FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
II Warsztaty Pilchowate
Autor Wiadomość
mopek 
administrator
mars napada

oton

Wysłany: 2004-08-26, 22:39   II Warsztaty Pilchowate

W imieniu Sekcji Teriologicznej TP Bocian mam zaszczyt zaprosić wszystkich zainteresowanych przyrod?, a w szczególnoci popielic? i koszatk? na II Warsztaty Pilchowate, które odbęd? się 3-4 (pi?tek/sobota) wrzenia b.r*. Współorganizatorem imprezy jest Towarzystwo Badań i Ochrony Przyrody. Tym razem spotkamy się w Lasach Koneckich. Dokładne miejsce spotkania niebawem ale informuję już teraz, żeby sobie rezerwować czas! Podobnie jak w zeszłym roku nie będzie to wielka impreza tylko kameralne spotkanie osób zainteresowanych tymi przesympatycznymi ssakami. Plan działania jest następuj?cy:
    1. Zjazd w pi?tek przed wieczorem w ustalone miejsce (prawdopodobnie teren jednej z leniczówek)
    2. Rozbicie wielkiego namiotu TP Bocian (pomiecić może sporo osób) ;) oraz mniejszych jeli takie kto sobie przywiezie
    3. Po zapadnięciu zmroku, pomiędzy godz. 2100 a 2200 wyjazd do lasu i prowadzenie nasłuchów popielic
    4. Powrót do bazy, rozpalenie ogniska, pieczenie kiełbasek, picie oranżady, poważne rozmowy o perspektywach ochrony popielicowatych (!)
    5. Nocleg
    6. Poranny wymarsz w teren celem skontrolowania budek dla ptaków i spotkania (być może) koszatki
    7. Zaprezentowanie i wywieszenie najnowszych modeli budek dla ptaków zabezpieczonych przed koszatkami i popielicami oraz budek dla pilchów zabezpieczonych przed wchodzeniem ptaków
    8. Wyjazd do domów i poszukiwanie popielic u siebie ;)

To jest plan zajęć, który raczej diametralnie się nie zmieni. Wyżywienie we własnym zakresie. W piwo bezalkoholowe :wink: i inne napoje chłodz?ce zaopatrujemy się również samodzielnie. Zabieramy ze sob? latarki, karimatki, piworki, ciepłe ciuszki i ewentualnie namioty.

Dla przypomnienia zachęcam do przeczytania relacji z poprzednich warsztatów:
Warsztaty popielicowe w Puszczy Kozienickiej

Chętnych proszę o zgłaszanie się do mnie na PW lub pisanie tu w temacie

*Ponieważ trwaj? jeszcze ostatnie ustalenia z Nadlenictwem prosimy o cierpliwoć... Można powiedzieć, że na 90% spotykamy się w przyszły weekend, jednak 100% informacje wraz z dokładn? lokalizacj? przekażę w poniedziałek pod wieczór!

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Szybszy 

Wysłany: 2004-08-26, 23:53   

To ja się modlę, żeby Nadlenictwo zmieniło termin bo ja nie będę mógł :?

A zostanie częć osób do niedzieli? Bo w sobotę bym mógł.

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-08-27, 11:38   

no ja myle ze bym się wybrał.............i pewnie bym został do niedzieli, don't worry Szybszy....... :wink:

Pies poczciwszy od człowieka-nim ukąsi, pierwej szczeka.

mopek 
administrator
mars napada

oton

Wysłany: 2004-08-27, 11:44   

oczywicie przypuszczam, że problemu z pozostaniem raczej nie będzie... mylę, że nawet nasz współorganizator Zbyszek Fijewski z chęci? pokaże okolice :D a jest co ogl?dać, oj jest :-D

z ogromn? chęci? bym z wami został ale niestety muszę uciekać w sobotę... :/

Szybszy - może uda Ci się przyjechać np. w pi?tek w nocy na ognisko? albo przynajmniej w sobotę z rana to z nami po budkach połazisz...

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-08-27, 11:52   

echhh, taka impreza mnie ominie :? :(

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Rey 

Wysłany: 2004-08-27, 12:03   

krotom napisał/a:

Mnie też :(

Dominik 

Wysłany: 2004-08-27, 16:18   

Ja bym sie chetnie wybrał. Mopku napisz tylko gdzie sa Lasy Koneckie. Przyznam sie bez bicia, ze nie wiem. Widze, ze poczatek wrzesnia zapowiada mi sie imprezowo. Warsztaty popielicowe, w niedziele impreza w ODR w Grabanowie a w poniedzialek wyjazd na kurs obraczkarski.

Batman 

Wysłany: 2004-08-27, 16:34   

Rey napisał/a:
krotom napisał/a:

Mnie też :(

Mi chyba też, ale co mi się wycieczka w Sudety przesunie, wiec kto wie :roll: 8)

Marfu 

Wysłany: 2004-08-29, 16:53   

Lasy Koneckie - koło Konskich, polnocna czesc Krainy Swietokrzyskiej.

Ja bym sie wybral, ale nie bede mial chyba wozu, wiec jakby ktos z Warszawy z wozem, to sie pisze...

Cezaryk 

Wysłany: 2004-08-30, 15:01   

czy nasluch koszatek tez jest przewidziany? 8)

Adam Tarłowski 

Wysłany: 2004-08-31, 11:15   

Cytat:
Ja bym sie wybral, ale nie bede mial chyba wozu, wiec jakby ktos z Warszawy z wozem, to sie pisze...

Marfu, Pepe i Szybszy sie wybieraj?, wal do nich, chyba aktualne.

mopek 
administrator
mars napada

oton

Wysłany: 2004-08-31, 12:06   

uwaga! szczegóły wyjazdu!

spotykamy się mniej więcej o godz. 18:00 w leniczówce Bieliny na drodze pomiędzy Niekłaniem a Lelitkowem

reszta bez zmian

Szybszy 

Wysłany: 2004-08-31, 13:43   

Adam Tarłowski napisał/a:
Cytat:

Marfu, Pepe i Szybszy sie wybieraj?, wal do nich, chyba aktualne.

Ja na 98% jadę tyle że ruszam z Warszawy około 13.00 bo muszę wpać załatwić co do Łodzi, a po Warsztatach jadę na dwa dni na ?l?sk. Mogę więc pomóc ale tylko w jedn? stronę i z małym skokiem w bok do Łodzi. Ale w sobotę podrzuciłbym na poci?g czy co.

Marfu 

Wysłany: 2004-08-31, 20:56   

Ja - jak pisalem - raczej bez Batmobila. Mial biedak ciezkie lato (ostatnie liczenie bocianow bylo STRASZNE - Szarle tu nie zaglada, bo by potwierdzila..., a i reszta sezonu tez nie byla latwa...) i moj szwagier wykryl w nim cztery choroby, w tym piec smiertelnych... a moze odwrotnie... W kazdym razie wstepnie na ten weekend Batmobil ma isc na odnowe biologiczna... Ma do wymiany jakies plyny, oleje, wahadla, klocki, spodnie itp...

Ale chetnie sie z kims zabiore. Pepe - odpowiedz.

Cezaryk - koszatki nie nadaja po nocy, ich trzeba szukac w budkach.

PePe 

Wysłany: 2004-09-02, 12:24   

Marfu,
Nie ma problemu w zabraniu. Sprawa ma się troszkę słabiej w temacie dotarcia na czas. Nie ma szans aby dał radę dojechać na 18.00. Wysłałem Ci kontakt do siebie mam nadzieję, że dojdzie i się złapiemy. Mój powrót musi się odbyć w sobotę, ale jak chcesz zostać, to pewnie znajdzie się kto kto podrzuci do autobusu, czy na poci?g.

Pzdr. Pepe

Odpowiedz do tematu