Krzyżak Marcin, ja bym zaryzykował Beskid Niski i wyspowy - jego niższe części ..... Ale tam nie bywało kontroli więc cholera wie.... . Ale rzeczywiście Marcinie - ciężkie działo wytoczyłeś
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
Jeszcze kilka zdjęć ode mnie z piątkowego wyjazdu do Doliny Racławki.
Tak, jak w tamtym roku obszarem na terenie ZJPK w którym w większości zamontowanych budek były orzesznice - była Dolina Eliaszówki koło Krzeszowic, tak w tym roku było w Dolinie Racławki.
Cieszy bardzo fakt, że budki - choć może nie najpiękniejsze - choć to kwestia gustu , to jednak bardzo się sprawdzają.
P.S. Podziękowania dla Kaliny i Pełka za pomoc przy kontroli .
potwierdzam, ja za Mopkiem w tym zakładzie stanąc mogę [a i w zanadrzu mam asa, co Przysuchą się zowie (Al i Logan już się przekonali - ani Jura, ani Balnica kontaktu nawet nie złapie...), jakby KPK nie stało]
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Ostatnio zmieniony przez green power 2007-09-05, 00:31, w całości zmieniany 1 raz
Puszcza Kozienicka to może stoi kosztką i popielicą
gwoli uściślenia - koszatki to nie tam, jeno w Lasach Koneckich, nie w Puszczy Kozienickiej
Kalina napisał/a:
.ale orzesznicy mi tam GP nie pokazał
bo przecież nie zamawialiście, to co Wam będę na siłe pokazywał - coście chcieli (koszatka i popielica) toście dostali, o orzesznicy nikt nie wspominał
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Wracając zobaczyłem pięęęęęękną mapę rezerwatu wykonaną przez takiego zielonego
tę mapkę....
Pełek napisał/a:
For doznał urazów ręki spadając z drabiny, broniąc aparatu.
eee luzik - For ma doświadczenie w spadaniu z wysokości
Pełek napisał/a:
Bez połączenia stałego z gałęzią, bez patyczka...
aa to standard, już ja widziałem na własne oczy jak partaczą robotę siedleccy studenci chyba brakuje im takiego Jawora - wtedy nauczyliby się moresu
No to zakład stoi. mamy trzy lokalizacje: 1. Jura, 2. Puszcza Kozienicka + Lasy Koneckie, 3. Balnica. Kalina przecina. Pozostaje wyznaczyć termin oraz sekundantów - sędziów i wybrać konkursowe transekty. Możemy zrobić szybki objazd z kontrolami w trzy kolejne dni. Daję transport, zakwaterowanie i aprowizację. Co do terminu, to ja sie dopasuję - koledzy pilchowi spece niech wybiorą najepszą porę.
Rzucam rękawicę ale i serdecznie pozdrawiam. Marcin Krzyżański.
dzis na transekcie w lesie zabierzowskim mielismy 5 popielic oraz 17 orzesznic
podnosze rekawice Marcin - w nastepnym roku wieszam 100 budek drewnianych i wtedy sie zacznie
Lędzianie również w szranki stają, bo choć plemię z nas rolnicze, z pola nigdy nie ustąpim, niechaj się zatem Wiślanie i Łemkowie strzegą, a jeśli Wam odwagi nie stanie by w pole wyjść to dwie nagie budki przekazać możem, inaczej po wsze czasy sromota Was czeka i hańbą rody swe okryjecie - 15 lipiec 08' - Nowy Grunwald
na koń (drabinę) Mości panowie, na drabinę!!
A i jaćwieskim plemionom z północnych, białowieskich rubieży wyzwanie rzucić się godzi - toć oni z Chanem swym, postrach siejącym i z okrucieństwa słynącym, co Nowakowski się zowie, palmę pierwszeństwa roszczą sobie od dawien dawna... Basta!
Budek ci u nas dostatek! Ale i te przyjmiemy, bo pilchów ci u nas tyle, że i tak wszystkie schronienia zasiedlone będą. Niech jeno budki te z deski będą, zdrowej a grubej, bo innych w Bieszczadzkiej Knieji wieszać się nie godzi.
I ja sądzę, że mistrza Nowakowskiego zaprosić trzeba. Jeno czy nam, szarakom, godzi się w szranki go wzywać, czy raczej godny urząd sędziego wypada onemu powierzyć?
Na tem kończę, tusząc, iż tym razem pod Grunwaldem wygra Krzyżak.
bo przecież nie zamawialiście, to co Wam będę na siłe pokazywał - coście chcieli (koszatka i popielica) toście dostali, o orzesznicy nikt nie wspominał
oj no nie zamawialiśmy bośmy myśleli że orzesznice są w pakiecie podstawowym
Krzyżak Marcin napisał/a:
Kalina przecina
for napisał/a:
dzis na transekcie w lesie zabierzowskim mielismy 5 popielic oraz 17 orzesznic
widze że Jurajskie pilchy sie rozkręcają...
green power napisał/a:
na koń (drabinę) Mości panowie, na drabinę!!
hola hola Gorzkie to słowa drogi green powerze z Twych ust wypłynęły...toż Twoje zawołanie tyczy się tylko pewnej części miłujących pilchy ...a przeca białogłowy na drabinę też wspiąć się mogą...a jak trzeba to i na samo drzewo
... O nie! To się nie godzi! Ta zniewaga krwi wymaga!!!
Ale jest sposób na ten spór...
...ruszajmy Panowie i Panie w las,
Bo pilchów szukać nadchodzi czas,
A kto najwięcej w swym „polu” ich znajdzie,
Temu tytuł „Króla Pilchów” przyznajcie
_________________ "Tylko milczenie
jest właściwym językiem
w obcowaniu z nimi
Tylko w wielkiej ciszy
słyszy się ich głos
Pierwszy raż slyszę aby jaćwieskie plemiona z bieszczad sie odzywaly wielkie larum czyniąć toć descków i innnego wszelakiego dobra dzrzewnianego ci u was dostate dlaczegóz wiec sami budków nie uczyniliście A tak swojądrogą to chyba są iu mnie ale nie mam tyl wiary w sonie zeby latac po lesie z drabiną{u mnie jest strasznie daleko -wszędzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum