Odgrzebałem z bałaganu sterówki, ale coś mi się jednak zdaje że to nie świergotka...
Fakt faktem, skowronki też były, a ja jeszcze nie dysponowałem wtedy piórami skowronka, tylko świergotka drzewnego (jego jestem pewien- miałem 2-3 martwe w rękach)
Głupio mi teraz, ale mogę sobie powiedzieć, że pośpiech to zła rzecz w tym przypadku: oto te pióra:
acha, i jeszcze tak na przyszłość; czy ktoś mi powie jak się oznacza pióra świergotków??jakiś link albo coś w tym stylu...
W tym wypadku roczny 55 a życiowy 57.
Hmmm..... Czy jeszcze jacyś moderatorzy żyją w tym zakamarku forum Nie żebym był natrętny ale rankingi już prawie od 2 miesięcy nie ruszone a trochę zmian było w tym czasie
Proszę mi do obydwu rankingów dopisać jemiołuszkę, jako 63 w rocznym, a w życiowym 66 (79) [-].
Na razie tylko tyle, nawet nie jestem w stanie teraz powiedzieć, czy czegoś od ostatniej aktualizacji nie pominąłem... Do końca roku może uda się wszystko podsumować
Do obydwu rankingów dochodzą dzisiejsze 2 znaleziska (jemiołuszka i orzechówka), co daje w życiowym 84 88 [-], a w rocznym 78 gatunków
Więcej informacji o ostatnich nowościach (a szczególnie o tej orzechówce) niedługo w "Naszych znaleziskach"
Zaktualizowane.
Dla wygody przeglądania ranking roczny za dany rok został przeniesiony do pierwszego postu. Następnym postem jest ranking życiowy, a kolejne będą postami archiwalnymi, za poprzednie lata. Podobnie jest teraz w rankingu ptasim i chyba takie rozwiązanie ułatwia przeglądanie tematu.
W razie czego możemy łatwo wrócić do starego systemu
Mój roczny za 2008 wyniósł 96 gatunków i niestety nie mam pojęcia co było ostatnie Mam za swoje nie pisząc w temacie o nowych piórach przynajmniej raz w miesiącu.
edit: gdyby ktoś miał jakieś zbędne p-lotki gęsi (najlepiej zewnętrzne, ale nie będę marudzić) - mogą być nieoznaczone co do gatunku, bardzo proszę o kontakt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum