Alcedo który teraz rangą na forum jest wyżej niż admin (po tym jak Krotom jadł mi z ręki ) melduje iż dotarł do Kaliny domu gdzie ma zostać nakarmiony i wysłany w dalsiejszą podróż
informuje też że Pełkus podejmie sie pisania relacji z impresski która była bardzo owocna w ... nie powiem co
poprosze dużo fotek - Kamil, wyślij mi moze pocztą płytke z fotkami
dla wszystkich, co sie zjawili na zamku i pozdrowienia
a teraz zmykam... na drugą stronę garbu Tenczyńskiego tylko jeszcze nie wiem jak... na butach czy za dużym rowerem...
_________________ "Tylko milczenie
jest właściwym językiem
w obcowaniu z nimi
Tylko w wielkiej ciszy
słyszy się ich głos
Pozdrowienia od Goblinki z Polibudy! Przypuszczam że to Claviceps ją tam zaciągnął, ale teraz już do rzeczy
Tenczyn 27/28 VII 2oo7
Długo wyczekiwana i przekładana impreza ku czci i chwale Fora i PioSu wreszcie się odbyła. Miejsce tradycyjne Zamek w Rudnie!
Wpierw były przygotowania i przyjazdy ludzi. Niektórzy z bliższa (Krosno), inni z dalsza (Turawa, Suwałki, Brodnica, Gdynia).
Skupmy się tylko na dniu imprezy...
Miejsce - Kraków. Godzina 15.10.
Wraz z Athene spotykam jeszcze niedoszłą forumowiczke Natalie i Kamila Kowalskiego. Mina Kamila jest lekko przerażona z kim ma do czynienia i taka mina utrzymuje się do końca spotkania z tym że staje się coraz bardziej przerażona
Po bilety i do pociągu. Osobówką w 4 pędzimy do Krzeszowic.
Krzeszowice, 16.00
Alcedo i Kalinka już na nas czekają.... Mój bieg do Alceda rodem z "motylem byłem ale utyłem", a także okazywanie sobie jak wiele dla siebie znaczymy Ogólne powitania i do Kalinki. Tu chwila nieśmiałych rozmów, oglądania filmików na komórkach, także Happy Tree Friends, krótkie spotkanie zapoznawcze i wyruszamy po prezent, przeciez trzeba coś solenizantom sprezencić. Nie masz wizji - Biedronka jest tak blisko!
Krzeszowice, Biedronka 17.00
Alcedo poszukujący piwa VIP, a przy dziale z piwami zaczynamy wybierać co tu każdy sobie może znaleźć dla siebie. I spada na nas OLŚNIENIE!! For dostanie 5pak! Wybraliśmy wszystkie najbardziej firmowe piwa , które miały stanowić rdzeń prezentu. I odwrót do tajnej siedziby u Kalinki
Krzeszowice, tajna siedziba zjazdu, 17.20
Tworzymy prezent. Wizja artystyczna nas nie zawiodła. Pięknie obwiązane piwa, z ogórkiem, z wygrawerowanymi cyferkami, instrukcja obsługi i dedykacją. Zapakowane w piękny ozdobny papier, obwiązane śliczną wstążeczką.... JEST 50% sukcesu za nami! Ćwiczymy ręke do szabli... wiemy że za chwil kilka będziemy potrzebowali sprawności posługiwania sie ostrymi narządami!
Krzeszowice, SuperSam, 17.50
Tu postanowiliśmy dopełnić prezentacje.... tzn. prezentowanie się, no.... kwestie prezentowe Stoisko monopolowe. Miał być drugi 5pak, ale inny, jednak pani miała słabo zaopatrzony sklep i musieliśmy się uciec do nalewki. Wybraliśmy taką z najwyższej półki! Pani jednak znowu dała w tyłek bo nie miała czerwonej wstążeczki Udało się, prezenty załatwione, teraz trzeba się zaopatrzyć...
W tym momencie spotykamy PioSu a ten nam mówi że w środku jest For i Krotom. Dzwonimy do Orchidki i okazało się że o 18.00 spotkaliśmy się, ale pod sklepem.
Intensywna akcja wpakowywania się do 2 samochodów - jedziemy!
Zamek w Rudnie Tenczynek, 18.10
Rozpakowywanie i zdobywamy zamek. Niektórzy porwali maczete i popędzili młócić drzewa, inni szukali skarbów. Jeden skarb nie został odnaleziony!!!!!!! wstyd, przykre ale prawdziwe.... No to tniemy!! Robinie padały jedna za drugą. Niektóre walczyły, część stawiała opór. Nie potrzebnie. Wydzielały się szybko, a gdy Kuba dotarł z siekierą, albo raczej niemal toporem bojowym to kładły się niemal same niemal od razu! Wtem zaczyna padać deszcz. musimy przerwać karczowanie i zająć się znoszeniem drewna. W tym roku baza pod wieżą!!
Zamek, 19.30
Mamy drewno, trzeba uporządkować salon. Pare kamiennych bloków które pamiętałem jak leżały od zawsze w jednym miejscu - zmieniły to miejsce i pięknym półkolem stanęły niedaleko ogniska. Ognisko miało komin!! Rozpoczęła się biesiada! Praktycznie bez namiotów, z dużą dozą uśmiechu i radości. NIesamowicie pozytywna atmosfera, nauka obsługi maczety, smakowanie wody mineralnej, gazowanej, chmielonej (wygrałem piwo! ) ..... i wiele wiele innych!
Zamek, 22.00
Dociera Claviceps wraz z Goblinką! Po Krotomie byłem pierwszym który ich zaliczył na zamku!
Godziny zaczęły się zacierać. For spija pięciopak, Kamil jest przerażony, Goblinka przemoczona, wszyscy niemal przeszczęśliwi.... Szkoda tylko że Kuba i Ewcia szybciej pojechali i nie zostali z nami do końca.
Zamek, godzina około 2.00
Ludzie zaczynają znikać, niektórzy miłośnicy ornitologii zaczynają oznaczać pawie, inni piją na sępa, a jeszcze inni strugają dudka i udają że nie wiedzą o co chodzi. Kolejni śpiewają widziałem orła cień, a uralala przewija się przez usta.... Goblinka gdzieś znika i rozpoczynają się poszukiwania. Odnaleziona w norce sobie smacznie śpi nieświadoma poszukiwań.
Zamek, 3.00 - Zasnąłem
Zamek 6.00 - rozpoczyna się przebudzenie, a o 7.00 normalne życie
Opuścił nas Krotom bo mu sie kajś spieszyło, ale reszta twardo na posterunku. Claviceps i For znajdują nic (0,5 na dwóch) i myślą że sobie z tym świetnie poradzą. Wygrał FOR !! Bartek odpadł i padł. Palenie drewna, by nie zostało dla innych, próby wspinaczkowe (niektóre wcale szalone), poszukiwanie skarbów i życie własnym życiem gdy przez zamek przetaczają się grupy weekendowych turystów.
Zamek, 12.00
Zbieramy się z zamku. Ostatnie porządki, dopijamy, dogaszamy, pożegnania i niestety w drogę Ale wpierw trzeba było obudzić Clavicepsa który odmówił posłuszeństwa
KOCHAM WAS LUDZIE!!!!! i mówie to całkiem szczerze!!!!! Z wami to można iść na koniec świata i jeszcze dalej!!
Przez całą noc wiele pomysłów, wiele prześmiesznych tekstów i sytuacji !! Kto był wie o czym mówie, a kto nie był - niech żałuje!!
Ogólnie na nieoficjalnym prawie IV zjeździe pojawili się:
Athene
Goblinowicz
Kalina
Orchid
Natalia (przyszła ~Mrówka)
KROTOM
Claviceps
Alcedo
PioSu
For
Kamil Kowalski
Kuba
Marcin (wkrótce forumowicz)
i autor
love.jpg Wszyscy sie kochamy i bardzo nam wesoło ;) Goblinka, Natalia, Alcedo, ja... a z tyłu zawieszony Claviceps
Plik ściągnięto 46 raz(y) 145.91 KB
starcie.jpg Starcie Gigantów ;) Maczeta vs. Szwajcar ;)
Plik ściągnięto 30 raz(y) 133.2 KB
Amamay.jpg No to tu Admin je z ręki Alcedowi. Widać kto tu rządzi ;) Prosze zwrócić uwage na radość Kaliny i zawistną minę For'a :)
Plik ściągnięto 38 raz(y) 75.25 KB
Grupa2.jpg Od prawej: For, Goblinowicz, Krotom, Kalina, Alcedo a dalej jak na drugim zdjęciu ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum