Zakładam temat w celu informowania o wyjazdach i wycieczkach członków ZamToP i ZG OTOP w celu ułątwienia organizacji.
Proszę o podawanie miejsca docelowego wyjazdu, terminu, rodzaj środka transportu, osoby organizujacej wyjazd, wolnych miejscach i miejscu zbiórki przed wyjazde.
_________________ Sekcja Odonatologiczna PTE
Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze - zamtop@wp.pl
Hmm - chwilowo nie mam żadnych planów bo być może (do dzisiaj nie wiadomo) w sobotę będę miał obronę (sic!). Najprawdopodobniej wypuszczę się na poszukiwania historycznego stanowiska Veratrum nigrum w okolicach Jarczowa - przeczesałem już kilka lokalizacji i jestem dobrej myśli bo sa tam jeszcze odpowiednie siedliska. Kto wie czy nie pojadę znowu jej szukać w niedzielę. W razie czego zamieszczę odpowiednią notkę.
_________________ Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze
Wysłany: 2007-01-22, 10:38 Wyjazd na akcję "Brzózki"
W dniach 27-28 stycznia członkowie ZamToP biorą udział w akcji "Brzózki" koło Chełma. Wysłałem zgłoszenie na 3-5 osób. Zgłoszenie zostało przyjęte. 3 miejsaca są już zarezerwowane. Zostały 2 miejsca w moim samochodzie. Koszt wyjazdu ok. 30-40 zł. Składka proporcjonalna do liczby osób.
Chyba, że będzie zainteresowany jeszcze ktoś z samochodem. Dokładniejsze informacje dotyczące terminu wyjazdu na dniach.
Lubelskie Towarzystwo Ornitologiczne w dniach 2-3 lutego (sobota-niedziela) 2008 r. organizuje akcję "Brzózki" - wycinanie drzew i krzewów w rezerwacie "Brzeźno" w Chełmskim Parku Krajobrazowym. Akacja ma na celu czynna ochronę przyrody w tym rezerwacie.
Koordynatorem akcji jest Robert Wróblewski. Chętnych prosimy o zgłaszanie uczestnictwa mailem na adres wrubelki@interia.pl lub telefonicznie pod nr 604972566 do czwartku tj. do 31 stycznia 2008 r. po to by odpowiednio zorganizować przejazdy, zakwaterowanie i posiłki.
Zapewniamy: zwrot kosztów przejazdu, noclegi, kiełbasę przy ognisku, gorącą grochówkę (wiadomo czyjego wykonania), wieczorem dla chętnych dyskoteka w klubie XXL w Brzeźnie i duuuuuuuuuuuuuużo brzózek do wycięcia. Istniej także możliwość wystawienia zaświadczenia o przebytym wolontariacie.
Posiadamy sprzęt z obsługą: 5 kos spalinowych, minimum 3 pilarki łańcuchowe, kilka siekier w razie konieczności.
Złożyliśmy też podanie o dobrą pogodę jak dotąd zawsze dopisywała.
Zbiórka przed Szkołą Podstawową w Brzeźnie w sobotę 2 lutego godz. 9.00.
Co należy wziąć ze sobą:
- gumowce (lub wodery) potrzebne do przejścia na miejsce wycinek (mamy kilka par w razie konieczności),
- ciepłe i wygodne ubranie terenowe,
zapasowe skarpety min. 2 pary,
- obuwie i ubranie na zmianę w razie przemoczenia,
- śpiwór i karimata,
kto wybierałby się własnym samochodem i dysponuje wolnymi miejscami proszony jest o poinformowanie organizatora o takiej możliwości.
Zapraszamy serdecznie!!!
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to może w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Mokradeł zrobilibyśmy coś dla mokradeł. Zgłoszenia do mnie. Możemy pojechać moim samochodem. Proszę o pilną informację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum