Po długiej wakacyjnej przewrwie mam wiele do identyfikacji; nieprzykładałem się zbytnio do szukania piór, ale jak byłem w lesie to często spoglądałem na ziemię O wszelkie informacje na temat tych piór (jeżeli się przydazą do oznaczenia) proszę pytać
Moje typy: puszczyk (młody; pióro zostało wyrwane z padłego pisklęcia), myszołów, przepiórka i krogulec
pióra 4,2 i 6,2 cm.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 120.99 KB
pióra 2,5 cm.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 108.95 KB
pióra 10cm i 7 cm.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 125.1 KB
_________________ Wojtek Guzik
Ostatnio zmieniony przez WojtekG 2008-10-10, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
WojtekG, no to po kolei:
1.myszołów i jarząbek
2.jakiś wróblak (kolorystycznie pełzacza przypomina)
3.myszołowy
4.nie mam pomysłu, czy to pióro jest wypłowiałe, czy takie naturalne. Nie wiem co to, a nie chcę strzelać
5.myszołów
6.skowronek
7.myszołów
8.puszczyk
9.słonka
10.myszołów
11.dymówka
12.pull. sowy, puszczyk lub uszatka
13.bażant
Krakus
oskub jest z młodej pokląskwy, te spod gniazda są z sójki (tylko drugie z lewej z gołębia)
Zyga, najpierw trzeba piórko wysuszyć i uczesać, ale to jest z bażanta
_________________ Nie jest dobrze...
To są trudne rzeczy...
No to ja Wam drodzy piórolodzy teraz przyładuje... jeśli net mi pozwoli a jest tragiczny
Mam do oznaczenia 50 piórek...
Gatunkowo mniej wiecej wiem co jest co, ale gorzej z rozrównieniem czy to sterówka czy lotka a zwłaszcza ustaleniem które to pióro na czym mi szczególnie zależy...
Damy rade?
Zakładam ze te pierwsze 3 piórka nalezą do żurawia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum