Wczoraj 28 marca w Warszawie martwa sroka i martwy gawron. Sroka cała, nienaruszona wygl?dała jakby była ofiar? kota - pióra całe a głowa skręcona ale sprawcy nie dorwałem. Okolica bogata zarówno w koty jak i w sroki.
Z tego co widzę to pasowałoby stworzyć nowy temat, a wraz z nim przenieć do niego powyższy post Amikosika. Może być np. zatytuowany ofiary, ale to tylko moja sugestia.
Sam znalazłem pióra upolowanej krzyżówki nad rz. Główn? w Poznaniu-Janikowie. Mógł j? dopać kot, pies albo jaki drapol.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Z tego co widzę to pasowałoby stworzyć nowy temat, a wraz z nim przenieć do niego powyższy post Amikosika
Zgadzam się! Proponowałbym oprócz trupów zamieszczać tam jeszcze np. oskuby.
Dzis znalazłem oskubanego paszkota!
Jak będzie więcej chętnych to temat wraz z odpowiednimi postami się przeniesie!
Fakt, przydałby się taki temat o martwych znaleziskach Tylko tak rozpatruj?c czasem ciężko stwierdzić co było przyczyn? zgonu.
no ok, ale czasem widać czy ptak padł z wycieńczenia (cały), czy go co skubło (lady wyrwanych piór, krwi, czy wręcz porozrywany, albo tylko piórka. A na skutek mrozów teraz juz raczej ptaki nie będ? padać.
Ku pamięci Winera
W moim parku dzi dwa martwe gawrony. Wczeniej wieziałam 2 martwe wrony (też już w okresie pozimowym) Ptaki byly cale. Zastanawiam się czy to nie jaka epidemia lub moze zatrucie, ale czym?
w pi?tek 8 IV znalazłem na polu martwego myszołowa (przynajmniej ja tak go oznaczyłem - fotki zamieszcze dopiero jak wywołam film), pać musiał nie wczeniej niż kilka dni temu gdyż pióra nie były jeszcze rozmięknięte
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Czy te dwa powyzsze posty dotycza ptakow padlych na skutek zimy?????
Mysle, ze pora utworzyc nowy temat, np.: znaleziska martwych ptakow czy cos w tym stylu.
Ku pamięci Winera
Czy te dwa powyzsze posty dotycza ptakow padlych na skutek zimy?????
Mysle, ze pora utworzyc nowy temat, np.: znaleziska martwych ptakow czy cos w tym stylu.
proszę o uwazniejsze czytanie tematu, juz dawno wspominalismy i prosilimy jakiego moderatora żeby przeniósł kilka z tutejszych posów do nowego tematu o znalezionych zdechłych ptakach i jak do tej pory nikt się nie pofatygował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum