Chyba już czas, żeby przypomnieć pewną sprawę. Poniżej wklejam mojego posta z zeszłego roku:
"No to zakład stoi. mamy trzy lokalizacje: 1. Jura, 2. Puszcza Kozienicka + Lasy Koneckie, 3. Balnica. Kalina przecina. Pozostaje wyznaczyć termin oraz sekundantów - sędziów i wybrać konkursowe transekty. Możemy zrobić szybki objazd z kontrolami w trzy kolejne dni. Daję transport, zakwaterowanie i aprowizację. Co do terminu, to ja sie dopasuję - koledzy pilchowi spece niech wybiorą najepszą porę.
Rzucam rękawicę ale i serdecznie pozdrawiam. Marcin Krzyżański."
Na co czekać przecież już wyszły W niedzielę kontrolowaliśmy budki dla nietoperzy w górach Bystrzyckich i w dwóch już siedziały popielice. W różnych dziwnych miejscach widziałem te zwierzaki ale w budkach dla nietoperzy to juz przesada.
A dkoładniej we wrześniu jak się młode rozejdą i wtedy nawet uszkodzone budki są zajmowane. A czy wcześnie to trudno powiedzieć bo pierwsze odzywające się osobniki słyszałem już 26 maja. Ale Dolny Śląsk zawsze jest trochę do przodu z wiosną.
"No to zakład stoi. mamy trzy lokalizacje: 1. Jura, 2. Puszcza Kozienicka + Lasy Koneckie, 3. Balnica. Kalina przecina. Pozostaje wyznaczyć termin oraz sekundantów - sędziów i wybrać konkursowe transekty. Możemy zrobić szybki objazd z kontrolami w trzy kolejne dni. Daję transport, zakwaterowanie i aprowizację. Co do terminu, to ja sie dopasuję - koledzy pilchowi spece niech wybiorą najepszą porę.
z mojej strony niestety, z uwagi na napięty grafik, przynajmniej do końca lipca muszę zakład podać
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum