Ostatnio znalazłem co takiego.
Długoć ok 7,5cm
Leżało na miejscu przypominaj?cym jakie noclegowisko albo miejsce zasiadki jakiego drapola. Granica lasu i szkółki lenej. Pod wysok? star? sosn?. Dookoło dużo ladów pobielania, i kilka innych mniejszych szarych piórek puchowych.
Hubert, wielkoci? pasuje do myszołowa. Wygl?da na sterówkę. Ale to nie ja tu jestem specem od piórek drapoli Moja cała wiedza na ten temat to Atlas Cielaka.
Rey mnie uprzedził ze strefami Chociaż czy nie jest konieczne? Może nie wokół myszaka, jastrzębia, etc, ale mylę, że znalazłyby się jeszcze inne gatunki które ich potrzebuj?
Pióra.
Hubert (spóżniam się przez Ciebie na uczelnie włanie :>) - przył?czam się do zdania że to lotka myszołowa.
Bartifon - prosimy o podanie długoci pióra! Niestety 5złotówka nie jest wi?ż?ca, a nie mam czasu dokonywać przeliczeń ile razy rednica monety zmieci się w Twoim piórze i ile to będzie cm
Dlaczego Tetrao twierdzisz, że to rybołów? Mi szczerze mówi?c nic na to nie wskazuje Widać bardzo wyraĽne ciemne zakończenie pióra - jak u dorosłego myszołowa. To najbardziej rzucaj?ca się w oczy cecha. U rybołowa tego nie ma. Lotki ciemniej? rozszerzaj?cym się, ale i jednolitym pasem już prawie od nasady chor?giewki. O pr?żkowaniu wypowiadać się nie będę, bo może faktycznie to zmiennoć Za mało mam opatrzenia. Ale stawiałabym na lotkę dorosłego myszaka raczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum