Wysłany: 2005-06-01, 18:52 Obóz koszatkowo-popielicowy
Ponieważ w sierpniu zaplanowane są kontrole skrzynek powieszonych dla pilchów (685 sztuk) w ramach projektu ochrony tych ssaków chciałbym się wstępnie zapytać kto byłby chętny na obóz kilkudniowy, którego głównym celem byłyby kontrole tych budek. Czasu byłoby sporo, więc planuję zabrać sieci chiropterologiczne i przeprowadzić intensywne odłowy Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że zajmowalność budek jest rzędu 70% (Puszcza Kozienicka) więc napatrzenie się na te ssaki jest niemal bankowe Nietoperze jakie łowiliśmy w Lasach Koneckich to też ewenement w skali krajowej (np kilka osobników mroczka pozłocistego). Pierwsze kilka dni planujemy spędzić przy zaprzyjaźnionej leśniczówce (to samo miejsce co podczas II warsztatów dot. pilchów) w Nadlenictwie Stąporków. Kolejne w Puszczy Kozienickiej (prawdopodobnie u mnie na działce ). Co do terminu - chciałbym aby odbyło się to w sierpniu ale w takim terminie aby nie kolidowało to z obozem Dominika nad Bugiem. Co do terminu możemy się dogadać ale wstępnie proponuję start dnia: 12 (góra 14) sierpnia
Tak więc reasumując będziemy robić to:
aby zobaczyć to:
to:
a pewnikiem i to:
poza tym będziemy robić to:
żeby zobaczyć to:
a spać będziemy tak :
oraz tak:
no to kto się pisze?
ps
dodatkowo można zrobić wycieczki ornitologiczne więc ornitolodzy na obozie wskazani
LISTA OSÓB ZDEKLAROWANYCH NA OBÓZ KOSZATKOWO-POPIELICOWY
Batman
forestman + 1
krotom (?)
Corvus
anna
Alcedo
GacOlka (tylko na chwilkę)
Marcin + 1
kessy (?)
x-bowman
Adam Tarłowski
Monika
Kejbi [1 lub 2] (tylko na chwilkę)
mopek (z urzędu )
spoza forum:
Tomasz Figarski
Razem na dzień 04.07.2005: 16/17 osób w tym 2 z (?) i 2/3 tylko na chwilkę
Zapodaj koszt, czas trwania (od-do) , pomysł kto by mnie zabrał do auta z zachodniego oraz jakie s? tam ptaki (bo juz wiem co z toperków i z ssaków tam jest) - wtedy powiem
PS - jakby zahaczyć też 20 sierpnia to obchodziłbym urodziny w Puszczy Kozienickiej choć plany były trochu inne (dlatego mnie interesuje od-do)
to się nie opłaca jechać do wawy, wystarczy do Radomia i potem aftabiustem do Kozienic.
Alcedo napisał/a:
jakie s? tam ptaki
a co Ty taki ciekawy..................nieważne jakie................ładne......
wstydĽ się zę od ptaków uzalezniasz przybycie......... tam chodzi o ssaki..
a ptaki też s?..............przyjedziesz to się przekonasz..................
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum