Zgadza sie, ta polowa pazdziernika to jest ksiazkowy czas popielic, a odstepstwa od normy na pewno sie zdarzaja. Zolednice spia krocej, moje w zeszlym roku poszly dopiero na poczatku listopada.
Dodam dla zainteresowanych, że to nie pierwszy przypadek obserwacji popielicy w moich okolicach, widziałem kiedyś martwą, kilka kilometrów w innym miejscu oraz mój sąsiad widziałem żywą dorosłą, ale to było dawno, nawet bardzo, dokładnie nie wiem kiedy
_________________ Proszę nie podawać na forum dokładnej lokalizacji stanowisk Gniewosza Plamistego i Węża Eskulapa, ze względu na ich ochronę !!!
Dodam dla zainteresowanych, że to nie pierwszy przypadek obserwacji popielicy w moich okolicach, widziałem kiedyś martwą, kilka kilometrów w innym miejscu oraz mój sąsiad widziałem żywą dorosłą, ale to było dawno, nawet bardzo, dokładnie nie wiem kiedy
Wezoslawie w Karpatach oraz na pogorzach wsytepuja wszystkie 3 gatunki pilchow
a zolednice widziano ostatnio w Polsce pod krolowa beskidow czyli Babia Gora
_________________ ogromny dla Kess i Kamikazi za zawodowe łażenie po górach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum