Ptaki - zdechlaki! |
Autor |
Wiadomość |
amikosik

|
Wysłany: 2005-03-29, 08:02 Ptaki - zdechlaki!
|
|
|
Wczoraj 28 marca w Warszawie martwa sroka i martwy gawron. Sroka cała, nienaruszona wygl?dała jakby była ofiar? kota - pióra całe a głowa skręcona ale sprawcy nie dorwałem. Okolica bogata zarówno w koty jak i w sroki. |
|
|
|
 |
refleksja

|
Wysłany: 2005-03-29, 15:28
|
|
|
Dzi 2 łabędzie w Gdańsku - Nowy Port. Ad. musiał już tam byc od dłuższego czasu, imm. bez ran itp. tylko głowę ktos mu zwędził |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2005-03-29, 15:41
|
|
|
Z tego co widzę to pasowałoby stworzyć nowy temat, a wraz z nim przenieć do niego powyższy post Amikosika. Może być np. zatytuowany ofiary, ale to tylko moja sugestia.
Sam znalazłem pióra upolowanej krzyżówki nad rz. Główn? w Poznaniu-Janikowie. Mógł j? dopać kot, pies albo jaki drapol. |
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera |
|
|
|
 |
refleksja

|
Wysłany: 2005-03-29, 15:58
|
|
|
Fakt, przydałby się taki temat o martwych znaleziskach Tylko tak rozpatruj?c czasem ciężko stwierdzić co było przyczyn? zgonu. |
|
|
|
 |
Tetrao
zacietrzewiony

|
Wysłany: 2005-03-29, 16:03
|
|
|
Cytat: | Z tego co widzę to pasowałoby stworzyć nowy temat, a wraz z nim przenieć do niego powyższy post Amikosika |
Zgadzam się! Proponowałbym oprócz trupów zamieszczać tam jeszcze np. oskuby.
Dzis znalazłem oskubanego paszkota!
Jak będzie więcej chętnych to temat wraz z odpowiednimi postami się przeniesie! |
_________________ Szymon Beuch
http://ptakislaska.pl/ |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2005-03-29, 16:12
|
|
|
Cytat: | Fakt, przydałby się taki temat o martwych znaleziskach Tylko tak rozpatruj?c czasem ciężko stwierdzić co było przyczyn? zgonu. |
no ok, ale czasem widać czy ptak padł z wycieńczenia (cały), czy go co skubło (lady wyrwanych piór, krwi, czy wręcz porozrywany, albo tylko piórka. A na skutek mrozów teraz juz raczej ptaki nie będ? padać. |
Ku pamięci Winera |
|
|
|
 |
refleksja

|
Wysłany: 2005-03-29, 16:34
|
|
|
No nie będ?, co do takiego rozpoznawania to fakt, ale nie zawsze ptak "cały" padał np. z powodu zimy. Ale za tematem nowym na ten temat jestem za |
|
|
|
 |
KAROL B

|
Wysłany: 2005-03-29, 21:30
|
|
|
Na cmentarzu centralnym w Szczecinie martwe dwa gołębie( jeden cały nienaruszony, a drugi mocno nadgryziony - może to sprawka lis) oraz zięba |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2005-03-31, 15:05
|
|
|
Oto uszatka o której pisałem wczeniej...
P3200068.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 27387 raz(y) 51,77 KB |
P3200080.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 27386 raz(y) 39,76 KB |
|
_________________ Ratuj Kwiecewo! |
|
|
|
 |
anna

|
Wysłany: 2005-04-02, 18:02
|
|
|
W moim parku dzi dwa martwe gawrony. Wczeniej wieziałam 2 martwe wrony (też już w okresie pozimowym) Ptaki byly cale. Zastanawiam się czy to nie jaka epidemia lub moze zatrucie, ale czym? |
_________________ Anka |
|
|
|
 |
refleksja

|
Wysłany: 2005-04-09, 13:44
|
|
|
Pod koniec marca wybralismy się z Huntem na Wyspę Sobieszewsk? i tam znaleĽlimy martw? mewę: z tego co bło widac zapl?tała się w co i udusiła. |
|
|
|
 |
krotom
administrator ludź od prądu

|
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2005-04-11, 10:59
|
|
|
Czy te dwa powyzsze posty dotycza ptakow padlych na skutek zimy?????
Mysle, ze pora utworzyc nowy temat, np.: znaleziska martwych ptakow czy cos w tym stylu. |
Ku pamięci Winera |
|
|
|
 |
refleksja

|
Wysłany: 2005-04-11, 12:58
|
|
|
Batman napisał/a: | Czy te dwa powyzsze posty dotycza ptakow padlych na skutek zimy?????
Mysle, ze pora utworzyc nowy temat, np.: znaleziska martwych ptakow czy cos w tym stylu. |
proszę o uwazniejsze czytanie tematu, juz dawno wspominalismy i prosilimy jakiego moderatora żeby przeniósł kilka z tutejszych posów do nowego tematu o znalezionych zdechłych ptakach i jak do tej pory nikt się nie pofatygował. |
|
|
|
 |
KuBa
|
Wysłany: 2005-04-12, 13:07
|
|
|
a ja dzisiaj znalazłem na poboczu drogi martwego jeżyka prawdopodobnie potr?conego przez samochód. |
|
|
|
 |
|