FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazdy i wycieczki
Autor Wiadomość
Wiacek 
moderator

Wysłany: 2006-05-05, 08:34   Wyjazdy i wycieczki

Zakładam temat w celu informowania o wyjazdach i wycieczkach członków ZamToP i ZG OTOP w celu ułątwienia organizacji.
Proszę o podawanie miejsca docelowego wyjazdu, terminu, rodzaj środka transportu, osoby organizujacej wyjazd, wolnych miejscach i miejscu zbiórki przed wyjazde.

Humulus 
moderator
Sucholub

Wysłany: 2006-05-05, 09:39   

Hmm - chwilowo nie mam żadnych planów bo być może (do dzisiaj nie wiadomo) w sobotę będę miał obronę (sic!). Najprawdopodobniej wypuszczę się na poszukiwania historycznego stanowiska Veratrum nigrum w okolicach Jarczowa - przeczesałem już kilka lokalizacji i jestem dobrej myśli bo sa tam jeszcze odpowiednie siedliska. Kto wie czy nie pojadę znowu jej szukać w niedzielę. W razie czego zamieszczę odpowiednią notkę.

Wiacek 
moderator

Wysłany: 2007-01-22, 10:38   Wyjazd na akcję "Brzózki"

W dniach 27-28 stycznia członkowie ZamToP biorą udział w akcji "Brzózki" koło Chełma. Wysłałem zgłoszenie na 3-5 osób. Zgłoszenie zostało przyjęte. 3 miejsaca są już zarezerwowane. Zostały 2 miejsca w moim samochodzie. Koszt wyjazdu ok. 30-40 zł. Składka proporcjonalna do liczby osób.
Chyba, że będzie zainteresowany jeszcze ktoś z samochodem. Dokładniejsze informacje dotyczące terminu wyjazdu na dniach.

Jurek 

Wysłany: 2007-01-23, 11:20   

Witam,

Mam nadzieje, ze w ta cene wliczyliscie "trunki" :mrgreen:
A tak serio to mam nieodparta chec ale dam znac nieco pozniej.

Pozdrawiam,

Jurek

Humulus 
moderator
Sucholub

Wysłany: 2007-01-23, 14:37   

Niestety, u mnie na chęciach się skończyło - może innym razem... :sad: .

Wiacek 
moderator

Wysłany: 2007-01-25, 15:06   Akcja w dniu 27-28.01 odwołana!

Otrzymałem informację od Organizatorów, że akcja w dniach 27-28 stycznia została odwołana. O kolejnym terminie akcji zostaniemy poinformowani.

Zostaliśmy również zaproszeni do szerszej współpracy z LTO w Lublinie przy akcjach czynnej ochrony i edukacyjnych.

Wiacek 
moderator

Wysłany: 2008-01-30, 11:27   Akcja "Brzózki 2008"

Cytat:
Lubelskie Towarzystwo Ornitologiczne w dniach 2-3 lutego (sobota-niedziela) 2008 r. organizuje akcję "Brzózki" - wycinanie drzew i krzewów w rezerwacie "Brzeźno" w Chełmskim Parku Krajobrazowym. Akacja ma na celu czynna ochronę przyrody w tym rezerwacie.

Koordynatorem akcji jest Robert Wróblewski. Chętnych prosimy o zgłaszanie uczestnictwa mailem na adres wrubelki@interia.pl lub telefonicznie pod nr 604972566 do czwartku tj. do 31 stycznia 2008 r. po to by odpowiednio zorganizować przejazdy, zakwaterowanie i posiłki.

Zapewniamy: zwrot kosztów przejazdu, noclegi, kiełbasę przy ognisku, gorącą grochówkę (wiadomo czyjego wykonania), wieczorem dla chętnych dyskoteka w klubie XXL w Brzeźnie i duuuuuuuuuuuuuużo brzózek do wycięcia. Istniej także możliwość wystawienia zaświadczenia o przebytym wolontariacie.
Posiadamy sprzęt z obsługą: 5 kos spalinowych, minimum 3 pilarki łańcuchowe, kilka siekier w razie konieczności.
Złożyliśmy też podanie o dobrą pogodę jak dotąd zawsze dopisywała.
Zbiórka przed Szkołą Podstawową w Brzeźnie w sobotę 2 lutego godz. 9.00.
Co należy wziąć ze sobą:
- gumowce (lub wodery) potrzebne do przejścia na miejsce wycinek (mamy kilka par w razie konieczności),
- ciepłe i wygodne ubranie terenowe,
zapasowe skarpety min. 2 pary,
- obuwie i ubranie na zmianę w razie przemoczenia,
- śpiwór i karimata,

kto wybierałby się własnym samochodem i dysponuje wolnymi miejscami proszony jest o poinformowanie organizatora o takiej możliwości.
Zapraszamy serdecznie!!!

Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to może w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Mokradeł zrobilibyśmy coś dla mokradeł. Zgłoszenia do mnie. Możemy pojechać moim samochodem. Proszę o pilną informację.

Odpowiedz do tematu