Otrzymaliśmy pozwolenie od Wojewody Lubelskiego na wstęp do rezerwatów przyrody położonych na terenie powiatów: zamojskiego, hrubieszowskiego, tomaszowskiego, krasnostawskiego i biłgorajskiego i kilku rezerwatów z chełmskiego, w celu monitorowania roślin i bezkręgowców oraz zagrożeń. Pozwolenie jest ważne do końca 2008 r.
_________________ Sekcja Odonatologiczna PTE
Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze - zamtop@wp.pl
Witam drodzy koleżkowie!
Z przykrością (ze swej strony) informuję, iż osobiste względy uniemożliwiły mi cokolwiek, co związane jest z planowanym spotkaniem związanym z dniami ptaszorków.
Pozdrawiam ornitologicznie, życząc owocnych obserwacji i do zobaczenia niebawem
P. Stachyra
Rozmawiałem z Tomkiem i ustlone jest, że w tym roku Dni Ptaków obchodzimy w Nieliszu, tam gdzie w poprzednim roku.
Ja zapewne w sobotę dotrę wieczorkiem, bo od rana pracuję w dolinie Łętowni. Jakby ktoś chciał wybrać się ze mną w dolinę Łętowni to zapraszam. Mam wolne miejsca w samochodzie. Wyjazd 8-9 z Zamościa.
Osoby, które nie uregulowały wszystkich należności proszone są o zabranie ze soba kasy na składkę.
Rozmawiałem z Tomkiem i ustlone jest, że w tym roku Dni Ptaków obchodzimy w Nieliszu, tam gdzie w poprzednim roku.
Ja zapewne w sobotę dotrę wieczorkiem, bo od rana pracuję w dolinie Łętowni. Jakby ktoś chciał wybrać się ze mną w dolinę Łętowni to zapraszam. Mam wolne miejsca w samochodzie. Wyjazd 8-9 z Zamościa.
Osoby, które nie uregulowały wszystkich należności proszone są o zabranie ze soba kasy na składkę.
No to do zobaczenia w sobote
_________________ Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze
Wysłany: 2007-12-17, 08:19 Zbliżajacy się koniec roku
Zbliża się koniec roku - PRZYPOMINAM O SKŁADKACH CZŁONKOWSKICH
Osoby, które nie opłaciły składek proszone są o jak najszybsze uregulowanie należnosci.
Proszę również o zgłaszanie do mnie postulatów w zakresie naszych prac na następny rok.
Będziemy występowali do MŚ w sprawie pozwoleń odnośnie gatunków chronionych. Jeżlei komuś są potrzebne odpowiednie pozwolenia, to proszę o zgłaszanie - z podaniem gatunku, celu i zakresu.
Osoby odpowiedzialne za PROGRAMY proszone są o przygotowanie sprawozdań z realizacji ich w 2007 r.
Zdrowych, radosnych, beztroskich i pogodnych
Świąt Bożego Narodzenia
członkom i sympatykom oraz forumowiczom
życzy Zarząd ZamToP
W zwiazku z tzw "rozbiciem dzielnicowym" zadaje Wam moi drodzy pytanie:
Czy idac z duchem "porzadkowania rynku ornitologicznych obserwacji" temat: Ptasie ciekwaostki z Zamojszczyzny i okolic, przyklejamy do obserwacji Lubelskich?
Mysle ze warto tam wcisnac ten watek aby wszystko z naszego regionu znajdowalo sie w jednym miejscu. Jednak chcialbym zasiegnac Waszej opinii, bo wszyscy razem tworzymy ten temat. Co o tym sadzicie?
Pozdrawiam
Jurek
_________________ Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze
Jako założyciel tematu ty Jurek decydujesz co z tym zrobić. Powiedz mi tylko czy ma to zostać oddzielny temat w dziale "Lubelszczyzna", czy mam połaczyć z tematem "Ptaki Lubelszczyzny"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum