Znalazłem przed chwilą hiszpański film przyrodniczy o żałędnicy. Może ktoś podejmie się przetłumaczenia go i wstawienia polskich napisów w jakimś programie do edycji filmów.
Znalazłem przed chwilą hiszpański film przyrodniczy o żałędnicy. Może ktoś podejmie się przetłumaczenia go i wstawienia polskich napisów w jakimś programie do edycji filmów.
Szczerze mówiąc pierwszy film nie ma żadnej wartości naukowej. Zwykła opowieść o życiu w lesie.
W stylu "zbliżają się noce zimne i zwierzęta przygotowują się do 4 miesięcznego letargu", albo padł ofiarą (dzierzby) "prawdopodobnie podczas swojego, pierwszego wyjścia z dziupli pnia" ... "ale taka jest natura". Lektor patetycznymi słowami opisuje tego co się dzieje w kadrze, że się zbliża lis, albo wąż (żmija), a przy myszołowie mówi "Myszołów jednakże poluje na nie w ciągu dnia i jak wskazuje jego nazwa, poza myszami i szczurami, żołędnice są jego ulubionymi zdobyczami".
Jeden z najnudniejszych filmów przyrodniczych jakie kiedykolwiek oglądałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum