FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: for
2006-04-13, 11:16
Dyskuja na temat Forum Przyroda a Forum TP Bocian
Autor Wiadomość
zoomaniak 

Wysłany: 2006-01-15, 18:38   

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze/stołki - smutne ale prawdziwe.

Dla dobra ogółu to moim zdaniem, zarząd TP BOCIAN powinien sprawe niezwłocznie wyjaśnić... zanim zajmie się tym jakiś wprawny dziennikarz...

bo...

Ja sie na tym nie znam ale wydaje mi sie, że na chłopski rozum "coś tu nie gra"... i chyba nie tylko "tu"... a sprawa jest troche bardziej poważna niż nam sie wszystkim wydaje :/

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-01-15, 19:38   

Dominik napisał/a:
Poza tym chca jakos zrekompensowac brak pieniedzy dla ciebie, dzieki pomocy Irka Kalugi zostal rozpoczety projekt ochrony popielicy i koszatki.

eee, z tego zdania jedynie wywnioskowałem, że ten projekt został napisany, żeby mopek dostawał z niego pensje? Deczko to dziwne...

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

maciek 

Wysłany: 2006-01-15, 20:47   

Mopku, a propos cenzury. Podobno posty są własnością użytkownika który je napisał, i który jest za nie odpowiedzialny. Jak w takim razie wytłumaszysz, zablokowanie przez Ciebie pewnego subforum w którym jak wiesz toczyła się dyskusja na temat pewnego projektu.. Skoro nie chcesz brać w nim udziału (a podobno miałeś szansę pisania projektu) to przynajmniej pozwól innym zaineteresowanym, którzy brali udział w dyskusji, na skorzystanie z tego. A Ty tymczasem zablokowałeś całą treść... Tego nie mogę zrozmieć w świetle Twoich wypowiedzi na temat cenzury.

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2006-01-15, 21:00   

Dominik napisał/a:
Kejbi my cie dalej lubimy

Dominik ja Was dalej lubię :mrgreen:

Ale na Waszym, Zarządu, pomyśle z uruchomieniem "dublującego" forum
będę sobie wieszał psy bo mi on nie konweniuje zupełnie :P

Już się "schizofrenia" wdaje, gdy takie np.Koło Małopolskie część postów ze swojej działalności i pogaduszek
- pisze na jednym forum, a część na drugim. To kosmos :shock:

Na samym początku, gdyście upublicznili konflikt - napisałem, byście rozgrywali te sprawy
z mopkiem poza forum Forum, bo my nie wiemy osochozi :idea:
To nie... :/
No to mata za swoje :twisted:

zoomaniak 

Wysłany: 2006-01-15, 22:03   

A ja będę miał do Was maleńkie pytanie :D

Przeczytałem właśnie statut TP BOCIAN oraz sprawozdanie finansowe za 2004 rok. W sprawozdaniu finansowym jasno napisane jest kilka punktów dotyczących fundacji.

Czy w związku z powyższym, Towarzystwo Przyrodnicze BOCIAN powołało i prowadzi jakąś fundacje ?

I od razu drugie pytanie...

Jeśli tak, to jaką ?

I od razu trzecie pytanie...

Gdzie można poczytać o fundacji o której mowa w sprawozdaniu, czyli np. kiedy została powołana, statut etc. ?

Dziękuję :)

Rey 

Wysłany: 2006-01-16, 00:06   

Zoomaniak nie wiem czy tutaj uzyskasz odpowiedź na te pytanie skoro prawie cały Zarząd nie zagląda już na to Forum :?

Logan 
moderator

Wysłany: 2006-01-16, 07:38   

Kejbii napisał/a:
Już się "schizofrenia" wdaje, gdy takie np.Koło Małopolskie część postów ze swojej działalności i pogaduszek
- pisze na jednym forum, a część na drugim. To kosmos

Kejbii a kto Ci kaze to czytac :?: po co zagladasz tutaj skoro chyba Cie to nie interesuje :?: a czesc spraw piszemy na tamtym forum bo: 1) dotycza one scisle spraw wewnatrz Kola i Towarzystwa i po 2) zeby uniknac Twoich wypowiedzi :evil:

a skad wiesz ze my tam cos piszemy skoro podobno nie interesuje Cie forum Bociana :?: czyzbys podgladal :P

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2006-01-16, 08:34   

Logan napisał/a:
po co zagladasz tutaj skoro chyba Cie to nie interesuje

co mnie interesuje to wiem chyba lepiej ja niż Ty :P

Logan napisał/a:
a skad wiesz ze my tam cos piszemy skoro podobno nie interesuje Cie forum Bociana

napisałem, ze się tam nie zapiszę; zaglądam tam jako gość. A tu wyczytałem, że piszecie i tu i na "dublecie". Mam nadzieję, że masz teraz jasność w temacie :]

[ Dodano: 2006-01-16, 08:36 ]
Logan napisał/a:
a czesc spraw piszemy na tamtym forum bo: (...) zeby uniknac Twoich wypowiedzi

eee to by było zbyt piękne :P

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2006-01-16, 12:07   

Kejbii napisał/a:
no uczę się leśnych roślinek, które kuszać a które nie

spróbuj pokrzyk - wilczą jagodę :]

[ Dodano: 2006-01-16, 12:09 ]
Kejbii napisał/a:
eee to by było zbyt piękne

Cięty język...Tetraon juz nie moze sie doczekac jak przyjedziesz na sowy...ja tez :mrgreen:

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-01-16, 13:11   

maciek napisał/a:
Mopku, a propos cenzury. Podobno posty są własnością użytkownika który je napisał, i który jest za nie odpowiedzialny. Jak w takim razie wytłumaszysz, zablokowanie przez Ciebie pewnego subforum w którym jak wiesz toczyła się dyskusja na temat pewnego projektu.. Skoro nie chcesz brać w nim udziału (a podobno miałeś szansę pisania projektu) to przynajmniej pozwól innym zaineteresowanym, którzy brali udział w dyskusji, na skorzystanie z tego. A Ty tymczasem zablokowałeś całą treść... Tego nie mogę zrozmieć w świetle Twoich wypowiedzi na temat cenzury.

Marek napisał, aby usunąć wszystkie fora tajne związane z TPBocian. Ponieważ nie mam w zwyczaju usuwać takich rzeczy ustawiłem je jako niewidoczne i/lub zablokowane. Co do pisania projektu to owszem, z tym że odmówiłem. A dlaczego? ano dlatego, że jestem osobą odpowiedzialną i nie lubię podejmować się czegoś z czego mogę się nie wywiązać (prowadzenie dwóch projektów jednocześnie - tego i pilchowego w sytuacji kiedy nie mam warunków do pracy! Pisałem o tym w swoim stanowisku! Lokal na biuro warszawskie również załatwiłem poświęcając masę czasu i energii oraz własne środki finansowe za co nawet nie usłyszałem i pewnie nie usłyszę słowa dziękuję) i zawalę coś tylko po to aby inni mogli sobie wypłacić z tego tytułu pensje...

zaczynam mieć dość tłumaczenia, że nie jestem wielbłądem - oto dyskusja nasza na GG:

Cytat:
maciek (11-01-2006 11:41)
hej
Maciek z tej strony
:)
masz chwilkę?
mopek (11-01-2006 11:58)
hej, teraz musze uciekac na chwilke w miasto ale bede za jakis czas :)
maciek (11-01-2006 11:59)
to ja Ci napisze o co mnie biega a odpowiesz póxniej
maciek (11-01-2006 11:59)
ok?
maciek (11-01-2006 12:00)
swego czasu prowadzilismy w subforum Projekt dyskusje na temat kartoteki przyrodniczej
mopek (11-01-2006 12:00)
oki, do Ciebie tez mam pytanie
jasne
potrzebował bym jakiejs kopii moich postów z tego tematu
dało by sie to zrobic?
maciek (11-01-2006 12:01)
jak znajdziesz chwilę to pomyśl o tym, i wrzuc swoje pytanko...
mopek (11-01-2006 15:36)
oczywiscie daloby sie ale jestem teraz w wa-wie i mam tu starego rupiecia (kompa) i mogę tylko przegladac strony bo inaczej sie wiesza (tzn i tak sie non-stop wiesza :] ). Jak wroce z Wa-wy to to zrobie. Jak bym zapomnial to przypomnij sie jeszcze ;)
maciek (11-01-2006 21:03)
oki
maciek (11-01-2006 21:03)
będę w takim razie czekał

wczoraj późno w nocy wróciłem z Wa-wy (jeśli mi nie wierzysz, to poproś kogoś z GTW aby podał Ci moje IP ostatniego postu napisanego na forum i porównał z tym, z którego teraz piszę - oba IP są stałe!), i dopiero dziś mógłbym się tą sprawą zająć - choć w obecnej sytuacji nie widzę powodów abym rzucał wszystko (a mam sporo własnej roboty) :| Więc pewnie stanie się to za kilka dni

sprawa wymaga nieco mojej pracy bo poprosiłeś mnie o wszystkie swoje posty więc będę musiał je wyselekcjonować i w jakiejś formie Ci udostępnić. Nie mogę nadać uprawnień do przeglądania forum z prostej przyczyny - są tam zawarte pomysły innych osób, które być może w obecnej sytuacji nie będą brały z różnych względów udziału w szykowanym projekcie. Są to ich pomysły chronione prawem autorskim i publikowane przez nich ze świadomością ich tajności! tak więc muszę założyć, że bez ich zgody tych tekstów upubliczniać nie mogę ani przekazywać osobom trzecim

ps
i to jest właśnie to - zamiast się zając czymś produktywnym muszę prostować nieprawdziwe zarzuty... eh...

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2006-01-16, 13:23   

Kejbii napisał/a:
- pisze na jednym forum, a część na drugim. To kosmos

Kejbi mamy demokracje i wolnosc slowa...wiec jak ktos chce pisac na FTPB to czemu sie czepiasz...
ja nie wytykam ci ze lubisz kaczki... :mrgreen:

zoomaniak 

Wysłany: 2006-01-17, 12:58   

Rey napisał/a:
Zoomaniak nie wiem czy tutaj uzyskasz odpowiedź na te pytanie skoro prawie cały Zarząd nie zagląda już na to Forum :?

To troche dziwne, że TYLKO Zarząd na te pytania potrafi odpowiedzieć...

maciek 

Wysłany: 2006-01-17, 14:31   

zoomaniak napisał/a:
W sprawozdaniu finansowym jasno napisane jest kilka punktów dotyczących fundacji

Nie wiem o które punkty dokładnie Ci chodzi, ale jesli o te, które ja znalazłem to jest to standardowy formularz do wypełnienia przy sporządzaniu sprawozadani.... Zamień sobie słowo Fundacja na Towarzystwo i już bedzie ok. TP wg mojej wiedzy nie prowdzi żadnej Fundacji...

[ Dodano: 17 Sty 2006 02:46 pm ]
mopku, nie zamierzam się z Tobą kłocić. To co piszę i jakie jest moje zdanie na temat sytuacji wynika tylko i wyłacznie z Twoich słów, napisanych i rozmów z Markiem, Mirkiem i Moniką... A że takie sobie zdanie wyrobiłem o tej sytuacji? - cóż widac nie masz daru przekonywania... :P , bo niestety mnie ich argumenty lepiej trafiaja do przekonania, niż Twoje. Może po prostu za dużo się dowiedziałem... Ale skoro Oni nie chcą o tym pisac to tym bardziej ja nie będę.

Nie zaprzeczam, że moge się mylic, niestety. Ale póki co dla mnie sytuacja jest o tyle prosta, że wiem iż to nie tylko chodzi o Forum..

A co do subforum projekt Marek podobno mówił jedynie o zablokowaniu subforów Bociana. A projekt takowym nie był, bo dotyczył także innych spraw. Ale mniejsza. Uznaję to że się pospieszyłem i może powinienem poczekać na odpowiedź od Ciebie w sprawie postów z subforum, ale to było w "afekcie". Teraz już mi na nich tak nie zależy więc nie będe Cię trudził z tego powodu, skoro to takie pracochłonne. Zrobisz jak zechcesz.
A tak na koniec, bo już nie bede się wypowiadał w tej dyskusji. Szkoda, że udało Wam się zniszczyć takie fajne Forum. Bez wskazywania winowajcy (czy winowajców)...

Howgh
:|

zoomaniak 

Wysłany: 2006-01-17, 15:07   

maciek napisał/a:
Nie wiem o które punkty dokładnie Ci chodzi, ale jesli o te, które ja znalazłem to jest to standardowy formularz do wypełnienia przy sporządzaniu sprawozadani.... Zamień sobie słowo Fundacja na Towarzystwo i już bedzie ok. TP wg mojej wiedzy nie prowdzi żadnej Fundacji...

Ciekawe czy TPB przedkłądając to sprawozdanie do Sądu Rejonowego dołaczył klauzule o treści jaką mi zaserwowałeś "Zamieńcie sobie słowo Fundacja na Stowarzyszenie i będzie OK" :D

maciek napisał/a:
Szkoda, że udało Wam się zniszczyć takie fajne Forum. Bez wskazywania winowajcy (czy winowajców)...

Nie sądze by ktokolwiek z nas chciał zniszczyć FP. Całym sobą wierze w to, że FP nabierze jeszcze wiekszego wigoru i będzie wiodącym forum przyrodniczym w Polsce. To tylko kwestia czasu i oczyszczenia się sytuacji... która moim zdaniem prędzej czy później musi nastąpić. A kto może chcieć zniszczyć takie fajne forum ? Nie wiem, chyba tylko konkurencja...

Namor 

Wysłany: 2006-01-17, 15:54   

Moim zdaniem Mopek trochę sam sobie nagrabił tymi wyjaśnieniami. Najpierw pisał wyrażnie (gdzieś to jest w postach), że od początku traktował forum jako element własnej pracy nie związany formalnie z TPBocian, a teraz pisze, że nie zapłacono mu za pracę (prowadzenie forum). Niby dlaczego TPboc. miałby płacić za coś, co jest czyimś hobby i do kogoś należy.

Dla mnie bardzo ludzkie jest "obrażenie się" na TPBoc. i zabranie zabawek na własne podwórko, jeśli nie zapłacono, choć obiecano. Ale wtedy można powiedzieć, że to po prostu odwet za niedotrzymanie jakichś zobowiązań (napisanych lub nie, formalnych lub nieformalnych).

A ja jestem dwuforumowy :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi