No to teraz moja kolej. Tym razem więcej piórek, bo jakoś tak się uzbierało. Jakby były potrzebne większe zdjęcia to nie ma problemu. Te są zmniejszone, żeby weswzły jako załączniki
p1 - puszczyk?
p2 - bogatka?
p3- nie mam pomysłu
p4 - mam swój typ, ale nie będę go zdradzać
p5 - zielonego pojęcia nie mam
Myślałam o lelku, ale jarząbek to też świetny łup
A tak się teraz zastanawiam, czy pióra lelka nie są przpadkiem podobne w dotyku do tych sowich? (bo jeśli są to powinnam od razu lelka wykluczyć, moje pióro jest dość sztywne i niepuszczyste)
S Aftyka napisał/a:
gdzie znalezione?
słonka, puszczyk i jarząbek znalezione w okolicach Sobiboru podczas wycieczki rowerowej
S Aftyka napisał/a:
6. ciężko powiedzieć z tej fotki, jakaś pokrzewka może
A jakby zrobić lepsze zdjęcia to da się oznaczyć, czy nie warto zawracać sobie głowy? (tzn. ja sobie głowy nie zawracam wstawiając tu takie nie wiadomo co, myślałam raczej o głowach szanownych ekspertów)
Witam,
piórko ma długość 27,3 cm. Znalezione pod dużym Dębem, przy polance przy cieku wodnym.
Podejrzewam, że to pióro jakiegoś drapieżnika. Dziękuję za wszelkie info
Witam wszystkich, dopiero zaczynam kolekcjonować pióra i zebrałam ich trochę na wakacjach. Mam nadzieję, że pomożecie mi z identyfikacją (pierwsze ma 39,5cm)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum