eeech, popieliczki już pewnie smacznie pi? pod ziemi?...
dla tych którzy jeszcze się nie przekonali co do uroku osobistego tych nadrzewnych ssaków zał?czam fotografię młodego osobnika - oczywicie z Puszczy Kozienickiej
oczywicie! mielimy nawet na ten temat warsztaty w Puszczy Kozienickiej
popielice w drugiej połowie sierpnia i na pocz?tku wrzenia wydaj? bardzo charakterystyczne odgłosy. S? to dĽwięki nie do pomylenia - wystarczy je tylko raz usłyszeć
W terenie gdzie występuj? stare buczyny można też szukać w dzień charakterystycznych zgryzów na orzeszkach bukowych
fotkę takiego zgryzu można zobaczyć w mojej prywatnej galerii zdjęć. W tym celu trzeba wejść ->TU i wybrać moją galerię
Mam działke pod Puszcz? Kozienick?, może kto słyszał?? Rogożek. Taka wie ok. Głowaczowa. Płynie przez ni? Radomka.
hmm... jeĽdziłem tamtędy sporo, ale Rogożek?... nie kojarzę:(
w każdym b?dĽ razie Radomka oddziela Puszczę Kozienick? od Puszczy Stromieckiej.
Niestety w P. Stromieckiej, mimo, iż niektóre fragmenty drzewostanów s? bardzo ciekawe, nie udało się stwierdzić popielicy. Również i w północnej częci P. Kozienickiej, czyli tej przy Radomce, nie udało się jej wykryć (monokultury sosnowe). Najwięcej popielic jest w centralnej częci, ale to i tak niedaleko licz?c nawet z Głowaczowa
Dzięki , musze się zorientować jak się przedstawia populacja tego gatunku w mojej okolicy ,może na zagranicznych stronach internetowych maj? nagrane odgłosy - to mogło by być cenne.Ile kosztuj? kosze lęgowe dla sowy usztej i gdzie można kupić ???,jescze zd?żył bym rozwiecić.
Srokaczu!
Musisz poszukac w okolicy jakiegos wikliniarza. JA znalazlem takiego, ktory robi kosze za 14 zl, ale np Irek Kaluga ma zrodlo za 10 zl! Trzeba szukac a na pewno znajdziesz. MOzesz zapytac Urzedzie Gminy, tam powinni miec spis ludzi trudniacych sie wikliniarstwem. POwodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum