jutro z samego rana jadę do 4 nadlenictw z RDLP Warszawa ustalać szczegóły wieszania skrzynek. Musimy wraz ze specjalistami z nadlenictw wytypować odpowiednie powierzchnie gdzie będ? wisiały skrzynki. Tak przygotowani, z mapami i skrzynkami wyruszymy na akcję wieszania. Prawdopodobnie będzie to już pojutrze, czyli w czwartek (oczywicie jak się uda wszystko załatwić). Adam już szykuje sprzęt. Dysponujemy na dzień dzisiejszy uazem i dwoma namiotami. Jeli jest kto chętny na wypad w teren to serdecznie zapraszamy! Niestety mile widziane s? osoby zmotoryzowane. Jeli kto jest się w stanie doć szybko zdeklarować to proszę o przesłanie danych samochodu na PW - postaram się w razie czego o zezwolenia na wjazd do lasu.
Postaramy się RDLP Wa-wa załatwić szybko, bo jest tam do powieszenia bardzo mało budek. PóĽniej przerzucamy się na RDLP Radom i tam będzie już zdecydowanie więcej roboty (najczęciej po 100 budek na nadlenictwo) ale taka robota w wiosennym lesie to czysta przyjemnoć! Może uda się tak zrobić, żeby w RDLP Radom zacz?ć wieszać już w długi weekend. Spać prawdopodobnie będziemy w lesie, więc może uda się połapać w nocy nietoperze?
tak więc już niebawem rozniesie się donony głos w puszczańskich ostępach: "sezon koszatkowy uznaję za otwarty" :8):
Nie dobrze, nie dobrze!!
Mopku prosiłem aby wczeniej krzyczał, że ruszamy... W okolicach wolnego weekendu zawalony mam już ten czas i niestety nie mogę, ale mam nadzieję, że jeszcze co zostanie dla mnie do powieszenia..., bo jak np. ma "wypać" 01.05 ???
no niestety... ciężko to wszystko zgrać w czasie i odpowiednio wczenie dać znać... Ale zostać to zostanie - spokojnie mylę, że uzgodnię większoć z RDLP Radom w przyszłym tygodniu i następny weekend możemy zaszaleć w puszczańskich ostępach
Więc to co wiadomo na pewno to jutro jestemy umówieni na wieszanie w Lenictwie Miastków w Nadlenictwie Garwolin. PóĽniej jedziemy do Nadlenictwa Mińsk, tam ustalamy z Nadleniczym lub wyznaczonym przez niego specjalist? lokalizację i jedziemy wieszać dalej
PóĽniej, 2 maja (poniedziałek) wybieramy się do Nadlenictwa Ostrów i Sokołów i tam (być może z noclegiem, ogniskiem, piwem bezalkoholowym, etc) wieszamy kolejne budki
Kolejny weekend prawdopodobnie (to będę jeszcze potwierdzał) zaczynamy atakować RDLP Radom, czyli które z nadlenictw: Kozienice, Zwoleń, Radom, Barycz, Przysucha (zawiaduje Marfu), St?porków i Skarżysko
A ja to sie chyba wsciekne przez ta mature, chociaz bylam szczepiona . Raczej nie uda mi sie nigdzie wyrwac przed 14 maja... chyba ze w trakcie majowego weekendu - na chwilke, ale mysle ze lepiej by bylo gdbybym sobie odpuscila... niestety matura z biologii sprawdza wiedze teoretyczna a nie praktyczna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum