Lotka I rz - 21 cm - znaleziona na wiosne (?) w niemieckim miasteczku Seligenstadt (Hesja)
Lotka I rz - 20 cm - znaleziona w sierpniu 2004 przy Intytucie Fizyki U? w Katowicach.
Lotka II rz - nie pamiętam sk?d j? mam
Zdjęcie drugie:
dwa pióra z pokryw skrzydłowych samicy lub młodego - 11 cm i 10 cm - jedno znalezione w Bytomiu drugie prawdopodobnie pod kociołem w Nysie. Dat nie pomne - przed 1996 r.
pusta1.jpg
Plik ściągnięto 1803 raz(y) 15.75 KB
pusta.jpg
Plik ściągnięto 1803 raz(y) 10.51 KB
Ostatnio zmieniony przez Tetrao 2004-12-23, 01:16, w całości zmieniany 1 raz
Na zdjeciu 26 była niewyrośnięta lotka jakiejś mewy, a na zdjęciu 24 jakieś pokrywy lotek I rzędu, ale nie wiem czego (kruka?), więc te załączniki usunąłem.
Jak robisz zdjęcia, że one są tak nienaturalnie rozciągnięte? Jakbyś zamieścił normalne, to może by się dało zidentyfikować.
_________________ Nie jest dobrze...
To są trudne rzeczy...
Pióra są z ośrodka rehabilitacyjnego ptaków koło Koszalina (dostałem od kumpla) ,a on mi powiedział że w tej wolierze były same pustułki.Może przoczył sokoła wędrownego :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum