Budek ci u nas dostatek! Ale i te przyjmiemy, bo pilchów ci u nas tyle, że i tak wszystkie schronienia zasiedlone będą. Niech jeno budki te z deski będą, zdrowej a grubej, bo innych w Bieszczadzkiej Knieji wieszać się nie godzi.
I ja sądzę, że mistrza Nowakowskiego zaprosić trzeba. Jeno czy nam, szarakom, godzi się w szranki go wzywać, czy raczej godny urząd sędziego wypada onemu powierzyć?
Na tem kończę, tusząc, iż tym razem pod Grunwaldem wygra Krzyżak.
I jaka ta knieja jest bieszczadzka czy bialowieska
chyba coś Ci sie Ptysiu pomieszało - to dwie różne rzeczy
jedno to Knieja Bieszczadzka, na której waleczny Krzyżak osiadł
drugie to plemiona jaćwieskie z Białowieży, którym przewodzi czcigodny dr Nowakowski
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
no to my to sobie pylchy chronimy a tymczasem w Słowenii, w minioną noc miało miejsce doroczne wielkie święto pod nazwą Dormouse hunting night. Polowanie na popielice jest bardzo głęboko zakorzenione w tradycji Słoweńców. W przyszłym roku planuję się wybrać - ktoś chętny?
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
For, ale my na myszy nie rywalizujemy!
a btw fajowe te myszki, przede mną zawsze z budek uciekały - raz nawet jednej wieczkiem przywaliłem (niechcący!) i zamieniła się w polatuchę
Chcę fotki na maila!
to popielice chyba sobie poradzą, u mnie tam gdzie są duze zageszczenia popielic, myszy nie spotykam w ogóle
Cytat:
w ogole nie lubie myszy
czemu? całkiem przyjemne gryzaki
wczoraj kontrolowalismy tubki w rezerwacie dolina raclawki w skladzie: Klaudia (praktykantka), Piosu i ja.
na 22 tubki mielismy 23 orzesznice.
ponizej wrzuce fotki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum