s± zamkniête"
-To nie bêdzie sowienie dla zabawy
-O Bubo bubo pytam, bo w zesz³e terenówki by³ w okolicach "naszej górki" widziany
-Jadê na HL i na nasionka... dam radê;) GP wierz we mnie ;) !
Jak co¶ wyptasiê to napiszê.

Logan 
moderator

Sk±d: Kraków
Wys³any: 2008-04-15, 07:30   

green power napisa³/a:
po czwarte na Bubo bubo chyba ju¿ za pó¼no (kto go niby widzia³?)

pare lat temu widzial przy polanie nad schronieskiem w Wierchomli ale to daleko od Krynicy

jak juz ten watek sie uaktywnil to CZY, KIEDY i KTO sie wybierze na kontrole budek dla traczy??!! wisza, teraz trzeba je sprawdzic

Pelek, nie jedziesz na dzialke czasem i nie lukniesz na niektore chociaz? :>

moze jezeli znajde troche czasu to tam zagladne ale nie wiem kiedy, mozna by zrobic w ktorys weekend krotki desant

green power 
autor 100000 posta

Wys³any: 2008-04-15, 16:52   

Cytat:
jak juz ten watek sie uaktywnil to CZY, KIEDY i KTO sie wybierze na kontrole budek dla traczy??!! wisza, teraz trzeba je sprawdzic
oczywi¶cie, ja ju¿ jestem wolny (sic!) w zwi±zku z czym w ka¿dej chwili mogê siê wybraæ (poza jutrem, bo biegam w kwestiach jerzykowych). Problemem jest, ¿e nie mam w tym momencie w Krakowie auta, a bez niego (i GPSu) odnalezienie i sprawdzenie wszystkich skrzynek mo¿e byæ k³opotliwe.

"Poza gospodarczym wyrachowaniem le¶nik musi mieæ tak¿e i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieæ równie¿ na wzglêdzie warto¶æ materialnie niewymiern±, jak± jest piêkno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

green power 
autor 100000 posta

Wys³any: 2008-04-15, 20:50   

ParusAter napisa³/a:
w zesz³e terenówki by³ w okolicach "naszej górki" widziany
¶miem poddawaæ w w±tpliwo¶æ te obserwacjê, nie odpowiedzia³a¶ kto go widzia³...

Logan 
moderator

Wys³any: 2008-04-16, 07:23   

green power napisa³/a:
auta, a bez niego (i GPSu) odnalezienie i sprawdzenie wszystkich skrzynek mo¿e byæ k³opotliwe.

auto jest ale tylko w weekendy i to raczej w niedziele
zartujesz z tym odnalezieniem budek? co z Wasza orientacja lesna? ja znajde je z zawiazanymi oczami :] sadze ze trzeba w 1 kolejnosci sprawdzic te budki na cyplu i w zatoce bo sa w najlepszych miejscach i tam gdzie juz nurogesi byly legowe

for 
moderator
Zgórmysyn

Sk±d: Bochnia
Wys³any: 2008-04-16, 07:48   

ja sie pisze byleby nie w ten weekend - wsio zalezy od jegomoscia pelka bo ona ma baze wypadowa :]

Kess a jednak ural istnieje :]

Logan 
moderator

Wys³any: 2008-04-16, 07:55   

for napisa³/a:
ja sie pisze byleby nie w ten weekend - wsio zalezy od jegomoscia pelka bo ona ma baze wypadowa

ja nie dam rady na caly weekend, mozemy sie podzielic, ja z GP zrobimy czesc budek w ten albo przyszly weekend, a Pelek, for i in. reszte
sadze ze za 1 razem wystaczy popatrzec czy tracze kreca sie gdzies w okolicy budek, wlatuja do lasu, najlepiej jakby wlecial jakis do budki ;)

dodam, ze tracze moga olac te budki bo ekspansji c.d. tzn. widzialem pary juz w calym dorzeczu Raby na rzeczkach 1,5 m szerokosci a takze na Lososinie, wiec maja gdzie gniazdowac, ale moze jakies pary skusza sie na zbiornik i budki ;)

green power 
autor 100000 posta

Wys³any: 2008-04-16, 12:18   

Logan napisa³/a:
ja znajde je z zawiazanymi oczami
to super! :res:
for napisa³/a:
jegomoscia pelka bo ona ma baze wypadowa
bazy nie trzeba, nie ma co z tego robiæ spêdu
Logan napisa³/a:
ja z GP zrobimy czesc budek w ten albo przyszly weekend
ok, tak w³a¶nie zrobimy, dogadamy siê tylko w który
Logan napisa³/a:
najlepiej jakby wlecial jakis do budki
o ile trafi w...rurê... :-P

ParusAter 

Sk±d: Krk
Wys³any: 2008-04-16, 14:17   

To jak ju¿ bêdziecie kontrolowaæ na Dobczycach to skoczcie na Balnicê zobaczyæ jak siê maj± w³ochatki, sóweczki, urale w tych sylwestrowych budkach ;)
Fooor...kiedy sie pilchy obudz±? Obieca³eeeee¶... ;)
Dobra ludziska. Koñczê i mykam do Krynicy! 3majta siê!

green power 
autor 100000 posta

Wys³any: 2008-04-16, 15:28   

ParusAter napisa³/a:
To jak ju¿ bêdziecie kontrolowaæ na Dobczycach to skoczcie na Balnicê zobaczyæ jak siê maj± w³ochatki, sóweczki, urale w tych sylwestrowych budkach
??
akurat do Balnicy to Ty masz du¿o bli¿ej z Krynicy; chcia³a¶ sobie "posowiæ" to jak znalaz³ po³±czysz przyjemne z po¿ytecznym!

Logan 
moderator

Wys³any: 2008-04-16, 15:50   

ParusAter napisa³/a:
w tych sylwestrowych budkach

do dzis wynosza flaszki :P

green power napisa³/a:
akurat do Balnicy to Ty masz du¿o bli¿ej z Krynicy; chcia³a¶ sobie "posowiæ" to jak znalaz³ po³±czysz przyjemne z po¿ytecznym!

spoko GP, ustawi sie lunete na Jalowcowej G. i zobaczymy co tam hula na Balnicy :]

green power 
autor 100000 posta

Wys³any: 2008-04-16, 18:37   

Logan napisa³/a:
spoko GP, ustawi sie lunete na Jalowcowej G. i zobaczymy co tam hula na Balnicy
luzz sprawdzi siê, a przy okazji (bo przecie¿ po drodze mamy) sprawdzimy jeszcze budki z popielicami w Puszczy Bukowej pod Szczecinem!

Pe³ek 
Jakub Pe³ka

Sk±d: 50.068N,19.918E
Wys³any: 2008-04-17, 21:52   

Dajcie mi 1 wolny weekend a chêtniê pojadê ;) :P Tylko 1 ;) nawet 1 dzieñ!! :D ten w S±deckim, nastepny w pieninach, nastêpny w magurskim :/ grrr.... pierwszy weekend maja tak ko³o 12 ? wtedy mogê i chcê byæ na dzia³ce ;) mogê trochê skontrolowaæ ;) jaka forma kontroli ? ps. przenie¶ to Logan do Traczowania ;) :)

A nie wiecie czy pewien Marcin K. nie jedzie w majowy do Balnicy?!

Przewodnik Beskidzki

Logan 
moderator

Wys³any: 2008-04-17, 22:26   

Pe³ek napisa³/a:
jaka forma kontroli ?

no jak to jaka? idziesz pod budke i wolasz: "Traczy traczy wystaw dziob" :]
jak nie poskutkuje mozesz kopnac w pien :P

gapimy sie z dystansu na te budki ktore sa dobrze widoczne z oddali czyli glownie cypel i zatoka
jezeli jakies tracze czy gagoly beda krecic sie w okolicy to juz dobry znak bedzie :oki:

Pe³ek napisa³/a:
ps. przenie¶ to Logan do Traczowania

ja tu nie rzadze :-D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum