To jest ta nutka niepewnoci jak? mam zawsze spogl?daj?c na takie maleństwa. Zaczyna się sezon więc porobię trochę fotek maluchom z Azylu i zrobimy mały przewodniczek po pisklętach pospolitych gatunków.
Raportu z 2005 nie widziałam, natomiast jak kogo zainteresuje podaję link do raportu 2004.
[ Dodano: 2005-04-27, 12:54 ]
W Azylu pojawiam się teraz bardzo rzadko więc nie jestem pewnym Ľródłem informacji Ale zdjęcia z chęci? zrobię, mylę że się przydadz?.
przedwczoraj znalazłem martwego puszczyka. leżał pod słupem z transformatorem, zabił go pr?d i to poprzedniej nocy, jest w doskonałym stanie, nie brakuje mu żadnego piórka. nie zd?zyły go takze znależc żadne zwierzaki. piękny okaz. zabrałem go. aktualnie trzymam w zamrażalce.
no nie bardzo, bo w sumie nie wiem co z nim teraz zrobić. "na pióra" go szkoda, bo jest w doskonałym stanie, i nie mam zamiaru zmarnować tak dobrego okazu. najchętniej bym go oddał do muzeum do wypchania. nie chciałbym by uległ zniszczeniu.
Ja dzis znalazłem martwego mazurka. Lezy w zamarażalniku. Będzie dobry na ćwiczenia z preparatoryki Dzięki temu spłace nieco dług wobec wypychacza, który wypchał mi uszatkę. Jeszcze kilka mazurkow i moze bedziemy kwita... No jakbym jakiegos sepa mu zaniósł to bym pewnie miał za darmo wypychanie do końca życia
W parku Szczęliwickim od 28.04. wisi na drzewie martwa kawka. Kiedy zdechła musiały jej się widocznie mocno nóżki zacisn?ć na gałęzi, bo nie jest zaczepiona o nic innego. Kiedy j? znalazłam to żerowały na niej dwie sroki. Dopiero w sobote będę miała czas to może uda mi się zrobić zdjęcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum