Znalazłem przed chwilą hiszpański film przyrodniczy o żałędnicy. Może ktoś podejmie się przetłumaczenia go i wstawienia polskich napisów w jakimś programie do edycji filmów.
_________________ Jeżeli przyjmiemy stanowisko, że matematyczna struktura Wszechświata jest urzeczywistnieniem Stwórczego Zamysłu Boga, jak mawiał Einstein, to konsekwentnie należy uznać, że przypadki stanowią istotny element tego Zamysłu. Ks. prof. Michał Heller
_________________ Jeżeli przyjmiemy stanowisko, że matematyczna struktura Wszechświata jest urzeczywistnieniem Stwórczego Zamysłu Boga, jak mawiał Einstein, to konsekwentnie należy uznać, że przypadki stanowią istotny element tego Zamysłu. Ks. prof. Michał Heller
Znalazłem przed chwilą hiszpański film przyrodniczy o żałędnicy. Może ktoś podejmie się przetłumaczenia go i wstawienia polskich napisów w jakimś programie do edycji filmów.
Szczerze mówiąc pierwszy film nie ma żadnej wartości naukowej. Zwykła opowieść o życiu w lesie.
W stylu "zbliżają się noce zimne i zwierzęta przygotowują się do 4 miesięcznego letargu", albo padł ofiarą (dzierzby) "prawdopodobnie podczas swojego, pierwszego wyjścia z dziupli pnia" ... "ale taka jest natura". Lektor patetycznymi słowami opisuje tego co się dzieje w kadrze, że się zbliża lis, albo wąż (żmija), a przy myszołowie mówi "Myszołów jednakże poluje na nie w ciągu dnia i jak wskazuje jego nazwa, poza myszami i szczurami, żołędnice są jego ulubionymi zdobyczami".
Jeden z najnudniejszych filmów przyrodniczych jakie kiedykolwiek oglądałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum